Apple se retrage din cursa mașinilor electrice: Proiectul Titan abandonat

3 minute
Publicat:
Autor: Alex Hortopan

Apple a decis să pună capăt dezvoltării vehiculului său electric autonom, cunoscut sub numele de "Proiectul Titan", după o perioadă de zece ani, conform unei informații apărute în Bloomberg.

Apple Car, ilustrație actualitate.net

O mare parte din angajații implicați în proiect vor fi redirecționați către inițiativele companiei în domeniul inteligenței artificiale (AI).


Anunțul privind anularea "Proiectului Titan" a fost comunicat personal de către conducerea companiei, inclusiv Directorul de Operare, Jeff Williams, și Vicepreședintele Kevin Lynch.

Conform Bloomberg, se preconizează și un număr nespecificat de concedieri, deși numărul exact de angajați afectați este încă neclar.


Zvonurile despre mașina electrică dezvoltată de Apple, a cărei existență nu a fost confirmată oficial de companie, au circulat încă din anul 2015. Proiectul a fost condus de personalități marcante din industrie, având în frunte figuri proeminente de la Tesla și de la controversata start-up Canoo.

Proiectul, însă, a întâmpinat numeroase provocări de-a lungul timpului, cum ar fi rate ridicate de fluctuație a personalului, schimbări repetate ale strategiei și scepticism intern.


Chiar dacă recent se tot vehicula ideea că proiectul este în derulare, Wired a informat că tehnologia de condus autonomă a Apple a parcurs peste 45.000 de kilometri în 2023. Mai mult, Bloomberg a precizat la începutul acestui an că lansarea vehiculului a fost amânată pentru 2028. Apple nu a răspuns însă imediat solicitărilor de comentarii făcute de The Verge.


Încheierea "Proiectului Titan" reprezintă o schimbare de direcție pentru Apple, care se presupune că investește sume importante de bani într-un model AI propriu.

CEO-ul Apple, Tim Cook, a confirmat recent că sunt în pregătire noi funcționalități de AI generative care urmează să fie lansate, în timp ce alți observatori indică planuri de actualizări AI pentru Spotlight și Xcode.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine