Nunta cu alai din Buzescu, Teleorman: Mașini de sute de mii de euro fără RCA!

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Nunta desfășurată recent în localitatea Buzescu, județul Teleorman, nu doar că a captat atenția comunității locale și a presei datorită fastului său, dar a scos la iveală și probleme serioase legate de conformitatea legală a autovehiculelor de lux utilizate.

O investigație a dezvăluit că o proporție semnificativă dintre aceste mașini, evaluată la sute de mii de euro fiecare, nu ar poseda o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) valabilă.


Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este obligatorie pentru toți proprietarii de vehicule înregistrate și care circulă pe drumurile publice din România. Scopul acestei asigurări este de a acoperi daunele produse terților în cazul unui accident provocat de vehiculul asigurat.

În lipsa unei asigurări RCA valabile, proprietarul vehiculului riscă sancțiuni legale sub formă de amenzi semnificative. Mai mult, în cazul producerii unui accident, proprietarul fără RCA este responsabil pentru plata integrală a despăgubirilor către victime, ceea ce poate avea un impact financiar major. În plus, autoritățile competente pot retrage certificatul de înmatriculare sau pot opri circulația vehiculului până la soluționarea situației asigurării.


Nunta, un adevărat spectacol public, a inclus o procesiune impresionantă de mașini de lux, printre care Rolls Royce-uri și Mercedes-uri, ce au transportat nu doar mirii și invitații, dar și elemente extravagante ale festivității.

Printre acestea s-au numărat coșuri pline cu fructe, animale sacrificate expuse ostentativ și chiar mobilier folosit în cadrul ceremoniei. Alaiul a fost deschis de un Rolls Royce decapotabil din care atârna o trena de nuntă, iar în spatele său, tineri îmbrăcați festiv țineau pasul.În cadrul nunții opulente din Buzescu, prezența poliției a avut un rol crucial în gestionarea traficului și asigurarea ordinii publice. Deși alaiul miresei, format din zeci de oameni și mașini de lux, a fost însoțit de polițiști, aceștia nu au fost acolo pentru a facilita desfășurarea evenimentului în sine, ci pentru a dirija traficul și a preveni orice perturbări ale ordinii publice.

Vehiculele transportau elemente esențiale pentru petrecere, de la rochia de mireasă la alimentele pentru ospăț și băuturile invitaților, iar rolul ofițerilor de poliție a fost de a asigura că deplasarea acestui convoi extravagant nu va perturba fluxul normal al traficului sau siguranța altor participanți la circulație. Astfel, prezența forțelor de ordine a fost esențială pentru menținerea echilibrului între desfășurarea unui eveniment privat și respectarea drepturilor și siguranței comunității mai largi.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine