O nouă zi, un nou scandal în Parlament. Diana Șoșoacă, comparată cu Hitler: „Ați făcut genocid acolo, nenorociților”

3 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Diana Șoșoacă nu este de acord cu senatorii care au votat ca ziua de 14 Mai să devină „Ziua Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel”, lege intrată în vigoare pe 10 aprilie. La ședința de marți, senatoarea S.O.S a ripostat în Parlament sărbătorirea acestei zi, în care vor fi organizate activităţi diplomatice, politice, culturale, sociale şi artistice şi pot fi difuzate, prin mijloace de informare în masă, materiale care vizează istoria şi promovarea relaţiilor bilaterale româno-israeliene, scrie Agerpres.

Diana Șoșoacă a făcut scandal în Parlament împotriva evreilor


Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi, 14 Mai, de la ora 10,00, în şedinţă solemnă comună consacrată marcării „Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel”. Diana Șoșoacă a fost prezentă în Parlament, unde a creat un adevărat haos.

Diana Șoșoacă blamează legea prin care 14 Mai devine o zi comemorativă față de Statul Israel și a provocat discuții scandaloase în timpul plenului. Organizațiile evreiești aflate la această ședință au comparat-o pe senatoare cu Adolf Hitler.

Diana Șoșoacă a urlat cât au ținut-o plămânii în Parlament, după ce a ripostat puternic şedinţa comună a Parlamentului dedicată „Zilei solidarităţii şi prieteniei dintre România şi Statul Israel”, mai scrie Agerpres.

Diana Șoșoacă, împotriva Statului Israel, pro Palestina: „ Cum este posibil să trădaţi poporul român şi interesele ţării noastre?”

„Susținem Palestina! Ați făcut genocid acolo, nenorociților.”, a urlat Diana Șoșoacă, în timpul ședinței din Parlament.

Senatoarea S.O.S a susținut că în această zi ar fi trebuit comemorată „Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste”, acuzând parlamentarii de trădare față de România.

„Astăzi trebuia, în primul rând, să comemorăm, conform Legii 127 din 2017, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. În timp ce noi am salvat peste 400.000 de evrei în cel de-al Doilea Război Mondial, iudeo-bolşevicii au omorât peste 800.000 de români din temniţele comuniste.

Cum este posibil ca dumneavoastră, Parlamentul României, să trădaţi poporul român şi interesele ţării noastre? Unde s-a mai văzut? Există cumva principiul de reciprocitate între România şi Israel astfel încât astăzi sau de 1 Decembrie sau în orice altă zi să se arboreze steagul României şi întregul Israel să celebreze România şi poporul român? Sau am ajuns sclavi în ţara noastră?”, a spus Şoşoacă.

Dianei Șoșoacă i s-a arătat salutul nazist al lui Adolf Hitler, fiind comparată cu fostul conducător al Germaniei, care a omorât milioane de evrei în Al Doilea Război Mondial. La ședința din Parlament au fost prezente și organizații evreiești.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine