Dune: Partea II a apărut în cinematografe. Când o să fie disponibil pe streaming?

4 minute
Publicat:
Autor: Alex Hortopan


"Dune" reprezintă o franciză emblematică în lumea științifico-fantasticului, avându-și originea în romanul lui Frank Herbert din 1965. Această saga a fost adaptată în diverse formate, inclusiv filme și seriale TV, captând atenția publicului cu universul său complex și temele profunde.

Dune 2

"Dune: Partea 2" continuă narativul început de filmul din 2021, sub regia lui Denis Villeneuve, și îi include în distribuție pe Timothée Chalamet și Zendaya, promițând o dezvoltare ulterioară a intrigii care combină elemente politice, ecologice și umane.


Filmul "Dune: Partea a Doua" a fost lansat în cinematografele  pe 1 martie 2024. Acesta reprezintă continuarea așteptată a poveștii din universul "Dune", oferind spectatorilor oportunitatea de a vedea evoluția personajelor și a intrigii pe marele ecran.

Dune: Partea 2, unde și când poți să vezi pe internet?

Dune: Partea a Doua" se așteaptă să fie disponibil pe platforma HBO Max în SUA în jurul perioadei de sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august 2024.

Această fereastră de timp este estimată pe baza lansărilor anterioare ale Warner Bros.

În România este posibil să fie disponibil pe platformele de streaming online undeva spre sfârșitul anului 2024.


Ce este Dune?

"Dune" este o operă monumentală în literatura științifico-fantastică, scrisă de Frank Herbert.

Povestea se desfășoară pe planeta deșertică Arrakis, singura sursă a "mirodeniei" sau "melanjului", cea mai valoroasă substanță din univers, care permite navigația interstelară, extinde viața și amplifică abilitățile mentale.

Central în "Dune" este familia Atreides, în special tânărul Paul Atreides, care devine figura messianică cunoscută sub numele de Muad'Dib. Romanul abordează teme profunde precum politica, religia, ecologia, și evoluția umană, împletind intrigă complexă cu meditații asupra puterii și destinului.

Pe Arrakis, lupta pentru controlul mirodeniei dezvăluie conflicte între diversele case nobiliare, Ordinul Bene Gesserit și populația indigenă, Fremenii. Pe măsură ce Paul se adaptează vieții pe Arrakis și își asumă rolul său în cadrul profețiilor Fremenilor, el devine pivotal în lupta pentru libertate și justiție pe planeta deșertică. Universul "Dune" se extinde dincolo de primul roman, cuprinzând o serie de cărți care explorează consecințele acțiunilor lui Paul și ale descendenților săi, oferind o viziune profundă asupra naturii umane și a structurilor de putere.

"Dune" a avut un impact semnificativ nu doar în literatura SF, ci și în cultura populară, inspirând o serie de adaptări în filme, seriale TV și jocuri video. Complexitatea lumii sale, împreună cu temele atemporale, continuă să fascineze și să provoace gândirea publicului și creatorilor din întreaga lume.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine