Scary but not TOO Scary. 17 filme de Halloween pentru copii 3-12 ani

10 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Descoperiți cele mai bune filme de Halloween pentru copii care oferă un amestec perfect între distracție și emoție, într-un mod prietenos pentru cei mici, potrivite pentru toate vârstele. De la clasicul "It's the Great Pumpkin, Charlie Brown" la aventurile curajoase din "Pooh's Heffalump Halloween Movie," avem o listă completă pentru a vă pune în spiritul Halloween-ului, aceste filme vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor și le vor oferi o experiență plină de spiritul sărbătorii de Halloween.

Halloween-ul este sarbătoarea în care mulți copii sunt atrași de filmele de groază

Cele mai bune filme de Halloween pentru copii: o selecție adorabilă și nu foarte înfricoșătoare

Halloween este sezonul perfect pentru a vă aduce întreaga familie laolaltă pentru a vă bucura de filme de Halloween potrivite pentru copii. Cu atâtea opțiuni disponibile, alegerea potrivită poate fi o provocare.

Actualitate.net vă prezintă o listă completă de filme care vă vor ajuta să vă bucurați de emoția Halloween-ului, fără a speria copiii în mijlocul nopții. Selecția a fost realizată de către mothermag.com, în colaborare cu Common Sense Media, pentru a vă prezenta o listă de peste 15 filme minunate care sunt ideale pentru a vă bucura de Halloween alături de cei mici.

Pooh's Heffalump Halloween Movie (vârste 3+)

În acest film, Pooh și prietenii săi intră într-o aventură plină de curaj pentru a găsi temutul Gobloon după ce Pooh înghite toate bomboanele de Halloween. Cu spaime relativ blânde, acest film este potrivit pentru cei mici și oferă o experiență plină de aventură și haz.

Curious George: A Halloween Boo Fest (3 ani și peste)

Curious George și prietenii săi aduc la viață spiritul Halloween-ului cu imagini prietenoase cu fantomițe și păianjeni. Acest film este o introducere excelentă în Halloween pentru copiii preșcolari, cu umor blând și un "boo" mai prietenos. Această aventură a lui George și prietenilor săi este perfectă pentru preșcolari.

If You Give a Mouse a Pumpkin (peste 3 ani)

Acest episod cu tematică Halloween din seria "If You Give A Mouse A Cookie" este o alegere bună pentru copiii mici. Cu mesaje pozitive despre prietenie și depășirea temerilor, acest film este o alegere potrivită pentru întreaga familie.

Eloise's Rawther Unusual Halloween (4 ani și peste)

Eloise și prietenii ei din The Plaza se confruntă cu legendarul Diamond Jim Johnson, iar aventurile lor de Halloween sunt pline de surprize și surprize înspăimântătoare, dar nu atât de înfricoșătoare. Cu un cadru din epoca edwardiană, acest film oferă o privire amuzantă asupra Halloween-ului.

It's the Great Pumpkin, Charlie Brown (4 ani și peste)

Acest clasic al lui Peanuts aduce în prim plan tradițiile americane de Halloween, inclusiv "trick-or-treating" și "apple bobbing". Cu atmosfera sa specifică toamnei, acest film vă va aduce cu siguranță în spiritul Halloween-ului.

A Very Brave Witch and More Great Halloween Stories for Kids ( 4+)

Cu opt povești în colecție, calitatea și atracția pentru copii variază de la o poveste la alta, dar fiecare are elemente fermecătoare sau atrăgătoare. Unele povești, precum "A Dark, Dark Tale" și "By the Light of the Halloween Moon," implică foarte puțină narativă, dar oferă introduceri dulci pentru spiriduși, vrăjitoare și alte personaje în mod tradițional înfricoșătoare. Variația în animație (trei povești prezintă doar ilustrații statice), narațiune și muzică face din acesta un amestec plăcut de povești simple și mai complexe de sezon, pe care majoritatea copiilor le vor savura pe tot parcursul anului.

Alvin and the Chipmunks Meet the Wolfman (4+)

Acest film se învârte în jurul lui Theodore și luptele sale cu imaginea sa fragilă de sine. Întâlniri neplăcute cu un bătăuș de la școală subminează încrederea sa în sine, dar rolul său într-o piesă de teatru școlar îi permite să înceapă să creadă în el însuși. Între timp, Alvin, curios de filmele de groază, devine convins că noul vecin al veveriței este un vârcolac.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad ( 6+)

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad oferă adaptări animate a două clasice ale literaturii pentru copii: The Wind in the Willows de Kenneth Grahame și The Legend of Sleepy Hollow de Washington Irving.

Adesea trecută cu vederea chiar și de către fanii Disney, această dublă animație Disney este cea mai bună animație clasică și îi are ca naratori pe Basil Rathbone și Bing Crosby. Cu un cadru confortabil din epoca edwardiană și o varietate de stereotipuri britanice, povestea domnului Toad este o incursiune simpatică în utopia vieții englezești „Merrie Olde England”.

Hotel Transylvania ( 7+)

Hotel Transylvania este un „film introductiv în categoria filmelor cu monștri de Halloween” pentru copiii mici. În această poveste, monștrii sunt blânzi, iar povestea se concentrează pe Dracula și fiica sa, pe măsură ce aceasta ajunge la maturitate (118!).

"Drac" a planificat o mare sărbătoare de aniversare. Pe măsură ce hotelul se umple cu numeroși unchi și mătuși monstruoși ai lui Mavis - precum vârcolacul Wayne, Frankenstein, Mummy Griffin și Omul Invizibil - un vizitator neașteptat sosește sub forma lui Jonathan, un rucsac singuratic, în vârstă de 21 de ani, care cumva dă peste castelul presupus a fi de negăsit.

The Addams Family ( 7+)

The Addams Family este cea mai recentă versiune a personajelor populare care au fost deja subiectul desenelor animate, al unei emisiuni TV clasice și a două filme de la începutul anilor '90.

Nu este la fel de macabru ca predecesorii săi live-action, dar există totuși o doză de umor negru în care locuitorii orașului ridică armele împotriva straniului Addamses. Cu o distribuție vocală plină de vedete și recunoaștere a numelui, publicul se va aștepta la mai multe râsete - sau spaime - de la acest reboot al legendarei comedii macabre.

The Nightmare Before Christmas ( 7+)

Coșmarul dinaintea Crăciunului este un film de animație în stop-motion, cu un aer neobișnuit, unul dintre cele mai bune filme de familie pentru toate vârstele. Povestea se concentrează în jurul lui Jack Skellington, Regele Dovleacului - o creatură care este pentru Halloween ceea ce este Moș Crăciun pentru Crăciun.

Când Jack se plictisește să organizeze încă o noapte de groază pentru membrii dubioși din Halloweentown, el se îndepărtează de oraș într-o noapte și dă peste orașul Crăciunului, rămânând imediat fermecat.

Jack decide că trebuie să aducă Crăciunul în Halloweentown și este dispus să facă orice pentru a face acest lucru, chiar dacă asta înseamnă să-l răpească pe Moș Crăciun însuși.

Wallace și Gromit: Blestemul iepurelui monstru ( 8+)

Wallace și Gromit conduc o companie de combatere a dăunătorilor Anti-Pesto. În fiecare noapte sunt alertați de sistemul lor de securitate elaborat pe care oamenii din oraș l-au atașat grădinilor lor de legume prețioase și pleacă cu camionul lor bine echipat pentru a captura (dar niciodată pentru a elimina) creaturile vinovate - în general, rozătoare și iepuri.

Dar un experiment merge prost și în curând un iepure monstruos umblă pe străzi în timpul nopții, distrugând dovleceii și dovlecii și amenințând să închidă Concursul Anual de Legume Gigant de la Tottington Hall. Wallace și Gromit sunt pe caz.

Frankenweenie ( 9+)

Filmul de animație alb-negru, realizat în tehnica stop-motion al lui Tim Burton, „Frankenweenie”, este versiunea pe lungmetraj a unui scurtmetraj pe care l-a realizat la începutul carierei sale.

Ca majoritatea filmelor lui Burton, tonul lui „Frankenweenie” este întunecat și înfricoșător și va speria, probabil, copiii sensibili. Pe de altă parte, această poveste despre un Frankenstein foarte tânăr care își readuce la viață câinele său iubit este o introducere excelentă în genul horror pentru copiii mai mari și adolescenții care sunt pregătiți pentru câteva sperieturi - cum ar fi atunci când un grup de copii reanimează diverse animale de companie care scapă de sub control (unul ajunge la fel de mare ca Godzilla) și terorizează orașul.

Este atât un omagiu adus filmelor clasice cu monștri, cât și o dramă despre relația tandră dintre un băiat și câinele său, acesta este un film care funcționează pe atât de multe nivele.

Goosebumps (9+)

"Goosebumps" este un film live-action bazat pe cele mai bine vândute romane de groază pentru copii de vârstă mijlocie scrise de R.L. Stine. Aici sunt prezenți diferiți tipuri de monștri (care cu siguranță ar putea speria copiii mici/sensibili). Deși adolescenții sunt în pericol și există câteva scene înfricoșătoare, accentul principal este pus pe acțiune: urmărire, luptă, distrugere și haos. Se întoarce la o perioadă în care fanii horror pur și simplu adorau monștrii și erau mândri că nu se temeau de ei. Filmul prezintă o paradă de monștri variată și plină de imaginație și permite spectatorilor să facă propriile conexiuni.

Hocus Pocus (10+)

Cu trei sute de ani în urmă, în Salem, Massachusetts, trei vrăjitoare au omorât o fetiță și l-au blestemat pe fratele ei mai mare, Thackery, transformându-l într-o pisică nemuritoare.

Vrăjitoarele, cunoscute sub numele de Surorile Sanderson, sunt spânzurate pentru crimă, dar chiar înainte ca sentința lor să fie executată, Winnie Sanderson (Bette Midler) aruncă o vrajă pentru a le readuce la viață într-o viitoare noapte de Halloween.

Acest favorit de Halloween este plin de momente amuzante și are un farmec de Halloween care rezistă pentru copii (și adulți). În plus, acum există și "Hocus Pocus 2!"

Monster House (10+)

Știi acea casă veche și înfricoșătoare de pe stradă? Se pare că este un monstru viu! Acest film de groază pentru familie animat - da, așa este - se concentrează în jurul a trei copii care descoperă că în casa unui vecin este de fapt un monstru viu.

Părinții trebuie să știe că acesta este un film destul de înfricoșător, iar ultimele 20 de minute, în special, iau o turnură întunecată. Cu ferestre ca niște ochi și un covor zburător care se desfășoară ca o limbă pe ușa din față pentru a aduna trecătorii, casa este o structură minunat de vie.

Young Frankenstein ( 12+)

După ce denunță munca bunicului său ca fiind "doo doo", Tânărul Frankenstein, cunoscut și ca Dr. Frederick Frankenstein, primește vestea că a moștenit castelul din Transilvania al faimosului său strămoș. Acolo, cu ajutorul asistentei sale de laborator Inga și al cocoșatului Igor, descoperă o bibliotecă secretă care conține notițele bunicului său Victor despre cum să readucă morții la viață.

Filmul din 1974 realizat de Mel Brooks parodiază povestea eternă a monstrului. La fel ca toate filmele lui Mel Brooks, există multe aluzii sexuale aici - referiri la "a roll in the hay" sau "knockers".

Glumele ar putea părea jalnice, iar scenariul este aproape infantil, dar dacă acest film ți s-a părut amuzant în 1974, este la fel de probabil să te distrezi cu el și astăzi.

Așadar, calitatea și atracția pentru copii variază de la o poveste la alta, dar fiecare are elemente fermecătoare sau atrăgătoare. Unele povești, precum „A Dark, Dark Tale” și „By the Light of the Halloween Moon” implică foarte puțină narativă, dar oferă introduceri dulci pentru spiriduși, vrăjitoare și alte personaje în mod tradițional înfricoșătoare.

Variația în animație (trei povești prezintă doar ilustrații statice), narațiune și muzică face din acesta un amestec plăcut de povești simple și mai complexe de sezon, pe care majoritatea copiilor le vor savura pe tot parcursul anului.

Vă dorim distracție și emoție în această perioadă a Halloween-ului, iar aceste filme sunt alegerea perfectă pentru a vă bucura de spiritul sărbătorii alături de întreaga familie!

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine