Cove, adevărul despre plecarea din Pro TV. A fost dat afară sau a plecat de bună voie?: „Fiecare dintre părți voia să plece pe alt drum”

21 septembrie 2021   Monden

Gabriel Coveșeanu, cunoscut de publicul larg drept Cove, este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori tv din România. Actor și moderator de televiziune, Cove a reușit să pătrundă în sufletele oamenilor prin stilul său caracteristic, natural și mereu pus pe șotii. După schimbarea profesională, fostul prezentator de la Vorbește lumea a mărturisit pentru Actualitate.net ce schimbări va aduce la Flash Monden, alături de Diana Bart, emisiune pe care o vor prezenta împreună la Prima TV.

article img
Cove, alături de Adela Popescu, la Vorbește lumea, Pro TV

Cove a uimit pe toată lumea după ce a anunțat la începutul lunii septembrie, chiar cu două zile înainte de ziua lui, că va părăsi emisiunea Vorbește lumea, pe care o modera cu Adela Popescu, pentru Flash Monden, de la Prima TV. De la anunțul surprinzător până la prima apariție pe sticlă au apărut zvonuri cum că vedeta ar fi fost dată afară.

Cum au stat lucrurile, de fapt, dar și ce înseamnă pentru Cove această nouă schimbare profesională aflăm dintr-un interviu exclusiv, dedicat admiratorilor săi, în special pentru cei care l-au urmărit de-a lungul anilor la posturile tv, ori la teatru.

Citește și: Cove a plecat de la Vorbește lumea pentru un post mai bine plătit la Prima TV. Iată cu cine va prezenta și ce emisiune

 „Salutare, Cove! În primul rând, felicitări pentru schimbarea profesională și mult succes.

Au fost voci care au spus că ai fost dat afară de la Vorbește lumea. Momentul adevărului: plecarea a fost pe cale amiabilă sau au existat conflicte în interiorul trustului Pro?

Lumea vorbește multe. Adevărul este următorul a fost o despărțire amiabilă, pentru că fiecare dintre părți voia să plece pe alt drum. Ne-am despărțit prieteni și cu zâmbetul pe buze.

Cât timp ți-a luat să te hotărășți să pleci după 6 ani de Vorbește lumea pentru Flash Monden?

A fost de ajuns o secunda să iau aceasta hotărâre pentru că eu cunoasteam echipa de la Prima TV și îmi era tare dor să lucrez cu acești oameni tineri și entuziaști. Și nu am ales deloc greșit!

Ce te-a determinat să pleci de la Pro TV, pentru o emisiune ușor diferită, cu un public nou?

Așa cum am spus, îmi doream altceva pentru mine și cred că emisiunea Flash! Monden precum și alte proiecte pe care le avem în plan reprezintă acest nou drum pe care îmi doresc să merg. Este diferita emisiunea, mai ales că vorbim de un program de prime time. E o provocare pe care am acceptat-o cu inima deschisă.

article img
Cove, alături de Diana Bart, noua sa colegă de la Flash Monden, Prima TV

Ce schimbări vei aduce în formatul Flash Monden? Și la ce surprize să se aștepte „bunii” tăi în perioada următoare? Vei prezenta din 13 septembrie, nu?

Cove:  Da, din 13 septembrie am debutat cu emisiunea, la Prima TV. Unde suntem de văzut de luni până vineri de la 19.30 și duminica la aceeași ora. Fară doar și poate vă fi un format mult mai dinamic acum și, alaturi de frumoasa mea colega Diana Bart, vom încercă să le descrețim frunțile telespectatorilor seară de seară.

article img
Cove face spectacol acum la Flash Monden, cu Diana Bart

Acum că vei prezenta o emisiune de seară, programul tău vă avea de suferit? Cum te vei împărți între teatru și tv?

Programul meu acum este unul ideal pentru că filmările pentru emisiune sunt seara și am la dispoziție țoață ziua să mă ocup de managementul teatrului Ion Creanga. Plus că am mai mult mai mult timp de petrecut. spre bucuria copiiilor și a soției.

Știu că anunțul despre plecarea de la Pro TV la Prima TV a fost făcut chiar cu două zile înainte de ziua ta de naștere. A fost că un cadou pe care ți l-ai făcut? Luna septembrie pare să fie una cu evenimente pentru tine.

A fost un cadou foarte frumos și, cu siguranță, luna septembrie este una plina de surprize plăcute și frumoase pentru mine.

Citește și: Masurile imediate luate de Pro TV, dupa ce Adela Popescu a fost testata pozitiv cu COVID-19

Cum au reacționat fanii tăi, dar familia, după această schimbare? Cu cine te-ai consultat în direcția asta?

Familia este alături de mine în orice situație și în orice decizie. Poate că unii din bunii mei, cum îmi place să le spun, au fost șocați, poate uimiți de faptul că am făcut aceasta schimbare, dar cei mai mulți dintre ei m-au felicitat și mi-au transmis că vor fi alături de mine. Oriunde aș merge.

În ce relații ai rămas cu Adela Popescu și dacă vă mai vedeți acum și în timpul liber?

Am rămas în relații foarte bune cu toate fostele mele colege și în măsură în care timpul ne-a permisa sau ne vă permite îmi va face o mare plăcere să ne reîntâlnim.

article img
Cove și Adela Popescu au făcut un cuplu de senzație la Vorbește lumea

Cu cine îți vei petrece diminețile de acum și care vă fi rutina ta, odată cu schimbarea de program?

În fiecare dimineața voi fi la teatru și îmi voi bea cafeaua alături de colegii mei.

Ce îți place cel mai mult să faci? Și, spune-mi dacă există ceva pe wish list-ul tău pe care n-ai apucat să-l faci până acum în diminețile în care erai la job, dar urmează să-l faci?

Îmi doresc să călătoresc foarte mult și în destinații ceva mai îndepărtate, asta insemnana să pot pleca și în timpul anului câteva zile. Eu nu puteam să facă asta din cazua emisiunii zilnice, live. Acum, orizonturile sunt deschise și pot să visez la o vacanta iarna, pe plaja, undeva unde e cald și bine☺

Ce le transmiți telespectactorilor, oamenilor care te-au urmărit în toți aceșți ani cu interes ...

Le mulțumesc tuturor celor ce m-au urmărit și sper să fie în continuare alaturi de mine pentru că mai am multe lucruri frumoase a le arata. Ne vedem la Prima Tv și îi aștept cu drag, alaturi de cei mici, în sala de teatru.

Cove, carieră impresionantă în teatru și televiziune

Gabriel Coveșeanu (Cove) este bucureștean, zodia Fecioară, născut într-o zi de 4 septembrie. Primul contact cu televiziunea l-a avut la TVR, unde a fost co-prezentator în emisiunea Surprize-Surprize, prezentată de Andreea Marin. De-a lungul carierei sale în televiziune, Cove a putut fi urmărit la Kanal D, în emisiunile „Accepți sau nu”, “Magic Taxi” , “Fata lui tată”, „Mireasă 90-60-90”, „Jumătatea mea”, „Bingo România”.

Legăturile cu Prima TV sunt mai vechi, având prima colaborare în 2015, prezentând emisiunea „Mama mea gătește mai bine”, un sezon. Tot în același an, Cove s-a alăturat echipei Vorbește lumea, la Pro TV, de unde a plecat tot la Prima TV, după 6 ani de succes, pentru Flash Monden.

Gabriel Coveșeanu este și director al Teatrului Ion Creangă din București.