Cele mai populare ținute de Halloween. În ce te costumezi de Halloween?

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Halloween, sărbătoarea anuală a păcălelilor și a costumelor înfricoșătoare, a devenit o ocazie în întreaga lume pentru a sărbători întunericul și misterul. Cu fiecare an care trece, oamenii din întreaga lume pun tot mai multă pasiune și creativitate în pregătirea costumelor și decorurilor pentru această sărbătoare.

Cele mai tari ținute de Halloween din lume

Halloween în Statele Unite ale Americii

Halloween-ul în SUA este o sărbătoare masivă, iar oamenii aici se străduiesc mereu să își surprindă prietenii și vecinii cu costume impresionante. Printre cele mai tari ținute se numără cele bazate pe personaje din filme de groază, precum Dracula, Frankenstein sau Zombi. De asemenea, costumele inspirate din cultura pop sunt foarte populare, de la supereroi la celebrități.

Halloween în Mexic

În Mexic, sărbătoarea Halloween este adesea combinată cu "Dia de los Muertos" (Ziua Morților), o sărbătoare care onorează cei decedați. Costumele inspirate din această tradiție includ schelete vesel colorate, numite "calacas", și măști de calaveras (cranii). Este o modalitate unică de a sărbători Halloween într-un mod cu totul special.

Halloween în Japonia

Halloween-ul a devenit din ce în ce mai popular în Japonia, iar ținutele lor sunt adesea inspirate din cultura pop japoneză, cum ar fi personajele de anime sau manga. De asemenea, costumele de monștri japonezi precum kappa sau tengu sunt destul de populare.

Halloween în Irlanda

Halloween-ul își are originile în Irlanda, iar aici sărbătoarea este trăită într-un mod special. Costumele bazate pe creaturi mitologice irlandeze precum Banshee sau Leprechaun sunt foarte apreciate. În plus, tradițiile de colindat și sculptat dovleci sunt încă păstrate cu sfințenie.

Halloween în România

În România, Halloween-ul a câștigat popularitate în ultimii ani, și tinutele s-au diversificat. O ținuta populara este cea de vampir, având în vedere legăturile culturale cu Dracula. De asemenea, costumele bazate pe personaje din folclorul românesc, precum Ielele sau Moș Nicolae, sunt adesea alese pentru a aduce o notă unică sărbătorii.

Cele mai populare costume de Halloween:

Costum de Halloween cu vampiri

Costumele de vampiri sunt clasice și atemporale. Acestea pot varia de la costume elegante de nobili vampiri la cele mai înfricoșătoare, cu colți ascuțiți și plete negre.

Costum de Halloween cu vrăjitoare

Vrăjitoarele au fost mereu prezente în miturile și poveștile de groază, așa că costumele de vrăjitoare rămân populare. Acestea includ pălării cu vârf, mantii negre și baghete magice.

Costum de Halloween cu zombi

Ținutele de zombi sunt adesea alese pentru a crea un aspect înfricoșător. Cu hainele zdrențuite, machiajul special pentru a arăta pielea în stare de putrefacție și mișcările lente și șchioape, costumul de zombi poate fi foarte convingător.

Costum de Halloween cu personaje din filme de groază

Cu filmele de groază în continuă evoluție, personajele din aceste filme sunt întotdeauna populare la Halloween. Exemple includ Freddy Krueger din "Nightmare on Elm Street" sau Michael Myers din "Halloween".

Costum de Halloween cu supereroi și personaje din cultura pop

În fiecare an, personaje precum Spider-Man, Batman, Wonder Woman sau personaje din seriale sau filme populare sunt alegerea multor oameni. Aceste costume sunt distractive și pot crea o atmosferă plină de energie la petreceri.

Costum de Halloween cu creaturi mitologice și fantasy

Costumele bazate pe creaturi mitologice, precum dragoni, elfi sau centauri, sunt iubite de cei care apreciază universurile fantastice. Aceste costume pot fi foarte detaliate și creative.

Costum de Halloween cu personaje de desene animate și filme pentru copii

Pentru cei mici și cei tineri de inimă, personajele din desene animate precum Mickey Mouse, Elsa din "Frozen" sau Minionii sunt opțiuni populare pentru costume.

Costum de Halloween cu celebrități

În fiecare an, costumele inspirate de celebrități din lumea muzicii, filmului sau sportului sunt la modă. Acestea pot fi o modalitate amuzantă de a te costuma ca o personalitate cunoscută.

Halloween-ul este o sărbătoare globală care aduce oportunitatea de a-ți manifesta creativitatea și de a te bucura de înfricoșare într-un mod distractiv. Indiferent de țară sau cultură, costumele de Halloween și ținutele sunt o modalitate minunată de a celebra spiritul sărbătorii și de a te bucura de atmosfera misterioasă pe care o aduce cu ea.

Așadar, fie că alegi să te costumezi ca o creatură înfricoșătoare sau ca personajul tău preferat din filme, important este să te distrezi și să te bucuri de această sărbătoare „înfricoșătoare”

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine