Klaus Iohannis, la începerea anului școlar: „Combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor și modernizarea educației”

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Președintele Klaus Iohannis a marcat deschiderea oficială a noului an școlar la Școala Gimnazială nr. 162 din București, subliniind în discursul său importanța combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor și promovarea unei educații moderne adaptate secolului XXI.

Galerie imagini 1 / 3
Descarcă: Aplicația Actualitate.net - cele mai importante subiecte din presa din România - acum pe Android și iOS

Președintele Klaus Iohannis și-a arătat îngrijorarea de creșterea consumului de droguri  în rândul tinerilor, subiect pus pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. El a accentuat necesitatea conștientizării pericolelor consumului de droguri, alcool și tutun de către tinerele generații.

În discurs, Iohannis a vorbit și despre deschiderea anului școlar, importanța educației și reformele recent adoptate în acest domeniu. Președintele României a adus la cunoștință și măririle salariale pentru cadrele didactice, evidențiind totodată rolul esențial al dascălilor în societate.

Klaus Iohannis a mai menționat investițiile în infrastructura educațională și noile legi care vizează îmbunătățirea sistemului de învățământ. De asemenea, a subliniat necesitatea ca aceste legi să fie implementate fără interferențe politice. În final, președintele României a transmis urări de succes tuturor pentru noul an școlar.Anul școlar 2023-2024

Anul școlar 2023-2024 începe pe 11 septembrie și se încheie pe 21 iunie 2024, cu mai multe module de cursuri și vacanțe între ele. Vacanțele sunt programate astfel: toamna (28 octombrie - 5 noiembrie), iarna (23 decembrie - 7 ianuarie), o vacanță de schi decizională (între 12 februarie și 3 martie), primăvara (27 aprilie - 7 mai) și vara (22 iunie - 8 septembrie).

Există anumite specificități pentru diferite clase: cei din clasa a XII-a și a XIII-a termină pe 7 iunie, clasa a VIII-a pe 14 iunie, iar anumite clase liceale și profesionale pe 28 iunie.

Între 11 septembrie 2023 și 26 aprilie 2024, școlile vor organiza programe speciale: „Școala altfel” și „Săptămâna verde”. Acestea vor dura câte 5 zile lucrătoare și fiecare școală decide când să le organizeze. Pentru anumite niveluri de învățământ, aceste programe includ și activități practice.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine