O pictură a celebrului artist Banksy s-a vândut la licitație cu $23.1 milioane USD

24 martie 2021   Știri externe
article img

Pictura denumită "Game Changer" a celebrului artist Banksy s-a vândut la casa de licitații Christie's (Londra, UK) cu £16.7 milioane de lire sterline (GBP).

Pictura celebrează și este dedicată lucrătorilor din serviciile medicale in Marea Britanie.

"Game Changer" a fost donată de artist spitalului University Hospital Southampton (UHS) în timpul primului val puternic de infectări COVID-19 în Mai 2020.

Prețul de vânzare a depășit de peste 4 ori așteptările inițiale și recordul inițial de preț pentru o operă de-a lui Banksy de £9.9 milioane de lire ce au fost plătite pentru opera acestuia denumită Devolved Parliament în 2009.

Conform casei de licitații toți bani proveniți din această vânzare o să fie donați spitalului UHS și altor organizații din UK.

Până la licitație opera era expusă în spital, unde o să fie înlocuită cu copie.

Când enigmaticul artist a donat pictura acesta a inclus și un mesaj:

"Vă mulțumesc pentru tot efortul și munca depusă. Sper că pictura aceasta să lumineze / coloreze un pic spitalul, chiar dacă este doar în alb-negru", a scris Bansky.

Cine este Banksy?

Banksy este pseudonimul unui artist ce activează în general în UK.  Identitate acestuia rămâne un mister și subiect de speculă.

Artistul a început să activeze din ani 1990 și este cunosc în special pentru opere de artă satirice de tip graffiti stradal executate într-un stil specific.