Cât de periculoase sunt UGG-urile pentru sănătatea piciorului. Medicii podiatri și ortopezi avertizează

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Cizmele și ghetele Ugg au revenit în tendințe, dar medicii podiatri și ortopezi avertizează că această încălțăminte iconică poate avea riscuri pentru sănătatea piciorului. Deși oferă căldură și confort incontestabil, tălpile plate și flexibile, lipsa suportului pentru arcadă și materialul plușat pot provoca probleme dureroase ale piciorului, cum ar fi tendinita, fasciita plantară și infecții ale pielii.

Cu toate acestea, specialiștii spun că purtarea moderată a UGG-urilor și atenția la simptomele de disconfort nu vor cauza daune foarte mari sau pe termen lung. Cert este că acest tip de încălțăminte nu e pentru toată lumea

UGG-urile și riscurile pentru sănătatea piciorului

După o apariție spectaculoasă pe podiumurile de modă, dar și purtate pe stradă de mai multe celebrități precum Gigi Hadid și Kendall Jenner, cizmele și ghetele UGG se întorc în centrul atenției modei. Ce-i drept, ele n-au dispărut niciodată din uz, însă devin trend automat după ce o persoană publică le poartă.

Experții au câteva avertismente cu privire la această încălțăminte extrem de confortabilă, scrie Huff.com.

Podiatrii și ortopezii avertizează că, deși cizmele UGG oferă o senzație inegalabilă de căldură și confort, ele pot avea consecințe neplăcute pentru sănătatea piciorului. Tălpile plate și flexibile ale acestor cizme, precum și lipsa suportului pentru arcadă, pot cauza o serie de probleme dureroase.

Tocurile înalte și alte tipuri de încălțăminte prea strâmtă sunt bine-cunoscute pentru problemele pe care le pot cauza piciorului, însă și cizmele sau ghetele prea largi pot, de asemenea, să provoace neplăceri. Acestea pot duce la sindroame de suprasolicitare, cum ar fi tendinita, și pot crea leziuni, rezultând bășici, bătături și calusuri.

De asemenea, cizmele UGG pot face ca piciorul să depună mai mult efort în mers decât este necesar, ceea ce poate duce la leziuni de suprasolicitare, cum ar fi entorsele și fasciita plantară, pentru că nu au suport pentru glezne.

Nu vă gândiți să vă achiziționați UGG-uri cu un număr mai mic, pentru că nu va fi o soluție eficientă, deoarece cizmele Ugg nu oferă suport mecanic și nu sunt stabilizatoare. Podiatrii și ortopezii avertizează că purtarea lor pe termen lung poate aduce probleme sănătății piciorului.

Un alt aspect negativ este faptul că mulți oameni aleg să poarte cizmele Ugg fără șosete, datorită căptușelii lor moi și plușate. Acest lucru poate duce la mai multe infecții ale pielii, deoarece umiditatea este reținută în fibrele fleece, creând un mediu propice pentru ciuperci și bacterii. Curățarea lor corectă poate fi dificilă, iar produsele de curățare pot afecta materialul interior al cizmelor.

Există însă situații în care cizmele UGG pot fi benefice pentru sănătatea piciorului. Acestea pot fi confortabile pentru cei care suferă de umflături în perioada postoperatorie, datorită spațiului generos și a materialului moale. Este important, însă, să le purtați cu moderație și să acordați atenție disconfortului.

Așadar, încălțămintea UGG poate oferi confort incontestabil, dar pot avea riscuri pentru sănătatea piciorului, mai ales atunci când sunt purtate în mod excesiv. Dacă observați că cizmele devin uzate, este momentul să le înlocuiți cu un alt tip de încălțăminte care oferă suport adecvat piciorului.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine