Bacterii periculoase în borșul de la mănăstire: Cazul deceselor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Murgeni, Vaslui: În urma unei tragedii care a stârnit îngrijorare în comunitatea din Vaslui, analizele recente au dezvăluit prezența a trei tipuri de bacterii periculoase în borșul de pește primit de pacienți de la o mănăstire locală. Acest incident a avut loc la Spitalul din Murgeni, unde trei pacienți au decedat subit, iar alții au fost grav afectați.


La trei săptămâni de la incident, autoritățile sanitare așteaptă un verdict de la Ministerul Sănătății. Se cere o analiză detaliată a buletinelor de analize pentru a determina dacă aceste bacterii sunt cauza directă a deceselor.

Conform analizelor efectuate de Direcția Sanitară Veterinară (DSV) din Vaslui, borșul de pește conținea bacterii ce pot cauza simptome digestive severe și chiar otrăvire. În acest moment, responsabilitatea interpretării impactului acestor bacterii asupra stării de sănătate a pacienților a fost transferată către Ministerul Sănătății. Autoritățile locale nu au putut oferi un răspuns clar privind cauza exactă a celor trei decese.

Pe lângă investigațiile în curs, s-a deschis și o anchetă penală pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui tragic eveniment.

La sfârșitul lunii noiembrie, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că rezultatele micro-biologice anterioare nu indicau o toxiinfecție alimentară și că nu au fost detectate substanțe toxice sau medicamente în exces în organismele victimelor.

Incidentul a avut loc pe 22 noiembrie, când trei pacienți internați la Spitalul Murgeni au decedat, iar un al patrulea a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulți pacienți prezentând simptome digestive au fost transportați la spitale din Vaslui, Bârlad și Iași.

Autoritățile continuă să investigheze acest caz, în încercarea de a găsi răspunsuri și de a lua măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente pe viitor.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine