Bitcoin a depășit curajos pragul de 50.000 USD

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Dacă ieri, 16 februarie 2021, Bitcoin cocheta cu pragul de 50.000 USD , astăzi acesta a depășit pragul de 50.000 de dolari cu un avans serios!

Un Bitcoin valorează astăzi aproximativ 51.500 de dolari sau 208.224 lei.

article img

Citește articolul introductiv , despre portofele de cripto și achiziționarea de criptomonede pentru începători.

De menționat că trendul ascendent este ajutat și de încrederea generată de către deschiderea către Bitcoin a mai multor bănci dar și a companiilor cu renume:

Compania americană Tesla, ce produce mașini electrice, condusă de Elon Musk a anunțat pe 8 februarie 2021, în raporturile fiscale (SEC), că a achiziționat Bitcoin în valoare de $1.5 miliarde de dolari , ca investiție strategică, iar că în viitor o să permită achiziționarea mașinilor Tesla cu plata in criptomonede.

Mastercard a anunțat pe 10 Februarie 2021 că urmează să implementeze criptomonede în rețeau proprie de carduri bancare conform articolului postat pe mastercard.com:

"Ne pregătim în acest moment pentru viitorul criptomonedelor și a plăților. Anul acesta Mastercard o să implementeze direct în rețeaua Mastercard anumite criptomonede.

Aceasta este o schimbare majoră și o să necesite foarte mult efort. O să fim foarte atenți cu tipul de criptomonede acceptate , pentru ca acestea să urmeze principiile noastre legate de valuta digitală, cu un focus pe protecția consumatorului și reglementările în vigoare.

Filozofia noastră legată de cripto este simplă: E vorba despre opțiuni. Mastercard nu este aici să recomande folosirea criptomonedelor dar suntem aici pentru a permite clienților, consumatorilor și business-urilor tranziția către valoarea digitală - tradițională sau cripto - în modul în care aceștia doresc. Este vorba despre opțiuni și alegeri ținănd cont că sunt banii dumneavoastră."

Bitcoin este în acest moment assetul cu cel mai mare ROI (return on investment) din istorie.

Valoare Bitcoin a crescut așa dramatic încât Bitcoin în valoare de $1 US cumpărat în anul 2011 ar valoara astăzi  mai mult de $100.000 USD.

Părerile analiștilor legate de viitorul pieței de cripto și a Bitcoin rămân însă în general împărțite.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine