Killers of the Flower Moon, cu Leonardo DiCaprio și Robert de Niro în roluri principale, eșec financiar în 2023. Crimele „băgate sub preș” ale Statelor Unite

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Ultima producție a renumitului regizor Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon," pare să se confrunte cu o serie de provocări financiare, obținând doar 44 de milioane de dolari la nivel global în urma premierei sale. Cu un buget masiv de 200 de milioane de dolari și costuri suplimentare pentru marketing, acest film se află în pericolul de a deveni un alt eșec financiar notabil din 2023.

Mollie Kyle (interpretată de Lily Gladstone) și Ernest Burkhart (interpretat de Leonardo DiCaprio). Sursa foto: Apple

Ultima producție a renumitului regizor Martin Scorsese, "Killers of the Flower Moon," pare să se confrunte cu o serie de provocări financiare, obținând doar 44 de milioane de dolari la nivel global în urma premierei sale. Cu un buget masiv de 200 de milioane de dolari și costuri suplimentare pentru marketing, acest film se află în pericolul de a deveni un alt eșec financiar notabil din 2023.

Un start slab pentru „Killers of the Flower Moon”

Cu un buget impresionant, lansarea filmului "Killers of the Flower Moon" era așteptată cu mare interes. Cu toate acestea, premierea sa a fost departe de a se bucura de succesul anticipat, adunând doar 44 de milioane de dolari la nivel mondial. Aceasta reprezintă o sumă modestă în comparație cu bugetul său de producție enorm și cheltuielile masive pentru marketing.

Chiar și în cel de-al doilea weekend de la lansare, filmul nu a reușit să atragă un public substanțial, acumulând doar 87 de milioane de dolari la nivel mondial. Această performanță slăbită ridică întrebări cu privire la perspectivele sale financiare în viitor.

Un factor important care a contribuit la dificultățile financiare ale filmului este concurența puternică din industria cinematografică. "Killers of the Flower Moon" a trebuit să se confrunte cu lansarea "Oppenheimer" regizat de Christopher Nolan, care a obținut încasări impresionante de aproximativ 947 de milioane de dolari la nivel global. Această competiție acerbă a redus șansele filmului lui Scorsese de a atrage un public mai mare.

În plus, există incertitudine cu privire la capacitatea filmului de a recupera bugetul său imens de 200 de milioane de dolari. Chiar dacă va continua să atragă spectatori în săptămânile următoare, va fi dificil să atingă acest obiectiv. Posibilitatea unei relansări în sezonul premiilor și câștigarea unor premii Oscar ar putea aduce un impuls financiar, dar rămâne de văzut dacă acestea vor fi suficiente.

Cu toate că performanța slabă la box office este adesea criticată în industria cinematografică, „Killers of the Flower Moon” a fost tratat cu mai multă înțelegere. Mulți au subliniat că valoarea artistică și prestigiul filmului depășesc pierderea financiară, sugerând că performanța sa nu ar trebui să fie evaluată doar în funcție de încasări.

Se presupune că Apple, compania producătoare a filmului, se concentrează mai mult pe aspectele artistice și culturale ale filmului decât pe profituri. Cu toate acestea, acest lucru a ridicat întrebări cu privire la modul în care sunt evaluate filmele în industrie și la importanța încasărilor la box office, scrie Forbes.com.

Despre ce este vorba în filmul „Killers of the Flower Moon”

Ecranizarea cărții lui David Grann, "Killers of the Flower Moon," dezvăluie o poveste tulburătoare și reală despre un om de afaceri alb din anii '20, care a orchestrat uciderea în serie a membrilor tribului Osage din Oklahoma. Această dramă cutremurătoare explorează evenimentele tragice care au avut loc și consecințele lor asupra comunității Osage și ale întregii Americi.

Povestea începe cu prosperitatea tribului Osage, care descoperise petrol în rezervația lor, ceea ce a dus la o bogăție substanțială. Cu toate acestea, această prosperitate a atras invidii și lăcomie din partea unor indivizi albi, dornici să obțină controlul asupra resurselor. Astfel, a început un șir de crime odioase.

Aceste crime au avut un impact devastator asupra comunității Osage. Membri ai tribului au trăit în teamă și au fost forțați să-și pună la îndoială propria siguranță. În ciuda obstacolelor, un grup de oameni curajoși, inclusiv jurnaliști și detectivi, a lucrat pentru a aduce criminalii în fața legii.

Povestea se desfășoară cu dezvăluirea adevărurilor șocante și a complicității unor persoane respectate în comunitate. Consecințele acestor evenimente au avut un impact de durată asupra relațiilor rasiale și asupra modului în care justiția era administrată în acea perioadă.

"Killers of the Flower Moon" aduce la viață o dramă cutremurătoare și adevărată, care a rămas în memoria colectivă a Americii. Acesta nu este doar un film despre crime și investigații, ci și o explorare profundă a rasismului, inegalității și a luptei pentru adevăr și justiție în fața adversităților.

Dragostea interzisă și crimele din Oklahoma

Filmul regizat și co-scris de Martin Scorsese explorează relația dintre Mollie Kyle (interpretată de Lily Gladstone), o femeie Osage, și Ernest Burkhart (interpretat de Leonardo DiCaprio), un veteran alb al Primului Război Mondial și nepotul bogațului fermier William K. Hale (interpretat de Robert De Niro).

Acțiunea se desfășoară într-un moment în care Osage erau considerați cei mai bogați oameni pe cap de locuitor din lume datorită descoperirii rezervelor de petrol de pe teritoriul lor. Filmul urmărește povestea lui Ernest, care se căsătorește cu Mollie la îndrumarea unchiului său și apoi conspiră cu el pentru a ucide familia lui Mollie și alți membri Osage, în scopul de a încasa drepturile de petrol și polițele de asigurare de viață ale acestora.

O echipă de agenți guvernamentali condusă de Tom White începe o investigație pentru a aduce la lumină crima și corupția care amenință comunitatea Osage. Această investigație dezvăluie o rețea complexă de conspirații și complicități care a făcut obiectul cercetărilor lui David Grann și ale lui Martin Scorsese, scrie Time.com.

Fascinanta istorie a tribului Osage

Tribul Osage, cunoscut și sub numele de "Ni-u-kon-ska" sau "Wazhazhe", a fost una dintre cele mai puternice și influente triburi din zona care astăzi face parte din statele Missouri, Arkansas, Kansas și Oklahoma. Iată o privire de ansamblu asupra istoriei lor:

Origini și tradiții

Membrii tribului Osage sunt cunoscuți pentru cultura lor bogată și tradițiile lor distincte. Aceștia erau cunoscuți ca vânători și culegători experimentați, dar și ca războinici temuți. Tradițiile lor religioase și sociale au fost strâns legate de relația lor cu natura și pământul.

Osage au intrat în contact cu europenii în secolul al XVII-lea, când exploratorii francezi au ajuns în regiune. Comerțul cu europenii a avut un impact semnificativ asupra comunității, iar Osage au devenit furnizori importanți de piei de animale pentru negoțul cu blănuri.

Relația cu Statele Unite

În secolul al XIX-lea, relația Osage cu guvernul american a devenit mai complexă. Ei au semnat mai multe tratate cu guvernul SUA, care au dus la cedarea treptată a pământurilor tribului. Această pierdere constantă de teritoriu a afectat în mod semnificativ modul de viață tradițional al Osage.

Unul dintre cele mai tragice capitole din istoria Osage a fost exploatarea resurselor de petrol de pe teritoriul lor. În anii 1920, descoperirea de petrol a adus o bogăție neprețuită pentru trib. Cu toate acestea, exploatarea petrolului a dus și la o serie de crime teribile, în care membri ai tribului Osage au fost uciși în scopuri financiare. Aceste evenimente au devenit cunoscute sub numele de "The Osage Indian Murder Investigation" și au inspirat cartea "Killers of the Flower Moon" a lui David Grann.

În ciuda provocărilor istorice și tragice, tribul Osage și-a păstrat identitatea și cultura. Ei au o guvernare autonomă în cadrul Statului Oklahoma și lucrează pentru a proteja resursele naturale și pentru a-și promova tradițiile culturale.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine