Se clatină partidul! Prins în furtuna AUR, George Simion rămâne fără susținători

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

George Simion începe să fie „părăsit” de aliații săi chiar în anul cu cele mai importante alegeri din România. Liderul AUR pare să aibă parte de eșec după eșec, în ultima vreme. Mai întâi a fost situația dezastruoasă de la protestele organizate în țară, care a lăsat în urma sa mai multe demisii din partid, după care a fost certat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, cu toate că Simion este un susținător aprig al Bisericii Ortodoxe Române.Întreaga situație în care George Simion se află este din cauza protestelor organizate împotriva PNL-PSD, după ce partidele aflate la guvernare au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare pentru 9 iunie, decizie care încă nu este oficială, în acest moment.

Recenta strategie a partidelor PSD și PNL de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare nu fost fără urmări, astfel că în partidul AUR au fost discuții aprinse și chiar plecări ai mai multor membri.

Această manevră politică, percepută ca un atac direct asupra AUR, a culminat cu proteste slab mobilizate, dar și cu demisii răsunătoare în cadrul partidului, printre care și cea a șefului AUR Timișoara.

Partidul AUR nu se află în cea mai bună perioada a sa, deși Simion încearcă să convingă oamenii că PSD și PNL fac jocuri politice.

Inițiativa liderului AUR, George Simion, de a organiza proteste în fața sediilor PSD ca răspuns la comasarea alegerilor a întâmpinat un eșec organizațional evident.

Prezența redusă a susținătorilor, de aproape 200 de oameni în București și câteva zeci de persoane în restul țării, criticile publice și situațiile neplăcute raportate, inclusiv comportamentul neadecvat al unor participanți, au evidențiat slăbiciunea strategiei de protest.

Demisia șefului AUR Timișoara, Ovidiu Szime, în contextul acestor evenimente, a fost cireașa de pe tort în tot acest haos din interiorul partidului, ceea ce arată că AUR se zdruncină din temelii.

George Simion a chemat cetățenii în fața Parlamentului

Liderul AUR a apărut, miercuri, în fața Parlamentului la costum, unde a așteptat cetățenii pentru a le asculta doleanțele, dar și pentru a semnala nedreptatea pe care PNL și PSD vor să o facă, după părerea politicianului.

George Simion susține că PSD și PNL încalcă drepturile omului și democrația prin organizarea alegerilor comasate pe 9 iunie 2024.

„Alegeri ilegal comasate, noi scoși în afara parlamentului, miroase a dictatură.”, a menționat liderul AUR pe Facebook.

Liderul AUR apare în diferite clipuri video alături de oamenii care au venit să-l vadă, în timp ce îi ascultă profund impresionat și chiar lăcrimând, scrie Digi24.ro.

George Simion susține că dacă alegerile europarlamentare și locale vor fi comasate, primăriile ar putea fi conduse interimar șase luni, iar mandatele aleșilor locali s-ar scurta cu cinci luni. De altfel, liderul AUR este deranjat de această mișcare și pentru că își făcuse cu totul alt plan pentru cele patru tipuri de alegeri din 2024.

George Simion dorește să aibă succes la europarlamentare, unde are mulți susținători săi cei mai aprigi, ceea ce ar fi adus un plus de imagine pentru celelalte alegeri.

Doar că, în cazul în care alegerile locale și europarlamentare au loc în aceeași zi, George Simion s-ar putea să piardă multe voturi, mai ales că PSD și PNL sunt lideri în ceea ce privește primăriile din țara noastră, fiind conduse, majoritatea, de primari din cele două partide.
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine