Victorie la Premier League: Southampton, învinsă de Nottingham Forest. Everton, scor de 5-1 cu Brighton

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Seară spectaculoasă la Premier League! Echipele Nottingham Forest și Everton au ieșit învingătoare în meciurile cu rivalii lor, Southampton și Brighton. Pentru echipa Nottingham Forest scorul s-a terminat cu 4-3 în meciul cu Southampton, iar pentru Everton meciul cu Brighton s-a terminat cu scorul de 5-1.

Premier League

Nottingham Forest - Southampton, scor de 4-3

Seară cu emoții în Premier League, în etapa 35 din campionat. Nottingham Forest a reușit să termine meciul cu echipa rivală Southampton cu scorul de 4-3. Meciul dintre cele două echipe de fotbal a avut loc pe stadionul West Bridgford. Astfel, Nottingham Forest a învins pe teren propriu.

Taiwo Awoniyi a condus scorul echipei Nottingham Forest cu 2-0 (min. 81 şi 21). La minutul 25,  argentinianul Carlos Alcaraz din echipa Southampton a marcat un gol, iar la minutul 44, pe final de repriză, Morgam Gibbs-White din echipa Nottingham Forest a marcat după un penalti.

La minutul 51, Lyanco a reușit să aducă un gol echipei Southampton, însă tot nu a ajuns la egalitate cu Nottingham Forest. Scorul fiind, la acel moment, de 3-2.

La minutul 73, Danilo a dat gol pentru Nottingham Forest. James Ward-Prowse a mai dat un gol pe final de repriză, meciul terminându-se cu 4-3 pentru Nottingham Forest.

În campionatul Premier League, Nottingham Forest are 31 de puncte, iar Southampton 25 de puncte.

Clubul de fotbal Nottingham Forest își are baza în West Bridgford, Nottinghamshire, Anglia, și a fost fondat în 1865. Din 1898, echipa joacă pe stadionul City Ground. Nottingham Forest este una dintre cele cinci echipe engleze care au câștigat European Cup/UEFA Champions League.

Nottingham Forest a câștigat două troferi European Cups, un trofeu UEFA Super Cup, un trofeu pentru League title, două victorii FA Cups, patru League Cups și un trofeu pentru  FA Charity Shield.

Southampton este o echipă profesionistă de fotbal din orașul Southampton, Hampshire, localizat la 80 de kilometri de Londra. Din 2001, echipa Southampton se antrenează pe stadionul Mary. Pe teren, echipa de fotbal îmbracă echipament roșu-alb. Fotbaliștii din echipa Southampton mai sunt numiți și „Sfinții”.

Echipa Southampton a fost fondată în 1885 și a fost numită, inițial, Southampton St. Mary's, după care a renunțat, câțiva ani mai târziu, la St. Mary's.

Everton - Brighton, scor de 5-1

Victorie a fost și pentru echipa Everton, care a ieșit câștigătoare cu un scor de 5-1 după meciul cu Brighton, tot în aceeași etapă Premier League.

Everton, echipa din Liverpool, a făcut senzație pe teren încă din prima repriză, conducând cu 3-0 la pauză, după o dublă a lui Doucoure (min. 1 şi 29) şi autogolul lui Jason Steele (min. 35).

La minutul 76, Dwight McNeil a ridicat scorul la 4-0, iar în minutul 79, Alexis Mac Allister a reușit să marce un gol în poarta echipei Everton. La final de meci, McNeil a marcat un ultim gol pentru Everton. Brighton a pierdut cu 5-1 în fața echipei adverse.

În Premier League, Everton este pe locul 16, cu 32 de puncte, iar Brighton ocupă poziţia a 7-a, cu 55 de puncte.

https://www.youtube.com/watch?v=xnqjsMwlJEM

Everton este un club de fotbal profesionist cu baza în Liverpool ce concurează în Premier League, cea mai importantă competiție sportivă din Anglia. Echipa Everton a fost membru fondator al Ligii de Fotbal în 1888, iar din mai 2023 a concurat în prima divizie pentru un record de 120 de sezoane, ratând doar patru sezoane de top (1930–31, 1951–52, 1952–53 și 1953–54). Everton se antrenează pe stadionul Goodison Park.

Everton este echipa cu cea mai lungă prezență continuă în competițiile sportive engleze de top. Echipamentul fotbaliștilor din echipa Everton este format din cămășile albastru regal cu pantaloni scurți și șosete albe, scrie Wikipedia.

Clubul a câștigat nouă titluri de ligă, cinci Cupe FA, o Cupă a Cupelor Europene și nouă scuturi de caritate.

Formată în 1878, Everton a câștigat primul campionat de ligă în timpul sezonului 1890–91. În Al Doilea Război Mondial, clubul a luat o pauză, după ce a câștigat încă patru campionate ale Ligii și două Cupe FA, după care a revenit în anii 60.

În 1980, Everton a câștigat alte două campionate ale Ligii, o Cupă FA și Cupa Cupelor Europei din 1985, iar în 1995 a câștigat Cupa FA. Suporterii echipei sunt numiți „evertonienii sau albaștri”.  Rivala lui Everton este echipa Liverpool.

Brighton & Hove Albion Football Club, cunoscut drept Brighton, este un club de fotbal profesionist englez cu sediul în orașul Brighton. Echipa de fotbal concurează în Premier League și a fost fondată în 1901, fiind porecliți „Pescărușii” sau „Albion”.

Până în 1990, Brighton se afla în cel de-al patrulea nivel al fotbalului englez, clubul având și probleme financiare.

Echipa de fotbal Brighton  a început să facă performanță în 2001-2002, ceea ce a adus clubul la nivelul doi, iar din 2011, echipa are un stadion propriu, pe Falmer, după 14 ani în care s-au antrenat pe diverse stadioane.

După 34 de ani de absență,  Brighton a ajuns în Premier League în 2016-2017, după ce a terminat pe locul al doilea în campionatul EFL.

Poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine