Scandal imens pe platforma Reddit.com din cauza cenzurii legate de cazuri de pedofilie și un administrator transgender

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Mai multe sub-comunități ale platformei Reddit.com au fost temporar închise în semn de protest după ce administratorii platformei au cenzurat și blocat utilizatori pentru că aceștia au postat articole legate de numele unui angajat reddit (Aimee Knight) și cazuri de pedofilie.

article img

Aimee Knight, sursă foto: wikipedia

Ce este Reddit.com?

Reddit.com este una dintre cele mai mari platforme de distribuire conținut online unde membrii înregistrați pot să posteze și să distribuie conținut de tip știri, articole, imagini, video, etc.

Conținutul este organizat în subcomunități denumite subreddit-uri organizate pe domenii de interes.

Platforma are peste 400 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună.

Cine este Aimee Knight?

Aimee Knight (Challenor) este un fost membru al Partidului Verde din Regatul Unit (UK), activist transgender și fost purtător de cuvânt pentru Green Party pentru Anglia Si Wales.

În August 2018, David Challenor , tatăl lui Aimee Knight, a fost condamnat la 22 de ani în pușcărie pentru că a violat și torturat o fetiță de 10 ani în pivnița casei în care trăia alături de soție - Tina Challenor - și fiica sa - Aimee Knight.

David Challenor, în vârstă de 50 de ani, a violat și torturat în mod repetat copilul de 10 ani folosind inclusiv electroșocuri și un bici.

Acesta a ajuns în atenția poliției după ce a fost raportat inițial în anul 2015 și judecat și condamnat în Noiembrie 2016.

Cu toate acestea în anul 2016 Aimee Knight l-a angajat pe acesta în campania electorală sub un nume fals: Baloo Challenor.

După condamnare și dezvăluirile legate de campania electorală , Aimee declara că nu a cunoștea în detaliu de ce era acuzat de către Justiție tatăl său.

Aimee Knight a fost dată afară din partid și acuzată că a nu informat partidul legat de problemele cu justiția pe care le avea David Knight, conform independent.co.uk

În Octombrie 2018, Aimee Knight a devenit membru al partidului Liberal Democrat din UK, unde a ocupat postul de Ofițer al Diversității la sediul local al partidului.

Aceasta a fost suspendată și din PL în Iulie 2019 după ce mai multe texte ce implicau fantezii sexuale cu copii au fost postate pe contul de twitter al lui Nate Hunter, consoarta acesteia.

Aimee Challenor/Knight se apăra spunând că aceste mesaje au fost postate deoarece contul respectiv a fost spart.

De unde a pornit scandalul pe Reddit.com?

Pe 22 Martie 2021 un utilizator a postat un articol de pe un site de știri în subreddit-ul (r/UKPolitics) în care se menționa numele lui Aimee Knight iar imediat după postare contul utilizatorului a fost blocat iar articolul a dispărut de pe Reddit.

Situația a explodat imediat și pentru că utilizatorul în cauză era chiar un moderator al comunității r/UKPolitics. Moderatorii sunt utilizatori voluntari cu drepturi speciale pe platform Reddit.com.

Vestea blocării s-a propagat rapid în comunitate și mai multe subreddituri, unele cu sute de mii de utilizatori, au fost blocate de către moderatorii acestora în semn de protest față de administratorii sitului.

Reacția administratorilor Reddit.com

Reddit.com ar fi angajat pe Aimee Challenor iar pe 9 Martie 2021 ar fi activat funcționalități de moderare automată legată de numele acesteia pentru protecție împotriva abuzurilor îndreptate angajatului din prisma faptului că aceasta este o persoană transgender , membru LGBTQA+ a cărui profil poate fi targetat de către grupuri anti-lbgtqa.

În speță oricine ar fi menționat numele acestia în orice fel pe platforma Reddit.com ar fi avut automat blocat accesul la platformă.

Conform unui anunț oficial Aimee Challenor a fost concediată și nu mai colaborează cu Reddit.com începând din 24 Martie 2021.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine