Interviu exclusiv cu Radu Ciucă, producător de montaj în emisiunea „La Măruță” și în podcastul „Acasă La Măruță”: „Dacă mă ajută Dumnezeu, cu puțin noroc, o să fiu în următorul sezon Survivor”

30 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Am stat de vorbă cu Radu Ciucă (37 de ani), producător de montaj în emisiunea lui Măruță de la Pro TV, dar și omul lui Cătălin de încredere în podcastul ”La Măruță”. O oră și jumătate am discutat cu Radu, pentru interviul pe care îl puteți citi mai jos, și vreau să spun că mai puteam sta la povești încă pe-atât. Ce am descoperit? Un om sincer, jovial, recunoscător, dar și foarte modest, așa cum nu de multe ori mi-a fost dat să cunosc de când lucrez ca jurnalist.

Radu Ciucă este oltean, a crescut în Corabia, Olt, însă pentru mulți dintre voi este Ciucă, asistentul lui Măruță. De această dată, Radu a fost cel care a răspuns la întrebări, iar interviul cu el a fost o o bucurie, pentru că a fost cu emoție, zâmbete, amintiri din trecut, traseul său profesional, dar și despre suferințe.

Radu are o poveste interesantă de viață, iar mie mi-a făcut o reală plăcere să o aflu, așa că mai jos puteți descoperi și voi lucruri despre care sigur nu știați. Ca un rezumat scurt, am discutat cu Radu despre cariera sa profesională, cum a început să lucreze în Antenă, pentru că înainte de PRO a fost la Antenă, despre cum a lucrat șase luni fără să fie plătit, sprijinit de părinți, despre plecarea în Pro TV, apoi trecerea în emisiunea lui Măruță.

Despre cum el și Cătălin au devenit mai mult frați decât prieteni, despre cum a pornit ideea de podcast ”Acasă La Măruță”, dar, mai ales, despre cât de recunoscător îi este lui Cătălin pentru tot ce este el astăzi.

Radu Ciucă este un om care a suferit din dragoste, îi place să iubească și nu se consideră o vedetă, nici nu își dorește să fie neapărat una.

De altfel, un important amănunt este că poate o să-l vedem pe Radu Ciucă la Survivor, însă aflăm și ce i-a spus Măruță atunci când i-a mărturisit că își dorește să plece în junglă, în Republica Dominicană.

Vă invit să parcurgeți interviul pas cu pas, pentru că fix în ordinea relatată a fost și discuția noastră. Enjoy!

Radu Ciucă, alături de mentorul său, Cătălin Măruță, în emisiunea de la Pro TV

Actualitate.net: Bună, bună dimineața. Ce faci?

Radu Ciucă: Bună. Uite, am ajuns la birou.

Actualitate.net: Păi, lucrezi?

Radu Ciucă: Eu nu sunt vedetă. Eu vin la birou normal. Toată lumea crede că eu vin doar două ore la birou. Doar că eu am job-ul meu aici.

Actualitate.net: Păi, stai puțin, tu nu ești doar cu emisiunea? Mai faci și altceva?

Radu Ciucă: Păi, da, eu vin la emisiune, dar sunt producător de montaj la emisiune. Noi venim dimineața la muncă și mă ocup de tot ce înseamnă montaj, coordonare de montaj, apoi merg în platou.

Actualitate.net: Bun. Să le luăm pe rând, pentru că avem multe de discutat. În documentarea mea despre tine am găsit doar un interviu dat în pandemie. Am multe curiozități în ceea ce te privește.

Radu Ciucă: Da, este singurul interviu pe care l-am dat vreodată, cel de la Pro TV. Nu sunt eu așa interesant pentru oameni. M-a sunat cineva, la un moment dat, pentru un filmuleț de pe TikTok în care apărusem.

Intrase o fată în baia băieților și i-am zis că a greșit baia, dădea cu picioarele și urla. Și cineva filma. Și apoi m-a sunat o jurnalistă să mă certe, dacă mi se pare normal ce am făcut. Dar ce era să-i spun sau să fac eu atunci? Intrase la băieți și am încercat să-i spun că a greșit toaleta. Mai mult de atât, ce puteam să fac?! Și s-a viralizat momentul.

Apoi s-au legat și de numele lui Măruță, că asistentul lui Măruță a fost prins cu o blondă în baie. Clickbait! Unii mai ziceau că Măruță și filma. Asta a fost trist. Îți dai seama, Măruță să fie cu mine, la două noaptea, în club. Aberant. Deși se vedea în oglindă cel care filma, nici nu știam cine este. Se speculează mult, în general, dar pentru clickbait au secat atunci subiectul.

Actualitate.net: Să trecem la lucruri mai serioase 😅. Din ce am citit despre tine, am văzut că ai studiat la Media Pro regie și film. Dar cu ce gând? Ai vrut să te faci actor, regizor?

Radu Ciucă: Nu, nu, actor. Regizor. Ăsta e job-ul meu, eu sunt editor de imagine. Așa am început. Eu am început în Antenă. Nici nu mai știu de când, dacă mă crezi. Sunt de 16 ani în Pro TV, fac 17 ani în aprilie, anul următor. La 20 de ani eram deja angajat în Antenă ca editor de imagine. Am stat, cred, un an și opt luni în Antenă, după care am depus un CV la Pro TV. Pur și simplu am depus un CV.

Actualitate.net: Și la Antenă, mai exact pe ce segment erai?

Radu Ciucă: Eram pe știri. Eram la Antena 3, pentru TV, cred că am fost vreo nouă luni pe tură de noapte, de la 2 noaptea la 8 dimineața. În 2006-2007, cam în perioada aceea. Antena 3 avea știrile de noapte atunci, aveau buletine de știri din oră în oră. Și existau echipe de montaje și reporteri pentru tura de noapte.  

Actualitate.net: Dar cum ai ajuns să lucrezi în Antenă?

Radu Ciucă: Întâmplarea a făcut ca o prietenă de-a mamei din copilărie să lucreze acolo. Și m-a luat într-o seară cu ea, ea lucra pe tura de noapte.  Și mi-a plăcut atât de tare ce se întâmplă acolo, că am rămas absolut fascinat. M-a atras foarte tare povestea cu montajul, cu editarea imaginilor. Pe mine de prin liceu m-a atras povestea asta cu televiziunea, nu știam exact ce semnifică munca în televiziunea, dar voiam să lucrez în televiziune.

Actualitate.net: Câți ani aveai atunci?

Radu Ciucă: Avem 19 ani, doar ce terminasem liceul.

Actualitate.net: Îmi dau seama că era foarte palpitant, mai ales să faci știri. Cu cine lucrai?

Radu Ciucă: Și ideea asta de a monta, de a edita, toată treaba asta cu montajul. Veneau cu un script, iar dintr-un brut de jumătate de oră trebuia să fac o știre de un minut, un minut și jumătate, două. Cred că am stat vreo nouă luni pe noapte, cam așa, după m-au mutat pe zi. Și atunci, pe zi, făceam și Observator. Trecusem deja la Antenă. Nu era mare diferență atunci, pentru că erau redacțiile comune. Și, în funcție de tura în care erai, ori erai la Observator, ori erai pentru știrile de la Antena 3, că ei s-au desprins destul de târziu. Și am stat, până la un moment dat, când niște foști colegi, care plecaseră cu un an înainte în Pro TV, unul dintre ei m-a sunat și m-a întrebat dacă n-aș vrea la PRO. Și i-am zis: «Pfff. Ce întrebare e asta? Normal că vreau. Cum să nu vrei la PRO?!».

Actualitate.net: Are PRO-ul chestia asta de a te atrage, e ca un magnet ...

Radu Ciucă: Da, și dacă mă întrebi pe mine, și atunci era cel mai puternic brand, cea mai tare televiziune din țară. Și i-am zis că normal că vreau. Și am întrebat ce trebuie să fac. Mi-a zis că sunt niște locuri libere și să trimit un CV pe adresa de la HR (n.r. resurse umane).

Radu Ciucă: „Am lucrat șase luni în Antenă fără să fiu plătit”

Actualitate.net: Și te gândeai că te sună cineva înapoi?

Radu Ciucă: Nu. Am trimis pur și simplu. Nu mă gândeam niciodată că mă va suna cineva înapoi. Aveam experiență un an și opt luni. Șase luni am stat în Antenă fără să mă plătească cineva, până am învățat să fac montaj, să editez și toate cele ...

Actualitate.net: Serios? Ai muncit fără să fii plătit? Cum ai rezistat cu banii, cum te-ai descurcat?

Radu Ciucă: În primul rând, am rezistat de drag, nu știu cum au trecut alea șase luni. Și gândește-te că, cumva, nu aveam vreo pretenție, pentru că eu abia învățam, eram nimeni. Eram cineva de pe stradă care a ajuns pe acolo. Și nu mă deranja acest lucru. Și nu mă deranja nici programul ăla de la două noaptea la opt dimineața.

Actualitate.net: Și, totuși, cum te descurcai cu banii. Te ajutau părinții?

Radu Ciucă: Evident, de la părinți. De unde altundeva (n.r. râde).

Actualitate.net: Păi, și acolo, în Antenă, cu cine colaborai? Ai avut ceva de învățat de la Gâdea, Badea, să zicem personalitățile mai cunoscute din televiziune?

Radu Ciucă: Când lucram pe noapte, abia începuse Capatos. Nu știu dacă îți mai amintești, dar Capatos a avut o emisiune de dimineață, la Antena 3, cu Cristina Cioran și cu încă un tip, Liviu Stanciu, care este acum este soțul Marisei Paloma. Cu ei am interacționat, în mare, iar cu ceilalți mai puțin.

Noi, cei de la montaj, nu prea intram în legătură cu oamenii din redacție, vedetele postului. Erau pe acolo, dar cred că și ei erau la început. Cred că Gâdea abia începuse cu «Sinteza zilei». Mircea Badea avea atunci emisiunea «În Gura Presei». Și îi mai vedeam pe oamenii ăștia de la știri, erau Sandra Stoicescu cu Mândruță, care prezentau, la momentul acela, principalul jurnal.

Mai erau Andreea Berecleanu cu Zaharescu, care prezentau jurnalul de la ora 23:00 pentru care lucram și noi. Dar nu aveam contact neapărat, adică ne vedeam în redacție și atât. Gândește-te că aveam 19 - 20 de ani, adică pentru mine era oricum wow pentru că îi vedeam, știi?! Nici nu visam eu, cumva, să ajung acolo.

Actualitate.net: Și te-au sunat de la Pro TV, după ce ai depus CV-ul la ghici. Te-au sunat și ce-ai făcut?

Radu Ciucă: Da, m-au sunat. «Bună ziua, bună ziua. Puteți să veniți?». M-am dus, am discutat la HR, apoi am dat o probă de montaj. Mi-au zis că sunt ok și de când pot să încep. Le-am zis că trebuie să rezolv în partea cealaltă, să văd cum se procedează, apoi am stat în preaviz două săptămâni. Și aia a fost. Am început pe 1 Aprilie 2008 în PRO.

Actualitate.net: Și unde ai început în PRO să lucrezi? Ai lucrat cu Andreea Esca?

Radu Ciucă: Am început la știri. Și aici sunt ture, așa că, în funcție, de tura pe care eram. Prindeam, în principiu, toate jurnalele, deci și cu Andreea Esca.

Actualitate.net: Înainte să aprofundăm subiectul despre începutul colaborării tale cu Pro TV, ca o paranteză. Nu trebuie să-mi zici suma. Care a fost diferența de salariu în momentul în care ai plecat din Antenă la Pro TV.

Radu Ciucă: Dublu și ceva.

Actualitate.net: Dar care a fost primul tău salariu în Antenă. Ce ai făcut cu primii bani?

Radu Ciucă: Primii mei bani în televiziune, primul salariu a fost de 1200 de lei, în anul 2006, plus bonuri de masă, dar bonurile de masă le-am luat abia după trei luni, că nu mai știu ce probleme au fost atunci, nu mă băgaseră în sistem.

Actualitate.net: Dar apoi ți-au mai mărit și ție salariul, mă gândesc...😬

Radu Ciucă: Da, mi-au mai mărit, evident, mai ales după ce trecusem pe zi. Dar când am ajuns în Pro, am ajuns pe dublu și ceva. Diferența era foarte mare. Nu mai știu ce am făcut cu primii bani, cred că mi-am cumpărat ceva haine. Era, pe vremea aia, Kenvelo la modă, un fel de Zara de acum.

Actualitate.net: Bun. Și ai început să lucrezi pentru știrile Pro TV. Cât timp ai stat la știri?

Radu Ciucă: Am stat la știri cam opt-nouă luni, cam așa. Apoi m-am mutat la postul Acasă, la Poveștiri de noapte, pentru că acolo aveam foști colegi din Antenă care lucrau acolo, îmi plăcea foarte mult echipa, eram toți tineri și voiam și eu să fiu cu ei acolo. Și toți erau tineri, aveam cam 20-21 de ani cam toți. Reporterii erau tineri, colegii de la montaj erau, la fel, tineri ca și noi. Erau «Poveștirile de noapte», care, știi, erau pe genul mai tabloid.

Și îmi plăcea foarte mult atmosfera de acolo. Mergeam destul de des pe la colegi. Și am tot zis că vreau și eu, că vreau și eu. Apoi am avut noroc, cumva, că unul dintre băieți plecase, și am putut să mă transfer.

Actualitate.net: Cu Solcanu și Cabral, da ... Făceau un tabloid mai curat ... Era foarte tare emisiunea ...

Radu Ciucă: Da, era foarte mișto, pentru că acolo s-au făcut toate nebuniile din lume. Toată lumea își dorea la Poveștiri, la momentul respectiv. Cam ăsta era tabloidul pe vremea aia, mai cu bun simț. Și era făcut și într-un fel mai cu comedie, era mișto. Și acum, dacă ai face o emisiune la fel, deși oamenii nu cred că mai sunt la fel de deschiși, pentru că e mult mai ușor acum să se expună pe social media, cred că ar face audiență.

Actualitate.net: Dar ai ceva amintiri de atunci, niște întâmplări memorabile?

Radu Ciucă: Înainte de emisiune, jucam Counter Strike cu Cabral în redacție. Era o atmosferă pe prietenie, ieșeam la bere după muncă, ieșeam în cluburi toți. Cabral era MC pe la diverse cluburi și ne lua după el. A fost o perioadă foarte mișto.

Actualitate.net: Și ai învățat să faci și altceva ...

Radu Ciucă: Acolo am învățat să fac producție. Dacă la știri învățasem să fac materiale scurte de un minut, un minut și ceva, la Acasă învățasem să fac materiale de 10-15 minute, pe care trebuia să le realizăm noi, de la scenariu, muzică la tot, să fim mult mai creativi. Cream o poveste. Am învățat foarte multe lucruri de la producătorii cu care am lucrat atunci, de la toți colegii mei, de fapt. Toți erau profesioniști. De la Ionela Bănărescu, care era producător general, la momentul respectiv, ea a fost de la început până aproape de final. Ea a fost mama Poveștirilor, ca să zic așa.

Actualitate.net: Și cât timp ai lucrat la postul Acasă? Vreo trei ani?

Radu Ciucă: Băi, am stat mult. Am stat mult. Am stat chiar mai mult, pentru că atunci când am început să colaborez cu Măruță lucram și la Acasă. Eram și, și.

Radu Ciucă, despre cum a trecut de la „Poveștiri de noapte” la „Happy Hour”, acum „La Măruță”

Actualitate.net: Păi, și cum a fost trecerea asta de la Poveștiri la Măruță? La Happy Hour, de fapt, că așa se numea emisiunea la vremea respectivă

Radu Ciucă: Păi, a fost foarte simplu. Ei, la început, dacă îți amintești, nu aveau foarte multe materiale filmate pe teren, emisiunea era mai mult live. Se axau pe invitații din platou. În momentul în care au început să filmeze și în exterior, să facă materiale cu vedete, să meargă pe la ele acasă, erau farsele lui Măruță, au început să aibă nevoie de montaj. Și atunci, Alina Tolontan, care este și era și atunci producătoarea, a vrut oameni din interior, care erau familiarizați cu genul acesta de materiale. Apoi am început să colaborăm.

Mergeam dimineața, împărțeam cumva tura cu un coleg, nu schimbam cu nimic redacția, eram pe același etaj. Eram unii și aceiași. Am început să montăm acolo, până la un moment dat, când a venit criza, și au zis, ca să nu dea un om afară, să alegem noi unde vrem să rămânem. Și atunci Alina Tolontan m-a cerut pe mine, să rămân eu în permanență la Măruță, iar celălalt coleg a rămas la Poveștiri.

Și am mers pe montaj foarte mult timp acolo. Redacția era în Pache, veneau și Măruță, producătoarea și toată lumea, toți veneau în Pache, iar pe la două plecau la Buftea. Noi, cei de la montaj, rămâneam în redacție. În momentul în care a plecat Adrian Sârbu și a venit noua conducere, apoi s-a renunțat la platourile de la Buftea, platoul de la Măruță s-a mutat pe Pache. Deci, practic, eram redacția aici, platoul aici. Noi, de la montaj video, trebuie să fim gata cu materialele înainte ca emisiunea să înceapă. Și stăm doar de back-up, în cazul în care pică ceva, se întâmplă ceva, să fim acolo pentru orice eventualitate. Însă, de cele mai multe ori, totul e ok, așa că mergeam și stăteam în culise în spate, în platou.

Actualitate.net: Voiam să ajungem aici cu discuția. Și mai departe, cum ai fost introdus în emisiune, practic?

Radu Ciucă: Păi, stăteam cuminte într-un colț, mă uitam la emisiune din spate. Pur și simplu, de nicăieri, Măruță mai striga la mine.

Actualitate.net: La început nu voiai să apari, din câte îmi aduc aminte, doar vorbeai de acolo din spate ...

Radu Ciucă: Exact. Nici nu se punea camera pe mine. Până la un moment dat, când venise cineva cu ceva mâncare, un chef venise cu mai multe feluri de mâncare. A fost pauză. Și noi am mâncat toți acolo după pauză. Că la noi, când vine cineva de mâncare, toată echipa se strânge și mănâncă. Și era o canapea acolo în spate. Și noi eram acolo cu toate farfuriile, toate chestiile astea în spate. Câțiva din echipă, câțiva reporteri și eu, eram în spate, iar Măruță a spus «uitați, doamnelor și domnilor, să nu credeți că am mâncat eu tot, uitați-i și pe colegii mei, ei, de fapt, au mâncat toată mâncarea». Atunci a întors camera către noi, eram și eu acolo. Și atunci a fost prima dată când am apărut la Măruță.

Și după, mă sună bunică-mea. Extraordinar de încântată. Îți dai seama, bunică-mea să mă vadă la televizor. Și eu, în următoarea zi, când am venit în redacție, i-am zis lui Cătălin că m-a sunat bunică-mea fericită că m-a văzut la televizor.

Lui nu i-a venit să creadă, așa că m-a pus să o sun. Cătălin are chestia asta să vorbească, să sune oamenii. Și am sunat-o pe bunică-mea, au vorbit ei doi, ce au vorbit ei acolo. Și, la final, bunică-mea i-a spus «Atât mai vreau, mamă, să îl văd însurat, apoi vreau să mor liniștită».

Și Măruță a zis: gata, îl însor eu, vă promit. Ei, bine, din momentul acela, Cătălin a început să strice mult mai des la mine, mai ales când venea o invitată. «Ești singură, nu ești singură? Uite, Ciucă e singur».

Actualitate.net: Din afară poate părea o strategie bună de marketing pentru emisiune, dar, uite, la voi s-au întâmplat lucrurile foarte natural.

Radu Ciucă: Niciodată. Nu sunt eu singurul la care Cătălin striga prin redacție, au mai fost colegi. Dar cred că a rămas cu mine, din obișnuință. Oamenii poate poate cred că era o chestie discutată dinainte. Dar nu a fost niciodată așa. Toate aceste lucruri veneau de la Cătălin, după cum simțea el. Eu nu știam niciodată ce o să facă el în emisiune, mă refer la momentele acestea spontane. Eu nu știam dacă eu o să vorbesc sau nu o să vorbesc cu Cătălin. Și în continuare e așa.

Acum poate am locul meu în emisiune, însă chestiile astea au venit natural de la Măruță, când le-a simțit el, cum le-a simțit el, în momentul care trebuia, fără să-i zică cineva «vorbește și cu Ciucă acum», să-i zică în vreun intro. Momentele sunt doar de la el. Tot ce sunt eu acum pe TV, sunt datorită lui Cătălin Măruță. Doar datorită lui Cătălin. Eu am apărut la TV doar pentru că el așa a simțit. Și nimic altceva.  

Actualitate.net: Și uite că nu a făcut-o cu vreun scop, a venit pur și simplu din naturalețea lui. El este un bun jurnalist, nu doar prezentator ...

Radu Ciucă: Cumva, de asta emisiunea noastră funcționează și a rezistat atât de mult timp, pentru că la noi sunt foarte momente care sunt pe nepusă masă. Chiar și concursurile astea ale noastre au plecat tot de la o glumă, de la ceva spus de Cătălin, apoi a zis «cum ar fi să facem și asta».

Nu a fost ceva gândit 100% dinainte. Cătălin are un fler extraordinar la lucruri, simte momentul foarte bine, simte foarte bine conținutul și schimbă emisiunea din mers, dacă subiectul este bun într-o anume direcție. Are un talent extraordinar, este ceva al lui treaba asta a lui cu TV-ul, i se potrivește foarte bine.

Actualitate.net: Dar ai avut emoții la început, în toată treaba asta cu apărutul la TV?

Radu Ciucă: A fost progresiv. Eu încă nu mă consider persoană publică, cu atât mai puțin vedetă, deși mă recunosc oamenii pe stradă. N-am considerat niciodată că e a mea treaba asta cu apărutul, să fiu persoană publică. Eu am fost om de tehnic dintotdeauna, adică omul din spatele camerelor de luat vederi. În continuare sunt, chiar dacă apar în continuare în emisiune. Adică, job-ul meu de la Pro TV este de producător de montaj, coordonez și montez eu emisiunea.

Idee este că atunci când eram în spate, și mai răspundeam de acolo, eram ok, dar când puneau camera pe mine, atunci mă luau niște emoții, tremuram de nu mă puteam controla. La un moment dat, știu că venise cineva cu ciorba în platou și Măruță m-a chemat să gust ciorba. Și efectiv nu puteam să țin farfuria în mână de emoții. Îmi cădea ciorba din lingură, atât de tare îmi tremurau mâinile. Se întâmpla în primele săptămâni.

Actualitate.net: Și uite așa ai început să apari tot mai des ...

Radu Ciucă: Da. Apoi s-au tot repetat episoadele, iar văzând asta, Alina Tolontan, producătoarea noastră, a zis să îmi dea cu o pudră pe față, că îmi lucea fața la lumina camerelor, apoi să mai schimbăm puțin decorul în spate, dacă tot mutau camera pe mine, ca să se vadă frumos și în spate, că știi cum e, spatele camerelor sunt cabluri, aparatură de tot felul, ca în orice platou de televiziune. După mi-au pus un microfon, apoi o lavalieră. După care s-a schimbat canapeaua, iar Happylica a ajuns la mine în spate. În spatele camerei se formase un mic platou.

Actualitate.net: Practic, încet, încet, ai devenit parte din emisiune. Erai prietenul lui Măruță, cel cu care vorbește când îi mai venea câte o idee ...

Radu Ciucă: Uneori eram și un ajutor, eram acolo pentru diferite subiecte, când simțea Cătălin nevoia să intervin. Dar totul era natural și nevorbit. Se întâmpla și trebuia să reacționez. Nu aveam un rol neapărat acolo, eram acolo pentru câte o glumă, chestiuni de genul.

Actualitate.net: Și cum s-a schimbat statutul tău în emisiune?

Radu Ciucă: Păi, când a venit pandemia și a fost mai dificil cu emisiunea, pentru că trebuia să facem emisiuni prin Skype și toate nebuniile posibile. Atunci mi-a sugerat producătoarea să intru în emisiune cu Măruță, pentru situațiile în care mai cădea conexiunea, pentru că așa discutam atunci cu invitații, să mai vorbim între noi, să sun invitații de pe laptop. Tot atunci am băgat și telefonul telespectatorului pentru a vorbi cu oamenii mai mult și mai des.

Radu Ciucăm alături de Cătălin Măruță, citind mesajele oamenilor trimise pe telefonul redacției. Sursa foto: Pro TV

Actualitate.net: Și așa ai devenit, practic, un fel de asistent al lui Măruță ...

Radu Ciucă: Eram un fel de asistent, da. Două-trei luni de zile, am stat cu el în emisiune în fiecare zi.

Actualitate.net: Și tot atunci și-au făcut și colțul tău de unde sunai oamenii, puneai muzică ...

Radu Ciucă: Pe vremea aia era barul pentru sosurile picante și acolo stăteam. Și sunam amândoi, discutam, ajutam și eu cu ce puteam, în perioada aceea a pandemiei. După ce a trecut perioada de izolare și toate cele, am revenit la locul meu în spate pe Happylică (n.r. canapeaua din emisiunea Happy Hoour, înainte să ia numele de „La Măruță”). Am rămas în continuare cu telefonul telespectatorului, dar și Cătălin ia destul de des telefonul și le răspunde oamenilor, mai vorbește cu ei.

Actualitate.net: Și cum a fost trecerea asta la DJ?

Radu Ciucă: Colegii de la programe și-au dorit să avem câteva emisiuni înregistrate. Și am zis atunci să le facem mai estivale, plaja lui Măruță, să găsim variante care să le placă oamenilor, pentru că tot era vară.

Actualitate.net: Atunci când ați adus, parcă, și o barcă în platou. 😂

Radu Ciucă: Da. Și au început ei să amenajeze platoul, așa că au adus barca, unul era cu undița, unul cu nu știu ce, apoi unul să fie DJ. Și m-a întrebat Alina Tolontan, producătoarea emisiunii, în glumă, dacă vreau eu să fiu DJ. Nu știam cum se face, dar m-am gândit că nu poate să fie greu, pentru că e o chestiune tehnică, învăț repede.

Și uite așa am înregistrat emisiunile. Iar când m-am întors din concediu, Alina m-a întrebat dacă nu vreau să rămân în continuare DJ, să fiu în continuare DJ-ul emisiunii. Și, cumva, am rămas DJ-ul în emisiune. Sunt cu laptopul în continuare cu telespectatorii, dar mă ocup în continuare de montaj. La 9 sunt la serviciu, iar înainte de emisiune ajung în platou.

Actualitate.net: Cu siguranță mulți dintre oameni nu știu care este rolul tău acolo și se gândesc că apari și tu prin emisiune ca asistent și atât ...

Radu Ciucă: Da, mulți cred că sunt DJ. Chiar mai scriu oamenii pe whatsapp, îi scriu lui Cătălin, că el mai face glume la final. «Ne vedem mâine la 3, Ciucă, tu vii?», iar eu îi spun că da, normal că vin. Și a scris o doamnă: «Ce tot îl întrebi pe Ciucă dacă vine la emisiune, normal că vine, unde mai găsește el așa serviciu».😂

Mai sunt oameni care întreabă «Dar pe Ciucă de ce îl plătiți, că stă degeaba pe acolo?!», dar oamenii nu știu că, de fapt, job-ul meu nu este acesta, ci de producător de montaj.

Actualitate.net: Eu cred că tu deja ai locul tău în emisiune, cred că n-ar mai fi la fel fără tine. După părerea mea, tu și Cătălin faceți o echipă tare bună. Practic, tu ești ajutorul lui, omul pe care se poate baza în emisiune ...

Radu Ciucă: Îți zic și de ce. Între noi s-a creat o prietenie sinceră. Eu îl simt pe Măruță, știu cât să mă duc, unde să mă opresc. Eu, cunoscându-l foarte bine pe Cătălin, știu foarte bine unde îmi este locul. Știu foarte bine că sunt vioara a doua și nu trec niciodată peste. Eu știu până unde să mă întind și nu întrec niciodată limita.

Actualitate.net: Văd foarte multă recunoștință pentru tot ce a făcut Măruță pentru tine și îl apreciezi foarte mult. Vorbești foarte sincer despre el și cu o mare plăcere ...

Radu Ciucă: Îl cunosc foarte bine, ți-am zis. Îl cunosc din priviri. Eu știu când trebuie să pun punct, pentru ca el să preia discuțiile. Însă, mai e o chestie, eu sunt un bun vorbitor în spatele camerelor, dar în fața lor încă am tracul ăla. Nu sunt atât de relaxat în timpul filmărilor.

Actualitate.net: Dar cât este de greu să faci emisiunea ”La Măruță”, ca și producție?

Radu Ciucă: Este extraordinar de greu. Oamenii, de multe ori, nu înțeleg, pentru că ne mai trezim cu mesaje că iar l-am invitat pe nu știu care la TV. Dar să faci zilnic, de 16 ani, o emisiune live de două ore nu este ușor. Este foarte greu și în spate este o muncă titanică. Colegii noștri din redacție muncesc foarte mult, extraordinar de mult. Pentru că mereu trebuie să vii cu idei, să te reinventezi, pentru că noi am fost mereu pe o reinventare. Două ore de conținut, să găsești zilnic 4-5 invitați, să ai materiale pe care le filmezi, chiar nu e ușor, e greu.

Actualitate.net: Cred că este din ce în ce mai dificil, mai ales că acum concurați mai mult cu platformele de socializare. Și oamenii se uită din ce în ce mai puțin la TV. Acum sunt la mare căutare podcasturile ...

Radu Ciucă: Și emisiunile noastre sunt pe Youtube urcate, pe TikTok apar momente de la sosurile picante și tot așa. Sunt filmulețe din emisiune când mai avem câte o chestie tabloidă, deși, în ultima vreme, n-am prea mai avut tabloid, ci mai mult divertisment.

Actualitate.net: Zi-mi un moment de panică ce a avut loc în timpul emisiunii, un moment care era cât pe ce să vă strice emisiunea ...

Radu Ciucă: Uite, a fost un moment în care ne-a picat lumina în direct. Timp de câteva minute nu am avut lumină, am aprins luminile de serviciu, am ridicat diafragmele de la camere și am mers pe lumină ca acasă. Și încă un moment dificil a fost după ce ne-am luat o amendă de la CNA, iar timp de 10 minute am avut negru pe post. Cred că venise Vadim Tudor și înjurase, și CNA-ul ne-a amendat.

Actualitate.net: Dar v-a lăsat cineva baltă în timpul emisiunii?

Radu Ciucă: Da, au fost destule persoane care au făcut asta. Ne repliem cumva. Însă, vezi tu, aici intervine Cătălin, care are o capacitate extraordinară de a se mula după situații, așa că pe loc îi vin idei, salvează situația. El salvează situația fără ca cineva să-i suflet în cască. Totul este complet natural și unic la Măruță. El reușește să scoată orice greșeală. Cătălin ar putea face emisiunea asta singur, cred că ar putea să vorbească și singur două ore. Este foarte bun în ceea ce face.

Actualitate.net: Există personalități în fața cărora ai avut mari emoții? Te-ai blocat în vreun moment?

Radu Ciucă: Dar și acum mi se întâmplă. Pentru că sunt oameni pe care nu sperai vreodată să-i întâlnești, gen Ilie Năstase. Nume foarte mari. Nici nu știi de multe ori ce să faci atunci când îi întâlnești. Mi s-a întâmplat să nu știu ce să spun, dacă să zic salut sau bună ziua.

Actualitate.net: Dar ce faci atunci când îi vezi prin oraș?

Radu Ciucă: Câteodată rămân impresionat să văd cât bun simț există în jurul meu, pentru că mă întâlnesc oameni pe care n-aș îndrăzni niciodată să-i salut. De rușine, nu de altceva. Sunt plăcut impresionat când mi se întâmplă să vină anumite persoane la mine să mă întrebe ce fac, ce face Cătălin. Mi se pare mare lucru, pentru că știu eu că el mă știe pe mine că apar eu la televizor.

Uite, de exemplu, la restaurantul lui, m-am întâlnit cu Dani Oțil și a venit și m-a salutat. Eu nu vorbisem niciodată cu Dani Oțil, nici măcar nu-l văzusem, îl știam doar de la TV. Și am rămas profund impresionat când am văzut că vine să mă salute, am avut o discuție amicală. Și cu Capatos la fel, că nu mă mai știa el de când eram eu mic și montam în regie pentru Antenă.

Radu Ciucă, despre munca din spatele poodcastului ”Acasă la Măruță”

Actualitate.net: În ultima vreme, ești și mai expus și de la podcast, pentru că ești cu Cătălin și acolo ...

Radu Ciucă: Da, eu mă ocup de imagini, eu le montez filmarea, mă ocup de tot ce înseamnă partea tehnică. Eu mă duc în studio, pornesc luminile, stau și la camere, deși avem un băiat care filmează, dar stau și eu la o cameră. Eu mă ocup de sunet, eu încarc emisiunile pe Youtube, eu scot momentele cheie, eu le editez, absolut de tot ce înseamnă partea tehnică.

Cătălin face partea de documentare pentru interviuri, mai avem câțiva colegi care se ocupă de social media, de zona de online. Suntem ca o familie acolo. Toată lumea face de toate. Noi ne spălăm paharele. Cătălin își spală singur paharele.

Actualitate.net: Adică nu există fițe acolo, sunteți între voi, sunteți oameni ...

Radu Ciucă: Nu există chestia asta cu ”eu sunt vedeta și voi faceți pentru mine”. Cătă face cu noi totul, cot la cot, orice chestie e nevoie să fie făcută, el se implică fără nicio problemă.

Actualitate.net: Dar cum a pornit ideea asta de a face Măruță podcast. De la cine a venit?

Radu Ciucă: Ideea cu podcastul, cumva, a plecat de la amândoi. Cert este că eu l-am bătut pe Cătălin la cap foarte mult timp, pentru că el în continuare zice că ”bă, 70% din ce se întâmplă aici e datorită ție, că dacă nu erai tu nu făceam asta”. Adică noi aveam studioul ăla de mult timp, de un an și ceva, dar nu reușeam să organizăm spațiul.

Până la urmă, am reușit să amenajăm studioul, arată așa cum ne-am dorit noi să arate, așa că am găsit un scenograf care să-l amenajeze după gusturile noastre. În rest, noi am și vopsit acolo, am făcut de toate. Apoi aveam studioul gata, dar Cătă nu-și găsea încă locul acolo.

La un moment dat, parcă nu mai avea chef așa. După care începuseră toți cu podcasturile, deși noi ne gândiserăm înainte ca toată lumea să pornească pe ideea asta, iar noi nu mai începeam. Pare că noi ne-am luat după ei, iar apoi, cumva l-am urnit.

Și, la un moment dat, eram în studio, era un singur birou acolo. Și stăteam de vorba și Cătă îmi spune ”băi, știi cine e cel mai bun invitat, cel mai tare invitat cu care putem să începem acest podcast?”. Și mă uitam la el „Cine?”. Atunci a zis ”Teo Trandafir”. Și atunci am zis, dacă Teo vine la podcast, o să fie senzație.

Actualitate.net: Și mai ales că Măruță este cel care a înlocuit-o pe Teo la Pro TV ... Erau și toate bârfele despre ei că nu se suportă ...

Radu Ciucă: Da, peste tot în presă se scria că se urăsc și toate cele. Dar nici vorbă de așa ceva. Și, la momentul acela, noi stăteam amândoi pe biroul ăla, iar Cătălin o sună pe Teo. Răspunde Teo, care a fost încântată de discuția cu Cătălin. Iar când i-a zis de podcast, Teo a zis ”da, vin”, fără ezitare. Și acela a fost și momentul în care Cătălin a zis ”bă, da, hai să-l facem”.

Actualitate.net: A prins un pic de curaj ... Oricum, din punctul acela, nu mai puteați da înapoi.

Radu Ciucă: Da, și gândește-te că a fost oricum un moment istoric. Ei doi la aceeași masă. A fost un interviu atât de mișto, o discuție atât de relaxată. Teo este chiar un om mișto. Podcastul ”La Măruță” este ca și copilul nostru. Gândește-te că în 2022 am primit premiul de la Youtube pentru cel mai vizionat podcast.

Actualitate.net: Ați avut și invitați pe măsură. Ați avut invitați cheie, în anumite momente cheie, în momente în care toată țara aștepta să audă ceva de la acei oameni și nimeni nu reușea să-i aducă să vorbească ...

Radu Ciucă: Aici este talentul lui Cătălin, pentru că el știe ce oameni să aducă, el știe cum să vorbească și cum să-i convingă.

Actualitate.net: Dar te-ai gândit vreodată să ai propria ta emisiune?

Radu Ciucă: Nu, nu m-am gândit. Nu pot să zic că nu mi-ar plăcea, pentru că nu știu cum e, dar nu e ceva la care să mă gândesc. Pentru că dacă aveam o idee, cu siguranță făceam asta, pentru că Măruță m-a sprijinit mereu. Am tot suportul lui Cătălin.

Actualitate.net: Dar ți-a zis Măruță ”Băi, Ciucă, dacă vrei să faci ceva în direcția asta, eu te ajut?”

Radu Ciucă: Dar noi am avut tot felul de discuții și înainte să începem podcastul. Îmi zicea ”Uite, facem podcastul, poate faci și tu ceva.” Ne încuraja. Mai avem un coleg pasionat de mașini, îl încuraja și pe el să facă ceva în direcția asta.

Actualitate.net: Asta e foarte mișto din partea lui ...

Radu Ciucă: Sunt absolut convins că dacă ne-ar veni o idee, noi am avea tot suportul din partea lui. Și nu am niciun fel de îndoială.

Radu Ciucă a suferit enorm după despărțirea de Viviana Sposub

Actualitate.net: Ca să trecem puțin și în zona asta mondenă. Ai zis, în interviul de la PRO, că ”Noroc cu Măruță, că altfel nu sărutam eu niciodată acele femei frumoase, Diana Sar, Monica Bîrlădeanu și alte personalități”. Întrebarea mea este: s-a întâmplat ceva mai mult cu alte vedete cu care ai interacționat? Să ai legături amoroase, să aprinzi un fitil pe care să-l stingi în afara camerelor de luat vederi?

Radu Ciucă: Da, da. S-a întâmplat. De mai multe ori. Dar, ca și relație, că nu e un secret, deși nu-i place să vorbesc despre asta ...

Actualitate.net: Știu: Viviana Sposub și Iuliana Pepene ...

Radu Ciucă: Cu Viviana a fost o chestie asumată, cu Iuliana nu pot să spun că a fost o relație.

Actualitate.net: Dar Vivianei de ce nu-i place să vorbești despre relația voastră?

Radu Ciucă: Nu știu, habar nu am, poate nu-și dorește. Știu că s-a supărat în momentul în care eu am zis la sosurile picante că noi am fost împreună. Iar de atunci n-am mai vorbit. Nu mi-a reproșat nimic, dar mi-a dat block peste tot.

Viviana Sposub, alături de Radu Ciucă

Actualitate.net: OMG. Cum ți-a dat block? Voi nu mai erați împreună, nu?

Radu Ciucă: Nu, nu, nu mai eram împreună, trecuseră niște luni bune, poate chiar un an de când ne despărțiserăm. Așa mi-am dat seama că s-a supărat că am zis asta, că altfel nu știam. De atunci nici nu ne-am văzut, nici n-am mai vorbit.

Actualitate.net: Păi, și voi de ce v-ați despărțit, că tot n-am înțeles?

Radu Ciucă: Păi, n-aș putea să zic că a fost un motiv anume. Nu am mai continuat. Ea și-a dorit asta, că eu nu voiam să ne despărțim. Eu chiar îmi doream relația cu ea.  

Viviana Sposub și Radu Ciucă, pe vremea când erau în relații mai bune de prietenie

Actualitate.net: Dar ai suferit după relațiile astea două?

Radu Ciucă: Băi, după ea (n.r. Viviana Sposub) am suferit foarte mult. Cu Iuliana a fost o joacă. Pupatul acela de la restaurant a fost de nicăieri și a fost ca și prieteni.

Actualitate.net: Serios? Îmi pare rău ... Cât timp ți-a luat să-ți revii?

Radu Ciucă: După ea foarte mult, da. Nu mai știu să îți zic după cât timp mi-am revenit, poate câteva luni. Dar nu mi-a fost bine, pentru că eu am ținut foarte tare la ea. Și nu înțelegeam de ce s-a naiba s-a întâmplat așa, fără să fie măcar un motiv real.

Actualitate.net: Dar crezi că se mai poate reaprinde flacăra iubirii? E singură acum, știi cum e ...

Radu Ciucă: Între mine și Viviana? Nu cred, nu știu. (n.r. râde).

Actualitate.net: Dar ai mai suferit așa mult după cineva?

Radu Ciucă: Au mai fost momente în care am suferit, însă au fost relații cu persoane care nu fac parte din lumea asta. Cum să îți zic, eu când iubesc, iubesc cu tot sufletul, cu toată ființa, iar apoi sufăr nespus de tare.

Actualitate.net: Din discuția cu tine deduc că ești singur, că nu ai o relație stabilă. Visezi la familie, copii și toate amănuntele astea?

Radu Ciucă: Da, sunt singur. Și da, îmi doresc și eu copii, familie. Am o vârstă, am 37 de ani. Dar nu e ca și cum am intrat într-o disperare și trebuie să fac asta. Dacă nu simt să fiu cu cineva, nu sunt. Prefer să fiu singur decât să fiu într-o relație pe care nu mi-o doresc. Sunt mult mai bine așa, sunt mult mai relaxat.

Radu Ciucă: „Cea mai frumoasă femeie din România este Geanina Ilieș”. Visează să ajungă la Survivor!

Actualitate.net: Și ca să închei într-o notă mai pozitivă. Am și eu o curiozitate: care este cea mai frumoasă femeie din România pentru tine?

Radu Ciucă: Cea mai frumoasă femeie din România? Hmmm. Uite, mie îmi place foarte tare, foarte tare Geanina Ilieș.

Actualitate.net: Geanina Ilieș? Mă așteptam să zici Antonia. Toți bărbații o preferă pe Antonia ...

Radu Ciucă: Nu mai zic Antonia, că iar se supără Velea (n.r. râde). Îmi place Geanina Ilieș, suntem și prieteni. O cunosc. Este un om foarte mișto, îmi place foarte tare de ea, nu doar pentru că este foarte frumoasă, este un om foarte fain. Dar, uite, și Otniela este și ea o fată frumoasă ...

Actualitate.net: A fost ceva între voi? Că știu că te-ai pupat și cu ea ...

Radu Ciucă: M-am pupat și cu ea, da. (n.r. râde). Dar nu, nu a fost nimic între noi. Deși poate se putea, la un moment dat. (n.r. râde)

Actualitate.net: O ai pe lista neagră  ...

Radu Ciucă: (n.r. râde).

Actualitate.net: Ca notă de final, pentru că te-am reținut mai mult decât îmi imaginam, pentru asta îți mulțumesc. Ce îți dorești tu pentru anul ce urmează?

Radu Ciucă: Uite că nu ți-am zis asta, dar îți spun, eu îmi doresc foarte tare să ajung la Survivor. Foarte tare îmi doresc. Cu puțin noroc, dacă mă ajută Dumnezeu, aș putea să fiu în următorul sezon.

Actualitate.net: Dar asta ar însemna să lipsești din emisiune ...

Radu Ciucă: Da, șase luni ar trebui să lipsesc, dar s-ar descurca Măruță fără mine. Ți-am zis, el are capacitatea asta de a se descurca în orice situație. El mă susține în treaba asta, știe că aș face față acolo. Și știe că nu l-aș face de râs în emisiune. Cătălin îmi este ca un frate, mai mult, între noi e mai mult decât o prietenie.

Actualitate.net: În interviul nostru, în mare parte, ai simțit nevoia să spui cât de recunoscător ești pentru tot ce a făcut Cătălin Măruță pentru tine...

Radu Ciucă: Ți-am mai zis, tot ce sunt eu acum, faptul că tu mă suni pe mine, este datorită lui Cătălin. El este omul căruia îi datorez totul profesional, mă refer. la tot ce înseamnă apariția mea la TV.

Actualitate.net: Este impresionant că ai rămas la fel față de el, pentru că sunt oameni care atunci când prind puțină notorietate își iau lumea în cap. Tu ai rămas la fel cu el.

Radu Ciucă: Sunt și niște legături, sunt niște lucruri care par coincidențe, lucruri care ne leagă, ciudate poate. De exemplu, Andra e născută pe 23 august, eu sunt născut pe 24 august, în același an. Și mai e o chestie pe care, uite, n-am spus-o niciodată, și nu știu dacă e ...

Eu am avut un frate care era cu un an mai mare decât mine, dar care a murit când eu aveam patru ani, imediat după revoluție, în 90, pe care îl chema tot Cătălin. Măruță e născut în ianuarie, fratele meu a murit în ianuarie.

Autor: Larisa Ciută

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine