Joe Biden, acuzații grave la adresa președintelui Rusiei: „Vladimir Putin este un criminal și va plăti”

17 martie 2021   Știri externe

Joe Biden a creat noi tensiuni între Statele Unite și Rusia, după ce l-a făcut pe Vladimir Putin criminal. Mai mult, președintele S.U.A a dat asigurări că președintele rus va plăti pentru faptele sale care au dus la moartea unor oameni nevinovați.

article img
Vladimir Putin (stânga), Joe Biden (dreapta). Sursa foto: WION.com

Joe Biden l-a făcut criminal pe Vladimir Putin

Acuzațiile făcute de președintele S.U.A au venit în contextul în care a fost întrebat de un jurnalist de la ABC dacă în opinia sa Vladimir Putin este un criminal, iar Joe Biden a răspuns fără menajamente că Da, aşa cred.

Mai mult decât atât, președintele S.U.A a făcut chiar și amenințări indirecte la adresa lui Vladimir Putin, despre care a spus că „veţi vedea în curând preţul pe care-l va plăti”. Toate acuzațiile lui Biden au la bază alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, după ce Trump a pierdut în fața lui Joe Biden. Vladimir Putin s-ar fi implicat în aceste alegeri și chiar ar fi încercat să împiedice câștigul lui Biden, după cum a arătat și un raport al serviciilor secrete din S.U.A.

Citește și: Secretele din spatele tehnologiei ARN mesager. Motivul pentru care vaccinul românesc împotriva coronavirus cu imunizare pe 17-20 de ani este nefinanțat de Stat

 „Va suporta consecinţele. Am purtat o conversaţie lungă, el şi cu mine, îl cunosc destul de bine. La începutul conversaţiei, i-am spus că «eu vă cunosc, iar dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă ajung la concluzia că aţi făcut asta, să fiţi pregătit» de consecinţe”, a declarat Joe Biden, pentru ABC, fără să precizeze exact dacă se referă la alegerile prezidențiale, ori la otrăvirea opozantului politic Aleksei Navalnîi şi la încarcerarea acestuia.

Joe Biden este conștient că acuzațiile aduse lui Vladimir Putin, dar și faptul că a dat asigurări că va suferi consecințe ale faptelor sale, vor fi considerate ca un atac împotriva Rusiei, a declarat un Telegram Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, un apropiat influent al lui Putin. „Putin este preşedintele nostru, iar un atac împotriva sa este un atac împotriva ţării noastre.”.

Citește și: De ce nu funcționează platforma de programare pentru vaccinare odată cu începerea etapei III de vaccinare?

Potrivit ultimelor informații de la Washington, Administraţia Joe Biden pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce a adus "acuzaţii care au indus în eroare, lipsite de fundament" despre Joseph Biden, potrovit Consiliului Naţional de Informaţii din SUA, cu mențiunea că rezultatul alegerilor nu a fost afectat.

Ca și reacție la aceste acuzații, Rusia a făcut precizări clare. „Sunt lipsite de fundament. Concluziile acestui raport sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informaţii în corectitudinea proprie. Nu au fost furnizate date sau dovezi specifice", este reacția Ambasadei Rusiei de la Washington, scrie BBC News.