Inovație în modă: Rochie "digitală" Primrose

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Într-o eră în care avansurile tehnologice redefinesc fiecare aspect al vieților noastre, lumea modei nu face excepție. În centrul atenției la evenimentul Adobe Max din acest an a fost "Primrose", un proiect revoluționar care a dezvăluit o rochie digitală fermecătoare, capabilă să-și schimbe modelele și animațiile în timp real.

rochia primrose, captură youtube.com

Cercetătoarea de la Adobe, Christine Dierk, a purtat această capodoperă digitală, demonstrând potențialul incredibil al modulelor difuzoare de lumină reflectorizante pentru sisteme de afișare flexibile non-emisive. Aceste sisteme utilizează cristal lichid dispersat pe polimer cu spate reflectorizant (PDLC), un material electroactiv care poate fi personalizat în orice formă și are capacitatea dinamică de a difuza lumina.

Rochia, creată în cadrul Proiectului Primrose, este mai mult decât un articol vestimentar. Cu doar apăsarea unui buton, purtătorul poate altera designul, aducând efectiv materialul la viață. Conceptul vechi de modă statică ar putea deveni curând un lucru al trecutului. Dierk, prezentând capacitățile rochiei, a exprimat: "Spre deosebire de îmbrăcămintea tradițională care este statică, Primrose îmi permite să-mi reînnoiesc aspectul într-o clipă."Adobe nu este primul care intră în această nouă lume curajoasă a modei digitale. Start-up-ul olandez, The Fabricant, a făcut știri cu hainele sale hyper-reale, în special cu un articol vestimentar digital numit "Iridescence". Creat folosind o combinație de software pentru tăierea de modele în 2D și software de design 3D, cuplat cu unelte de redare film, The Fabricant a stabilit scena pentru evoluția îmbrăcămintei digitale.


Pe măsură ce 2023 avansează, termenul "îmbrăcăminte digitală" devine mai mult decât un cuvânt la modă - este viitorul. Combinând realitatea augmentată, inteligența artificială și imaginile modificate digital, promite un domeniu în care moda transcende materialul, permițând purtătorilor să-și afișeze personalitățile și emoțiile în mod dinamic.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine