Melodia „Macarena”, în dezbatere națională. Marian Godină își cere scuze, politicienii îi dau dreptate artistei Erika Isac

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

„Macarena”, melodia lansată pe 14 februarie de Erika Isac a provocat reacții la nivel național. Printre cei care au criticat vehement versurile deja celebrei piese se numără și Marian Godină, care a lansat în spațiul public un comentariu lung despre cât de mult greșește artista în melodia considerată vulgară și obscenă. La nici 24 de ore, Godină își cere scuze, iar sociologii, politicienii, dar și multe femei, cât și bărbați, îi țin parte Erikăi Isac.

Marian Godină și-a exprimat punctul de vedere cu privire la melodia „Macarena”, pe care o consideră o jignire la adresa femeilor, dar și la adresa bărbaților.

„Atunci, când tu, ca femeie matură, bălești la o melodie ca asta și o validezi în spațiul public, că vai Doamne, ce mesaj puternic, oare de ce ne-am mai mira dacă am auzi o fată de 15 ani strigând în stația de autobuz, cât o ține gura, către un coleg, un băiat, să o pupe în pi.s*ă? Păi e fata tupeistă, are mesaje puternice, nu?”, scrie Godină în postarea de pe Facebook. Mesajul integral îl puteți citi chiar pe pagina de socializare a polițistului brașovean.

Tot în mesajul de pe Facebook, Godină atrage atenția tuturor femeilor că n-ar trebui să plece cu necunoscuți, mai ales oameni pe care îi cunosc pe internet, tocmai pentru a nu mai ajunge în situația în care le este teamă să plece cu respectivii, dar tot o fac, trimițând ulterior locația live. Discuția are legătură cu versurile melodiei „Macarena”, unde artista scoate în evidență faptul că femeile nu sunt în siguranță cu bărbații.

„Dacă te întâlneși cu bărbați de pe Tinder sau cu unii cunoscuți pe Facebook după un scurt schimb de mesaje, iar apoi accepți să vină să te ia cu mașina din fața blocului ca să mergeți pe cine știe unde, atunci da, ar fi necesar să trimiți cuiva numărul mașinii și locația live, iar starea de teama de neprevăzut ar fi normală. Dar ar fi anormal să faci asta și ar trebui să te întrebi de ce o faci. Când simți nevoia să trimiți cuiva locația live înseamnă că nu ar trebui să te duci cu acel bărbat nicăieri.”, se mai arată scris în mesajul lui Godina pe rețeaua de socializare.

Versurile melodiei „Macarena”, strofa doua, la care Godină face referire, sună cam așa:

„Când un bărbat și o femeie ies la primu' date
Bărbatului i-e frică să nu fie păcălit de glet
Să nu cumva să nu arate fata ca în poze
Femeiei îi e frică să nu-l apuce p-ăsta psihoze
Să nu-l apuce omoru', să-l apuce violu'
S-apuce să o bată, s-apuce să o-mbete
S-apuce să o fure, s-o răpească, să se certe
"Fata, hai că-ți dau locație live în caz de-orice"
Nu-i normal, în morții mei, și o știți cu toții
Dați mereu vina pe victime ca idioții
Doresc fete la orice bagabond fără rețineri
Să simți cum e să nu poți proteja de alții ca tine”

După ce Marian Godină și-a dat cu părerea cu privire la versurile melodiei, polițistul brașovean s-a trezit cu un val de mesaje de la doamne care au fost agresate de cunoscuți, nu de necunoscuți. Marian Godină și-a cerut scuze față de femeile care au fost victimele abuzului sexual. În postarea sa, polițistul brașovean a explicat că a făcut referire strict la situațiile în care femeile aleg să plece cu un necunoscut.

„Aseară am primit mai multe mesaje în privat, de la femei.M-a impresionat cel mai tare cel al unei doamne în vârstă de 57 de ani care a ținut să-mi povestească o întâmplare din anul 1987, atunci când a fost agresată sexual de un coleg pe care îl cunoștea foarte bine și cu care rămăsese singură în casă dintr-o întâmplare.
Mi-a povestit asta ca să-mi spună că ea consideră că am greșit cu textul meu, deoarece se poate întâmpla, ca femeie, să fii agresată și de cunoscuți.
Celelalte femei care mi-au scris mi-au povestit întâmplări asemănătoare, trecuseră prin experiențe de agresiune sexuală traumatizante cu bărbați pe care îi cunoșteau.
Faptul că aceste femei au simțit și au ales să îmi scrie asemenea povestiri mă face să-mi dau seama că textul meu a lăsat loc de niște interpretări pe care eu nu le-am luat în calcul pentru nicio clipă.
Repet, în niciun moment nu am vrut ca vreo femeie care a trecut prin asemenea traume să se simtă în vreun fel lezată de ce am scris eu acolo, iar dacă vreo femeie s-a simțit așa, îi transmit scuzele mele și asigurările că nicio clipă nu am avut intenția asta.”, a scris Marian Godină pe Facebook.

Sociologul Mirel Palada i-a luat apărarea Erikăi Ispas. Însă și jurnalistul Florin Negruțiu, fondator Republica.

„E o performanță într-o lume grăbită după faimă. Fata transmite un mesaj coerent și asumat, folosind un limbaj potrivit pe rețelele potrivite. Această tânără fată, Erika Isac, vorbește exact despre lucrurile astea, care nu sunt noi, dar care iată că pot să ajungă să fie discutate dacă sunt spuse abrupt, dur, pe înțelesul tuturor.”, a spus Negruțiu.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu” Actualitate
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu”