Încep să apară primele accesorii utile MagSafe pentru iPhone - Baterie externă MagSafe

24 februarie 2021   Tehnologie

MagSafe pentru iPhone este un sistem de montare și încărcare a telefonului, lansat de Apple în toamna lui 2020 pe telefoanele din seria 12 precum: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

Pe scurt avem magneți pe spate care permit montarea de diverse accesorii.

Problema este că aceste accesorii au fost extrem de limitate atât ca tip și utilitate, lansarea iPhone 12 aducând în principiu doar un portofel compatibil MagSafe (pentru carduri bancare) cât și niște încărcătoare wireless cu priză.

În 2021 au început să apară pe piață noi accesorii compatibile cu MagSafe care încep deja să arate utilitate practică a magneților.

Printre accesoriile mai utile avem și primele baterii externe MagSafe pentru iPhone.

Conform zvonurilor inclusiv Apple lucrează la o baterie externa magsafe însă primul producător cunoscut ce lansează o baterie MagSafe pentru iPhone este Anker.

article img
Baterie externă MagSafe pentru iPhone

Anker PowerCore se atașează magnetic pe spatele iPhone-ului și îi permite telefonului să tragă până la 5W pentru încarcare wireless. Dispozitivul vine cu o capacitate de 5000 mAh iar asta îi permite să încarce un iPhone 12 Mini de la 0-100%, un iPhone 12 și 12 Pro de la 0% la aproximativ 95% iar un iPhone 12 Pro Max de la 0 la 75%, conform celor de la Anker.

PowerCore se încarcă în câteva ore de la priză folosind USB-C.

article img
Anker PowerCore MagSafe pentru iPhone 12

Anker PowerCore este disponibil la precomandă pe Amazon începând cu 39.99 USD cu data efectiv de lansare de 3 Martie 2021 iar în România probabil o să ajungă începând cu Aprilie la un preț estimat de 250 lei.

De menționat că dispozitive similare, de la brand-uri no-name, sunt deja disponibile pe situri precum AliExpress cu sensibil mai scăzute.