Palatul Buckingham pregătește funerariile Regelui Charles

5 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

Înmormântarea Regelui Charles este pregătire de către Palatul Buckingham încă de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. După ce suveranul Marii Britanii a primit diagnosticul de cancer, „operațiunea Menai Bridge” a devenit o prioritate și mai mare. Potrivit unor surse din interiorul familiei regale din Marea Britanie, Regele Charles se simte mai rău decât Palatul Buckingham lasă să se știe.Boala nemiloasă de care suferă Regele Charles a determinat Palatul Buckingham să fie în alertă în ceea ce privește viitorul protocol sumbru. Suveranul Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer în ianuarie, în urma unei intervenții de prostată.

Funerariile Regelui Charles și întregul proces de înmormântare se va numi „Operațiunea Menai Bridge”. Din păcate, veștile nu sunt prea bune de la Palatul Buckingham, asta după ce surse din familia regală au dezvăluit că, în cazul Regelui Charles, cancerul a progresat, iar suveranul s-ar simți din ce în ce mai rău.

„Este un lucru destul de obișnuit în rândul regalității britanice să realizeze aceste operațiuni, iar în cazul lui Charles este necesară rapiditatea, dată fiind situația. Cancerul lui Charles este mai grav decât se spune.”, au menționat surse din familie pentru presa din străinătate despre Regele Charles, care a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer pancreatic.

„Operațiunea Menai Bridge” include transferul corpului lui Charles din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Nouă zile mai târziu, va avea loc o înmormântare oficială și probabil va fi înmormântat în cavoul regal de la Castelul Windsor.

„Va avea tot fastul care se cuvine unui monarh britanic.”, a mai spus sursa de la Palatul Buckingham.

Schimbările și rapiditatea cu care se organizează înmormântarea Regelui Charles vine după ce s-a aflat că suveranului i s-au mai dat doar doi ani de trăit.

„Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și pur și simplu nu mai este în stare să conducă familia sa conflictuală, interesele de afaceri ale coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice ale monarhiei.”, au mai spus sursele, pentru intouchweekly.com.

Operațiunile secrete care anunță moartea suveranilor și membrilor Marii Britanii

Operațiunea Menai Bridge este numele de cod al planurilor legate de moartea regelui Charles al III-lea. Numele se referă la un pod suspendat din Țara Galilor. Planul include anunțarea morții sale, perioada de doliu oficial și detaliile funeraliilor sale de stat. Planificarea funeraliilor regelui a început aproape imediat după urcarea pe tron a lui Charles, la moartea mamei și predecesoarei sale, regina Elisabeta a II-a.

Când a murit regele George al VI-lea, moartea a fost comunicată prin folosirea expresiei "Hyde Park Corner", pentru a evita ca operatorii de la centrala telefonică a Palatului Buckingham să afle vestea prea devreme. Pentru Regina Elisabeta, Regina Mamă, s-a pus în aplicare Operațiunea Tay Bridge la moartea sa.

Pentru moartea Prințului Philip, Duce de Edinburgh, numele de cod a fost Operațiunea Forth Bridge, iar pentru Regina Elisabeta a II-a, cuvântul de cod a fost "London Bridge is down". Deoarece Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral din Scoția, Operațiunea Unicorn a fost, de asemenea, pusă în aplicare la moartea sa, scrie Wikipedia.com.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine