Petre Roman, gest neașteptat la priveghiul Mioarei Roman. Ce a făcut când a văzut-o în sicriu: „Nici să nu îndrăzniți să mă întrebați ceva acum!”

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Petre Roman a fost la priveghiul Mioarei Roman, unde a venit însoțit de un prieten. Cei prezenți l-au văzut îndurerat pe fostul premier al României, iar gestul de la căpătâiul primei sale soții i-a uimit pe apropiați.Trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la Sfântul Gheorghe Nou, înmormântarea având loc la Cimitirul Reînvierea din Capitală. Cu o zi înainte, Petre Roman a venit să-și ia rămas bun de la cea care i-a fost soție timp de 33 de ani.

Petre Roman, gest neașteptat la priveghiul Mioarei Roman

Petre Roman a venit îmbrăcat în negru, cu un buchet de lalele albe, pe care l-a depus la căpătâiul Mioarei Roman, cu care a fost căsătorit din 1974 până în 2007, anul în care au divorțat.

„Nici să nu îndrăzniți să mă întrebați ceva acum!”, a spus Petre Roman, când a ajuns la priveghiul Mioarei Roman, vizibil afectat de moartea primei sale soții.

De altfel, Petre Roman nu a putut să-și privească fosta soție, preferând să nu vadă trupul neînsuflețit al Mioarei Roman.Gabriela Lucuțar, cunoscută drept „Regina Întunericului”, s-a ocupat de funerariile Mioarei Roman, despre care a spus că au fost printre cele mai luxoase. Slujba de înmormântare a fost oficiată de patru preoți, iar sicriul cu trupul neînsuflețit a fost transportat cu o limuzină. De altfel, Gabriela Lucuțar s-a ocupat și înfățișarea Mioarei Roman, despre care a spus că a fost condusă pe ultimul drum frumoasă și elegantă, așa cum a fost toată viața ei.

Gabriela Lucuțar a declarat că Petre Roman și-a anulat o întâlnire pentru a fi prezent la priveghiul Mioarei Roman, iar cele cele două fiice ale defunctei s-au bucurat că acesta și-a făcut timp să-și ia rămas bun de la cea care i-a fost soție 33 de ani.

„Nu a reușit să ajungă fix când am venit noi, pentru că am înțeles din interior că așa ar fi vrut, când apare dricul să și vină și el. Au plâns, s-au îmbrățișat, a fost un moment unic. Mioara Roman este foarte frumoasă și Petre Roman nu știa ce să facă, dacă să se uite, să nu se uite, să privească. Și a hotărât ca în momentul acesta să nu se uite, pentru că se vedea că este un moment greu pentru dânsul și așteaptă momentul probabil mâine să o vadă. Nu cred că era pregătit pentru asta.”, a spus Gabriela Lucuţar pentru Antena 3.

Petre Roman a rezistat timp de 10 minute la priveghiul Mioarei Roman, după care a plecat. De la despărțirea din 2007, cei doi nu și-au mai vorbit niciodată. Ca un ultim gest de admirație, fostul premier al României a venit la priveghiul fostei sale soții.

Mioara Roman spunea despre Petre Roman că a fost dragostea vieții ei, chiar dacă pentru fostul premier relația cu aceasta ar fi fost mai mult una de interes, fiind „ca un trofeu pentru el”, după cum a declarat, în urmă cu ceva timp, într-un interviu.

Relația dintre Mioara avea 33 de ani când s-a căsătorit cu Petre Roman, iar relația lor de iubire a durat tot 33 de ani.

Mioara Roman a murit în dimineața zilei de 23 februarie 2024, la două zile după ce nepoata sa, Izabela, a împlinit 10 ani. Oana Roman se afla în vacanță în Egipt cu fiica sa.

La căpătâiul mamei lor, Oana și Catinca Roman s-au reunit și au plâns una pe umărul celeilalte.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu” Actualitate
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu”