Zodiile afectate de Mercur retrograd în 2023. Urmează Mercur retrograd în Taur + încă două zodii

Publicat:
4 minute

Mercur retrograd în Capricorn, așa că să vă țineți, că urmează niște schimbări. Dacă tot am scris de Pluto în Vărsător și modificările care vin la pachet cu acest tranzit (n.r. despre acest lucru puteți citi mai multe într-un articol anterior mult mai complex, vă dăm link aici), am zis să spunem din timp ce urmează și cu Mercur retrograd în Capricorn, zodia încăpățânaților, fără supărare, aia e. Să-i dăm Cezarului ce e al Cezarului. Haideți să vedem mai bine ce spun astrele.

article img

Mercur retrograd vine cu schimbări dramatice. Sura foto: Pixabay

Încă din timpuri străvechi, adică de prin mitologia greacă și până în prezent, Mercur a fost și este considerată planeta comunicării, denotă intelectualitate și dorința de a călători. Este esențial să știm ce se întâmplă cu zodiile în 2023 și cum vor fi afectate de Mercur retrograd.

Primul retrograd al planetei Mercur a început în decembrie 2022 și s-a sfârșit pe 18 ianuarie, prin urmare, nu mai este inclusă pe lista planetelor care vor retrograda în 2023. Cu toate astea, este bine să vă pregătiți pentru reușite, dar și pentru eșecuri, iar pentru asta vă explicam cum stau lucrurile când Mercur e retrograd și cum sunt afectate zodiile din horoscop.

Ce este, de fapt, Mercur retrograd? 

Am găsit o explicație cu privire la acest retrograd al planetei Mercur, așa că vi-l împărtășim. Planetele par că se mișcă și se îndepărtează, însă sunt o iluzie optică, căci ele nu părăsesc orbita. Se spune că retrogradul este această mișcare, care, de fapt, înseamnă că viteaza de accelerare scade și devine mai lentă.

De exemplu, planetei Mercur îi ia 88 de zile pentru a completa ciclul din jurul Soarelui, în timp ce planeta Pământ are nevoie de 365 de zile. În momentul în care viteza scade, acest fenomen influențează viețile noastre, practic ale tuturor celor născut sub semnele zodiacale prezise, scrie lifestyleasia.ro.

Zodiile afectate de Mercur retrograd în 2023

Interesant este că majoritatea zodiilor în care Mercur este retrograd sunt semne de pământ. Iată ce înseamnă asta:

21 aprilie - 14 mai mercur retrograd în Taur 

Taurii sunt puși pe muncă, pe carieră, să producă bani. Cu Mercur retrograd în Taur înseamnă că finanțele tuturor zodiilor vor fi afectate considerabil. Anul acesta se va pune accentul pe pe afaceri și pe carieră, mai degrabă decât pe viața sentimentală. Taurii și Gemenii vor avea o perioadă interesantă, pentru că vor avea parte de provocări, pentru că vor avea de ales între a strânge bani, a avea control asupra finanțelor ori să dea totul pentru un sejur scump, o vacanță de neuitat.

La capitolul relații, toate semnele zodiacale sunt sfătuite să rămână în parametri normali, să evite excesele și schimbările nesigure.

article img

Mercur retrograd in Taur. Sursa foto: Pixabay.com

23 August - 15 Septembrie în Fecioară

Încă un semn de pământ, Fecioara este cunoscută drept practică, bine orientată și pretențioasă. Acestor nativi le place să fie focusați, să funcționeze după reguli și să aibă o poziție bună în societate. Fecioarele sunt influențate de Mercur, așa că se vor produce schimbări și aici. Mercur retrograd se presupune că motivează toate semnele zodiacale să învețe lucruri noi, iar focusul anul acesta va fi aproape 100% pe muncă.

Este important să nu te simți împovărat și copleșit de simțul responsabilității. Peștii vor fi cei mai afectați în această perioadă de aceste sentimente din trecut.

article img

Mercur retrograd în Fecioară

13 Decembrie - 1 Ianuarie 2024 în Capricorn și Săgetător

Ultimul retrograd al lui Mercur în Capricorn de anul acesta a început tot în decembrie și s-a terminat la jumătatea lui ianuarie. De data asta, Mercur e retrograd și în Capricorn, și în Săgetător, ceea ce înseamnă că toate semnele zodiacale sunt sfătuite să își accepte existența, să se accepte pe ele așa cum sunt, să lucreze mai intens la tot ce înseamnă eul interior. Este perioada bătăliilor duale la serviciu.

Ambițiile profesionale ale Capricornului influențează toate zodiile din horoscop să muncească mai mult la locul de muncă, unde vor fi niște trepidații în legătură cu viitorul lor profesional.

article img

Mercur retrograd în Capricorn

Pentru că Mercur va fi retrograd și în Săgetător în această perioadă, va exista o perioadă în care mulți nativi își vor asuma riscuri, vor căuta aventură și vor testa lucruri noi pentru ei. Toate aceste lucruri se vor reflecta la locul de muncă, pentru că vor fi consecințe ale unor călătorii neexperimentate.

Nu mai trebuie să spunem că Săgetătorii și Capricornii vor fi cei mai afectați de toate aceste schimbări.

article img

Cele mai afectate semne zodiacale de către Mercur retrograd în 2023 vor fi Taur, Fecioară și Capricorn. Chiar și semnele de foc, Berbec, Leu și Săgetător, semnele de aer - Gemeni, Balanță și Vărsător, semnele de apă Rac, Scorpion și Pești - vor avea câteva turbulențe pe plan profesional.

Poate fi și o perioadă a transformării, a creării unor noi oportunități, de a îmbunătăți afacerile existente. Așa că ține de fiecare zodie să tragă tot ce e bun din această perioadă, să schimbe răul în bine.

Poți să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Mai multe pentru tine