Ro-Alert în Galați: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Ca răspuns la recentele evenimente din partea de nord a județului Tulcea, aproape de frontiera cu Ucraina, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis implementarea unor măsuri pentru a asigura protecția locuitorilor din zonele învecinate cu zonele de conflict.


Cum arată un mesaj ro-alert trimis în acest caz?

Un utilizator reddit.com,  raportează că a primit deja un mesaj ro-alert astă seară, in zona Galați.

Un alt utilizator îi răspunde:

Se aud explozii si baterii antiaeriene in departare, in Galați, cam spre E-NE

Există posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian. Pastrati-va calmul! Adapostiti-va in beciuri sau adaptosturi de protectie civila. In lipsa unui adapost, ramaneti in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori. Durata estimata: 90 min.

Trageri cu cu muniție de război în Poligonul Smârdan (Galați)

Până la finalul septembrie, în Poligonul Smârdan din Galați se vor efectua trageri cu muniție militară. Autoritățile județului Galați, prin intermediul Prefecturii, asigură cetățenii să nu se alarmeze, deoarece sunt doar exerciții obișnuite ale armatei.

Programul sesiunilor de trageri este următorul:

  • Între 11 și 15 septembrie 2023, tragerile vor avea loc zilnic de la 08:00 la 24:00;
  • Din 18 până pe 22 septembrie 2023, tragerile se vor desfășura zilnic de la 08:00 la 24:00;
  • În perioada 25-29 septembrie 2023, tragerile vor fi efectuate zilnic între orele 08:00 și 02:00.

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe 12 septembrie 2023 ca răspuns la evenimentele din nordul judeţului Tulcea, apropiat de graniţa cu Ucraina. Drept consecință, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a emis măsuri de protecţie pentru populaţia din zonele apropiate de conflictul din Ucraina, inclusiv Galaţi. Aceste măsuri includ emiterea de mesaje Ro-Alert de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la notificarea Ministerului Apărării Naţionale, în caz de riscuri legate de conflict.

Alte sisteme de alarmare pot fi folosite la nivel local dacă este necesar. Chiar dacă riscurile sunt considerate mici, este posibil ca mesajele Ro-Alert să fie trimise în zonele apropiate regiunilor Reni şi Ismail, inclusiv în Galaţi. Aceste mesaje vor fi preventive și vor conţine informaţii esențiale pentru protecţia populaţiei.

În cadrul şedinţei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi a prezentat situaţia adăposturilor de protecţie civilă, care vor fi reverificate. Acestea pot adăposti 20.000 de persoane în Galaţi. Măsurile sunt preventive și au ca scop informarea cetățenilor din Tulcea și Galaţi despre cum să acţioneze în cazul unor riscuri provenite din zonele de conflict.

Lista adăposturilor este publică și poate fi consultată pe site-ul IGSU.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine