Drama fără margini a profesoarei care și-a abandonat copilul nou-născut într-o scară de bloc. Ce a împins-o să facă acest gest extrem?

18 februarie 2021   Știri interne

România a fost cutremurată după ce un bebeluș de câteva zile a fost găsit într-o scară de bloc, învelit în cârpe, într-o pungă. Este o vorba de o fetiță care a fost găsită în șoc hipotermic și salvată de o tânără de 20 de ani care a sunat urgent la 112. Mama nou-născutei, o profesoară care ascunde o adevărată dramă.

article img
Sursa foto: adevărul.ro

Cazul fetiței născută de câteva zile abandonată într-o scară de bloc din Râmnicu-Vâlcea a ajuns mediatizat la nivel național. Pentru că s-a făcut multă valvă pe subiect, mama micuței s-a predat singură la Poliție, la câteva zile după ce s-a aflat despre nefericitul incident.

Mama copilașului de doar câteva zile ascunde o adevărată dramă. Este o femeie traumatizată, care trăiește într-o violență continuă din cauza soțului agresiv. 

Bărbatul nu și-a mai dorit copii, cei doi soți mai având acasă doi băieți de 12 și 3 ani. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a ținut ascunsă sarcina, iar în momentul în care a fost nevoită să nască a duc copiii la bunici și a stat în mașină pentru câteva zile, unde a și născut singură, după cum au dezvăluit anchetatorii care s-au ocupa de acest caz.

După câteva zile de când a adus-o pe lume, profesoara din Vâlcea a ales să o abandoneze pe fetiță într-o scară de bloc. Micuța a fost găsită de o tânără de 20 de ani care în momentul în care a intrat în scară copilul a început să plângă din cauza zgomotului și a frigului.

Locatara a sunat la 112, iar nou-născutul a fost dus la spital în șoc hipotermic.  „Dacă nu intra nimeni în bloc şi rămânea acolo, până dimineaţa, sau mai stătea câteva ore, murea”, au declarat surse apropiate anchetei, notează adevărul.ro.

Medicii care au preluat cazul fetiței au realizat că aceasta nu avea vaccinurile făcute, ceea ce i-a pus pe gânduri că micuța nu a fost născută într-o unitate spitalicească. 

După o săptămână în care a primit atenția medicilor, copilul este sănătos și a fost salvat. „Este un copil perfect normal, este într-o stare bună. A devenit fetiţa noastră. Va sta în spital, deocamdată, pe durata cercetărilor, cât va fi nevoie”, a declarat şefa Secţii Neonatologie, dr. Monica Nicolae.

Cazul este preluat și de către Protecția Copilului, iar directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Nicolae Badea, a declarat că vor fi luate măsuri în funcție de cum se va finaliza ancheta.  „Dacă se impune, în procedură de urgenţă, vom lua o măsură de protecţie: plasament la familia lărgită sau un asistent maternal profesionist”.