Destinul înfiorător al copiilor „nașei cocainei” Griselda Blanco. Cum au sfârșit, de fapt, doi dintre fiii temutei traficante de care îi era frică până și lui Pablo Escobar

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Griselda Blanco, recunoscută sub numele de „Regina Cocainei„ în lumea interlopă columbiană, a avut o viață tumultoasă, caracterizată de o ascensiune surprinzătoare în lumea traficului de droguri, dar și plină de asasinate, iar în final, chiar și ea a ajuns să aibă un sfârșit tragic. Iar destinul copiilor săi nu a fost mai puțin zbuciumat.

Născută în 1943 în Cartagena, Columbia, Griselda a fost expusă încă de mică la lumea brutală și necruțătoare. Crescută în sărăcie, tânăra a călcat repede pe căi periculoase. La vârsta de 11 ani ar fi răpit un copil și l-a ucis după ce încercarea ei de răscumpărare nu a dat rezultate.

După o adolescență marcată de infracțiuni și violență, Griselda a intrat în lumea traficului de droguri, unde și-a găsit cu ușurință un loc printre bărbații dominanți de această industrie.

Ea a fost căsătorită de mai multe ori. Cu primul soț, Carlos Trujillo - proxenet și falsificator, a avut trei copii. Relația dintre ei a fost complicată, iar violența a devenit un mod de viață pentru Griselda. La mijlocul anilor 1970, Trujillo era mort. Unii spun că acesta a murit din cauza unor probleme de sănătate, alții susțin că Blanco a fost cu adevărat în spatele morții sale.

De la Columbia la Miami: construirea unui imperiu

A doua căsătorie a lui Griselda, cu traficantul Alberto Bravo, a dus-o în Queens, New York, în anii '60. Acolo, cei doi au pus bazele unui imperiu de contrabandă, folosindu-se de o companie de import de îmbrăcăminte. Griselda a deschis o fabrică de lenjerie intimă în Columbia, dotată cu compartimente secrete pentru a transporta cocaina în SUA. Acest pas i-a adus o contribuție semnificativă la extinderea traficului de droguri în anii '70.

Cu afacerea în plină expansiune, Griselda și Bravo au ajuns în Miami, unde au devenit o forță de neoprit în lumea drogurilor. Griselda, numită acum și "Regina Cocainei," a dobândit o faimă înspăimântătoare. A condus operațiuni violente, iar orașul Miami a devenit un câmp de luptă al cărui joc personal de război era orchestrat de ea. Orgiile, asasinatele și teroarea au fost la ordinea zilei.

Pe măsură ce imperiul creștea, relația lui Blanco cu Bravo s-a deteriorat. Deși detaliile a ceea ce s-a întâmplat exact rămân contestate, Bravo a fost ucis în 1975. Blanco a susținut mai târziu că ea personal l-a împușcat în gură. Moartea lui Bravo a cimentat imaginea Griseldei Blanco ca „Văduva Neagră”, o femeie care a scăpat de soți ucigându-i.

Griselda nu s-a oprit de la nimic pentru a-și proteja imperiul și a demonstrat brutalitatea în cadrul propriei familii. Una dintre căsătoriile ei a fost cu Dario Sepulveda, cu care a avut un fiu pe nume Michael Corleone Blanco, inspirat de filmul "The Godfather". Într-un act șocant, Sepulveda a fost asasinat în fața fiului lor în vârstă de doar cinci ani, în Columbia.

Condamnată la 15 ani de închisoare

Blanco a reușit să fie cu un pas înaintea legii — cel puțin pentru o vreme. Administrația pentru aplicarea drogurilor din Statele Unite a lucrat cu informatori pentru a o depista și a construi un caz împotriva ei. Oficialii au arestat-o la Irvine, California, pe 17 februarie 1985, iar în urma procesului a fost condamnată la 15 ani de închisoare. Nouă ani mai târziu, au venit mai multe acuzații, de data aceasta pentru uciderea lui Johnny Castro, partenerul ei de business, și a traficanților de droguri Alfredo și Grizel Lorenzo. A făcut, în total, 20 de ani de închisoare.

Blanco a fost deportată în Columbia în 2004 și a trăit în liniște în El Poblado, cel mai bogat cartier din Medellín timp de opt ani.

Pe 3 septembrie 2012, Griselda Blanco, în vârstă de 69 de ani, a mers la o măcelărie din Medellín. Acolo aceasta a fost împușcată de două ori de un asasin, care se afla pe o motocicletă. Ea era însoțită de nora ei gravidă.

Destinul trafic al copiilor Griseldei Blanco

După ce Griselda a fost eliberată, copiii ei au avut de suferit din plin din cauza trecutului mamei lor. Ea a devenit mamă a trei copii înainte să împlinească 21 de ani: Dixon, Uber, and Osvaldo sunt copiii avuți cu Trujillo. Ulterior, ea i-a dat naștere lui Michael Corleone Blanco din relația cu Dario Sepulveda.

Potrivit Miami New Times, citat de Wikipedia, „tatăl și frații mai mari ai lui Michael au fost uciși înainte ca el să ajungă la vârsta adultă. Mama sa a fost în închisoare în cea mai mare parte a copilăriei și adolescenței sale, iar el a fost crescut de bunica paternă și de tutorii săi legali.”.

În 2012, Michael a fost plasat în arest la domiciliu după ce a fost condamnat pentru două infracțiuni de trafic de cocaină și conspirație pentru trafic de cocaină. El a apărut într-un episod din 2018 al serialului documentar „Investigation Discovery, Evil Lives Here” pentru a-și povesti copilăria singuratică. În 2019, a apărut în serialul documentar „Cartel Crew” de pe VH1, care îi urmărește pe urmașii lorzilor drogurilor. De asemenea, el conduce un brand de îmbrăcăminte, Pure Blanco.

Fiii criminalei Griselda Blanco au fost uciși din cauza măcelului pe care însăși mama lor l-a provocat. Dar Michael, ajuns acum de 45 de ani, a supraviețuit, a fost un artist hip-hop aspirant, trăiește în Miami și are grijă de familia lui, inclusiv pe fiul de 13 ani al unuia dintre frații săi uciși.

Griselda Blanco, alături de cei patru copii ai ei. Dreapta sus: Uber, Dixon, Osvaldo și Michael stânga jos. Foto: ( DEA)

Nepotul Griseldei Blanco a aflat recent cine este bunica lui, după ce un coleg de clasă i-a împrumutat o copie a cărții „Cocaine Cowboys”. Se pare că adolescentul a izbucnit în lacrimi în timp ce urmărea povestea. „Nu cunoștea acea parte din viața bunicii sale.”, spune Cosby, scrie MiamiNewsTimes.com.

În luna ianuarie 2024, Michael Corleone a dat în judecată Netflix șipe Sofia Vergara pentru utilizarea neautorizată a imaginii mamei sale.

Ei solicită daune de zeci de mii de dolari, însă producătorul Eric Newman pare să nu fie deranjat. Într-o declarație pentru Today, el a menționat: „Am avut experiențe similare cu costumele din timpul producției filmului Narcos, care ilustrează viața lui Pablo Escobar și familia sa. Nu acord prea multă atenție acestor aspecte. Într-un fel, este puțin surprinzător”.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine