„Doar” 130.000 de dolari te costă să iei cina într-un restaurant cu stele Michelin de la marginea stratosferei

Publicat:
2 minute

Te-ai gândit că va fi posibil vreodată să iei prânzul, cina sau chiar micul dejun deasupra pământului? Și când zicem deasupra pământului nu vorbim de o masă în avion, ci la 25 de kilometri de Terra. Așadar, dacă vrei să aio experiență unică, compania franceză  Zephalto  se gândește serios să deschidă un restaurant la marginea stratosferei. Tare, nu? Vorbim de un restaurant cu stele Michelin.

Restaurantul, amplasat la 25 de kilometri deasupra pământului, va fi într-o capsulă presurizată ataşată unui balon stratosferic.

Cât costă să iei cina în restaurantul capsulă Celeste, amplasat la limita stratosferei

Cel care a venit cu ideea genială pentru a realiza un restaurant în spațiu este  Vincent Farret d’Astiès, fost controlor de trafic aerian, și care deja a început să vândă bilete pentru viitoarele călătorii în capsula presurizată numită Celeste, care va fi atașată la balonul stratosferic.

Restaurantul capsulă va urca până la o altitudine de 25 de kilomemtri, astfel că oaspeții se vor bucura de o priveliște de neuitat curbura pământului, spațiul și cuprinsul universului. Asta în timp ce vor devora preparate alese și vor savura un vin sau cocktailuri pe cinste.

Doar pentru rezervare, dacă te bate gândul să mănânci deasupra pământului, trebuie să plătești 10.000 de euro, adică 10.900 de dolari. Călătoria în sine pentru a lua masa în restaurantul capsulă Celeste costă 120.000 de euro, respectiv 131.100 de dolari.

Pre-reservation tickets are going for 10,000 euros (roughly $10,900) and give purchasers a chance to reserve a seat whenever tickets go on sale. All in all, a trip on Celeste will set you back 120,000 euros (around $131,100).

Cina la mare altitudine

Compania franceză Zephalto a declarat pentru CNN Travel că toate locurile sunt ocupate încă de la primul zbor, care va fi spre finalul anului 2024. Oamenii sunt atât de dornici să experimenteze încât toate locurile sunt rezervate chiar până la mijlocul anului 2025.

Capacitatea restaurantului Celeste este de șase persoane, doi piloți și ajunge la o altitudine mare în doar 90 de minute. Cina se va desfășura timp de trei ore, astfel că restaurantul capsulă va pluti în aer în tot acest timp. Numai bine, oaspeții vor avea când să se bucure de băuturile alese și delicatesele realizate de chefi ai restaurantelor cu stele Michelin.

Farret d’Astiès a declarat pentru CNN că mâncarea va fi una foarte extravagantă, iar luxul va fi la el acasă în acest restaurant capsulă.

Dacă nu vă permiteți, totuși, să dați 130,000 de dolari pentru o cină în spațiu, puteți opta pentru masa în restaurantul spațial - EPCOT'S Space 220 restaurant - care nu este tocmai în spațiu, însă experiența este uimitoare. Aici, o masă poate costă 55 de dolari pentru adulți și 22 de dolari pentru copii. Mai convenabil, ce ziceți?

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.Mai multe pentru tine