Klaus Iohannis mărește salariile învățătorilor și ale profesorilor din 2024. Măsuri majore în învățământ

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat majorări salariale pentru dascăli de la 1 ianuarie 2024.

Măriri salariale anticipate pentru învățători și profesori, odată cu introducerea unor legi moderne ale educației și finanțări substanțiale pentru infrastructura școlară, sunt pe agenda Președintelui Iohannis pentru anul 2024.

Educație modernă și salarii majorate: viziunea lui Iohannis pentru 2024

În contextul discursului său la începutul anului școlar, Președintele Klaus Iohannis a pus accentul pe importanța reformării învățământului românesc. A subliniat valoarea dascălilor în societate, spunând că „pasiunea pentru cunoaştere şi talentul pentru a o împărtăşi reprezintă trăsăturile celei mai nobile vocații.”.

În plus, președintele României a mărturisit recunoștința față de cadrele didactice, spunând că sunt „indispensabili viitorului țării noastre.”.

În privința salarizării, Iohannis a declarat că „măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult.”, a spus președintele României, care a confirmat, de asemenea, intenția de a continua măririle salariale în 2024.

Investiții în infrastructura educațională

Dincolo de problema salarizării, președintele României a vorbit și despre investițiile majore din domeniul educației. Cu ajutorul PNRR (n.r. Planul Național de Redresare și Reziliență) și al bugetului de stat, școlile vor fi dotate cu mobilier modern, echipamente IT de ultimă generație și laboratoare complet echipate. Astfel, peste 5600 de școli vor beneficia de un mediu educațional inovator. „Noua legislație revalorizează cariera didactică”, a spus Iohannis.

Un alt subiect care a ocupat o parte semnificativă a discursului lui Iohannis a fost problema creșterii consumului de droguri în rândul tinerilor. Președintele a subliniat gravitatea situației, menționând că va fi inclus pe agenda următoarei ședințe a CSAT, având în vedere efectele sale asupra siguranței individuale și naționale.

În contextul noilor reforme în educație și a investițiilor majorare prin PNRR, Președintele Iohannis reconfirmă angajamentul său pentru a îmbunătăți învățământul din România, subliniind în același timp problemele cu care se confruntă tinerii și nevoia de soluții.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine