Studiu: Nu le mai dați iPad-ul și alte ecrane copiilor voștri; ar putea să-i facă mai furioși

Publicat:
4 minute

Un nou studiu a descoperit că utilizarea timpurie a tabletelor în copilărie ar putea contribui la creșterea manifestărilor de furie și frustrare la copiii mici, ceea ce poate declanșa un cerc vicios care agravează dezechilibrul emoțional.

Cercetarea, realizată pe un eșantion de 315 copii preșcolari din Nova Scotia, Canada, evidențiază tendințe alarmante care ar putea avea implicații pe termen lung pentru dezvoltarea copilului.


Studiul a urmărit utilizarea tabletelor și răspunsurile emoționale ale copiilor pe o perioadă de doi ani, de la vârsta de 3,5 ani până la 5,5 ani.

Cercetătorii au descoperit că copiii care petreceau mai mult timp folosind tablete la vârsta de 3,5 ani erau mai predispuși să manifeste niveluri mai ridicate de furie și frustrare până la vârsta de 4,5 ani.

Aceste emoții au fost măsurate utilizând Chestionarul de Comportament al Copiilor, un instrument standard pentru evaluarea comportamentului copilului.


Interesant este că studiul a arătat, de asemenea, că manifestările crescute de furie și frustrare la vârsta de 4,5 ani au condus la o utilizare și mai mare a tabletelor până la vârsta de 5,5 ani. Această relație bidirecțională sugerează că expunerea timpurie la tablete nu doar că împiedică reglarea emoțională, ci și creează un ciclu auto-perpetuant în care dificultățile emoționale determină mai mult timp petrecut în fața ecranului, ceea ce, la rândul său, agravează aceleași emoții.


Părinții trebuie să fie conștienți că a oferi o tabletă copilului pentru perioade lungi de timp ar putea face mai mult rău decât bine” a spus unul dintre cercetătorii principali ai studiului publicat de Jama Pediatrics.

Rezultatele noastre sugerează că ceea ce poate părea un mod inofensiv de a ține copilul ocupat ar putea, de fapt, să submineze capacitatea acestuia de a-și gestiona eficient emoțiile.


Cercetătorii menționează că ciclul de utilizare crescută a tabletelor și dezechilibrul emoțional ar putea duce la probleme pe termen lung, afectând capacitatea copiilor de a face față stresului și frustrării pe măsură ce cresc.

Acest lucru ar putea avea implicații nu doar pentru familii individuale, ci și pentru societate în ansamblu, deoarece reglarea emoțională este o abilitate esențială pentru succesul în școală și în viața de adult.


Recomandări pentru Părinți


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine