AiLina: Aplicație dezvoltată în România care îți permite să vorbești cu inteligența artificială (Chat GPT)

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

În lumea tehnologică în care trăim, inovația nu cunoaște limite. De la dispozitive conectate la internet până la mașini autonome, tehnologia ne modelează viața de zi cu zi. Însă un domeniu care a cunoscut o creștere impresionantă în ultimii ani este cel al inteligenței artificiale (IA).

AiLina - Aplicația care îți permite să vorbești cu inteligența artificală

AiLina este o aplicație inovatoare, dezvoltată în România, care îți permite să interacționezi cu inteligența artificială prin voce. Practic, poți să porți conversații fluente cu o IA, exact ca și cum ai discuta cu un om real, inclusiv în limba română.


AiLina este disponibilă pe Android și iOS.


Atunci când porți o conversație cu AiLina, interacționezi cu una dintre cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială din lume: ChatGPT.

Chat GPT Este un model de inteligență artificială, dezvoltat de OpenAI, specializat în generarea și înțelegerea textelor. Se bazează pe tehnologii avansate de procesare a limbajului natural, ceea ce îi permite să simuleze conversații umane într-un mod incredibil de realist.


Cum poți să folosești inteligent AiLina și implicit Chat GPT?

AiLina, prin intermediul ChatGPT, este ca o fereastră către o vastă bibliotecă de cunoștințe și informații. Dar cum funcționează acest lucru și ce limite are?

Accesul la Inteligența Colectivă

La baza ChatGPT se află un model de inteligență artificială care a fost antrenat pe miliarde de fragmente de text din internet. Astfel, AiLina "știe" multe din lucrurile pe care le-am împărtășit ca societate în spațiul online: de la știință, artă, istorie, până la cultura populară și multe altele.


captură ecrain AiLina

Practic, când pui o întrebare AiLinei, aceasta nu caută răspunsul pe internet în timp real. În schimb, ea accesează "memoria" sa vastă pentru a genera un răspuns bazat pe informațiile cu care a fost antrenată.

Deși AiLina are acces la o mulțime de informații, există și anumite limitări:

  • AiLina nu poate accesa informații sau evenimente recente care au avut loc după ultima sa actualizare. De exemplu, nu ar ști rezultatele unui meci de fotbal de ieri sau știrile de astăzi.
  • Deși poate oferi informații pe o multitudine de subiecte, AiLina nu are opinii, sentimente sau intuiții. Răspunsurile sale sunt bazate pe date, nu pe experiență sau judecată personală.

Exemple de Întrebări pe care i le poți pune AiLinei:

  • "Care este istoria telescopului?"
  • "Cum funcționează fotosinteza?"
  • "Cine a fost William Shakespeare?"
  • "Cum pot să fac un tort cu ciocolată?"
  • "Ce este teoria relativității?"

Una dintre caracteristicile cheie ale AiLinei și de fapt ale oricărui model avansat de inteligență artificială, este abilitatea de a înțelege și adapta răspunsurile în funcție de contextul conversației. Dar cum realizează acest lucru?

ChatGPT, motorul din spatele AiLinei, are o "memorie" pe termen scurt. Asta înseamnă că ține minte o parte din conversația recentă, permițându-i să ofere răspunsuri care țin cont de întrebările și afirmațiile anterioare. Acest lucru ajută la menținerea coerenței și la adaptarea răspunsurilor la direcția în care evoluează conversația.


Aplicația AiLina este disponibilă atât pe iOS cât și pe Android


Ce este inteligența artificială?

Inteligența artificială reprezintă simularea proceselor cognitive ale omului de către mașini, în special de către sistemele de calcul. Aceasta include învățarea (abilitatea de a dobândi și procesa informații), raționamentul (utilizarea regulilor pentru a ajunge la concluzii aproximative sau definite) și auto-corectarea.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine