Adolescenții sunt absorbiți de TikTok conform unui nou studiu

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Un studiu recent dezvăluie modul în care adolescenții interacționează cu platformele online și smartphone-urile. TikTok domină fiind folosit în medie 2 ore pe zi.

ilustrație actualitate.net

Conform unui studiu recent condus de Common Sense Media, alături de Universitatea din Michigan și Spitalul de Copii C.S. Mott, dezvăluie modul în care adolescenții interacționează cu platformele online și smartphone-urile.

Se pare că adolescenții, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, au schimbat dinamicile rețelelor sociale și sub absorbiți de TikTok. Aceștia petrec aproape două ore zilnic pe TikTok.

Facebook, odată gigantul rețelelor sociale, este acum accesat doar un minut pe zi de către adolescenți.

Dar ce altceva ne spune studiul despre relația adolescenților cu tehnologia? Pe lângă petrecerea a numeroase ore pe diferite platforme, adolescenții primesc o avalanșă de notificări - în medie 237 pe zi. Deși astfel de cifre pot părea copleșitoare pentru mulți, aceasta pare a fi noua normalitate pentru generația tânără.

De asemenea, YouTube rămâne o sursă principală de conținut, cu adolescenții dedicând în medie 40 de minute zilnic navigării. Interesant este faptul că telefoanele nu sunt folosite doar în scop interactiv. Mulți tineri utilizează dispozitivele ca un fond sonor, redând muzică sau videoclipuri în timp ce se ocupă de alte activități.

Studiul evidențiază faptul că un segment mare dintre adolescenții mai tineri, sub 13 ani, accesează conținut destinat adulților. Mai mult, mulți dintre adolescenți au un ritm de somn afectat, navigând pe internet sau pe platforme precum TikTok până în orele târzii.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine