Ambele victime torturate de polițiștii de la Secţia 16 din București au murit în timpul investigațiilor în interval de 3 săptămâni

29 martie 2021   Știri interne

Ambii bărbați ce ar fi fost torturați de către polițiștii de la Secția 16 de Poliție din București au murit.

article img
foto: adevarul.ro

Al doilea dintre cei doi a fost găsit mort în locuința unui cunoscut la mai puțin de trei săptămâni de la moartea celuilalt tânăr, conform adevarul.ro.

Șirul evenimentelor

În Septembrie 2020, cei doi tineri au reclamat că au fost reținuți și bătuți de către polițiști în zona Eroii Revoluției din București, după ce le-au atras atenția agenților de poliție că nu poartă mască de protecție și că dau amenzi fără temei.

Conform unuia dintre cei doi tineri, polițiștii le-au pus cătușe la mâni și i-au lovit cu bastoanele, pumnii și picioarele iar apoi i-ar fi dus pe aceștia pe un câmp din apropiere de Jilava unde ar fi fost torturați.

Conform procurorilor, pe 1 septembrie 2020, în jurul orei 01:05 noaptea, agenții de la Secția 16 organizau un filtru în zona străzii Șerban Vodă din București, context în care cei doi tineri au fost agresați după ce le-au adresat reproșuri polițiștilor deoarece aceștia nu ar fi purtat măști de protecție.

În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran", spun procurorii.

Procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare 9 poliţişti, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură legat de acest caz.

Pe 5 martie, trei dintre polițiști au fost arestați preventiv iar alți trei agenți au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit știrileprotv.ro, moartea bărbatului de 39 de ani este considerată suspectă. Celălalt bărbat ar fi murit din cauze naturale în urmă cu trei săptămâni.