Românii nu mai au nevoie de pașaport pentru a vizita Turcia

4 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Începând de astăzi, cetățenii români pot călători în Turcia fără să mai fie nevoie de pasaport, potrivit unui decret prezidențial publicat recent în Monitorul Oficial al Republicii Turcia.

Turcia fără pașaport - doar cu buletinul!

Acesta permite cetățenilor români să intre în Turcia doar cu cartea de identitate națională pentru șederi de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, fără a fi necesară obținerea unei vize.


Până la recenta schimbare legislativă, cetățenii români aveau nevoie de pașaport pentru a putea intra pe teritoriul Turciei. Chiar dacă pentru scurte vizite turistice nu era necesară obținerea unei vize, prezentarea unui pașaport valabil era obligatorie la punctele de trecere a frontierei.

Aceasta condiție putea adăuga costuri și timp suplimentar de pregătire călătoriei, deoarece cetățenii trebuiau să se asigure că pașaportul lor este în regulă și valabil pentru durata șederii.

Schimbarea legislativă simplifică semnificativ procesul de călătorie, eliminând necesitatea pașaportului și permițând utilizarea cărții de identitate naționale, o documentație mult mai accesibilă pentru majoritatea cetățenilor.


Anunțul a fost făcut în timpul vizitei premierului Marcel Ciolacu la Ankara, unde a fost primit de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Cei doi lideri au participat la prima reuniune a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România-Turcia, urmată de semnarea mai multor acorduri bilaterale.


Președintele Institutului Yunus Emre, Seref Ates, a adăugat că limba turcă va fi oferită ca opțiune în școlile publice din România, subliniind importanța strategică și culturală a relațiilor dintre cele două țări.


Această schimbare facilitează nu doar călătoriile turistice și de afaceri, ci și întărește legăturile culturale și educaționale dintre România și Turcia.


Turcia: O destinație populară de concediu pentru români

Turcia a devenit de-a lungul anilor o destinație de vacanță extrem de populară pentru români, datorită combinației sale unice de plaje pitorești, situri istorice impresionante și ospitalitatea remarcabilă a localnicilor.

Stațiunile de pe coasta mediteraneană, cum ar fi Antalya, Bodrum și Marmaris, sunt favoritele turiștilor pentru facilitățile lor excelente și peisajele de vis.

În plus, proximitatea geografică și zborurile accesibile contribuie la popularitatea Turciei ca destinație de vacanță scurtă sau de lungă durată. Cetățenii români apreciază de asemenea bogata ofertă culturală și gastronomică a Turciei, care adaugă un plus de valoare experienței lor turistice.

Noua reglementare de călătorie este așteptată să amplifice și mai mult numărul vizitatorilor români în Turcia, consolidând astfel legăturile între cele două țări.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine