Fiica Elenei Lasconi, „dezgustată, dezamăgită și șocată” de mama sa. Oana Lasconi:„Nu pot să descriu durerea pe care o simt. Această discriminare jegoasă ...”

Publicat:
6 minute
Autor: Redacția

Oana Teona Lasconi (31 de ani) a postat pe Instagram un filmuleț în care apare plângând și condamnă gestul mamei sale, Elena Lasconi (51 de ani), care a votat „DA” la referendumul pentru familie.

Oana Lasconi și-a pus sufletul pe tavă și a spus că-nu și mai susține mama la europarlamentare, după ce primarul din Câmpulung Muscel a votat „DA” la referendumul pentru familie

Fiica Elenei Lasconi apare în lacrimi pe social media, unde a criticat dur decizia mamei sale de a fi împotriva comunității LGBTQ, comunitate din care inclusiv Oana Theona Lasconi face parte.

Primarul USR al orașului Câmpulung Muscel a fost desființată de propria fiică, care a anunțat că nu o mai susține în niciun context. Oana a publicat pe Instagram o serie de mesaje prin care își spune punctul de vedere.

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare.

Am citit știrile de astăzi (n.r. sâmbătă), acum multe ore, însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie.

Nu pot să descriu durerea pe care o simt, nu numai ca fiica ei, însă și ca un membru al acelei comunități.

This browser does not support the video element.

Sunt absolut dezgustată, dezamăgită și șocată.

Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susținut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă.

Îmi pare rău dacă auziți urlete, vecinii mei dau o petrecere acum .

Nu am cuvinte. Nu am cuvinte.

This browser does not support the video element.

Nu m-aș fi așteptat la așa ceva. Nu m-aș fi așteptat niciodată. Nu m-aș fi așteptat ca ea să fi militat vreodată pentru drepturi egale. Nu a părut vreodată pasionată de acest subiect.

Însă sunt șocată să aud că a votat «DA» pentru modificarea Constituției într-un mod jegos și discriminatoriu.

Mă doare sufletul, mă doare inima și am palpitații de câteva ore.

Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol.

This browser does not support the video element.

Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred.

Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită.

This browser does not support the video element.

Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie și din acest motiv nu o mai susțin pe mama din niciun punct de vedere din acest moment -  a spus Oana Lasconi, într-o serie de clipuri postate pe social media.

This browser does not support the video element.

Cine este Elena Lasconi și cum a devenit primar în Câmpulung Muscel?

Elena Lasconi a devenit cunoscută la PRO TV, unde a fost una dintre cele mai bine cotate prezentatoare din trustul de pe Pache. Născută în 72 la Hațeg, în județul Hunedoara, fosta vedetă de televiziune a cunoscut faima încă din anii ‘90, când a început să lucreze în presă.

Prima dragoste a Elenei Lasconi a fost cariera de jurnalist, pe care a practicat-o timp de 25 ani. Asta până în 2020, când a hotărât să intre în politică și să candideze la primăria orașului Câmpulung Muscel.

Primul loc de muncă în calitate de reporter a fost în provincie, la PRO TV, în calitate de corespondent din orașul Deva, unde a relatat inclusiv de la evenimentele de impact din zonă, inclusiv despre problemele minerilor de pe Valea Jiului. Ulterior, ea a devenit și prezentatoare a stației din Hunedoara. Când s-a angajat la PRO TV, Elena Lasconi avea doar 23 de ani, se întâmpla prin 1995.

După patru ani, mai exact în 1999, Elena Lasconi s-a mutat în București, fiiind transferată în stația PRO TV din Capitală, unde a prezentat jurnalele de știri de dimineață și prânz. De altfel, ea lucra și ca reporter, în aceea perioadă, tot pentru PRO TV. Elena Lasconi a transmis în direct de la cutremurul din Turcia din 1999, despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000, a fost, de altfel și Afganistan, evenimente marcante și importante pentru cariera unui jurnalist.

Elena Lasconi a prezentat „Dincolo de Povestiri”, o emisiune cu public mare la acea vreme, de la Acasă TV. O apariție interesantă a fost la „MasterChef”, concurs pe care l-a și câștigat.

În 2019, Elena Lasconi a anunțat că renunță la PRO TV și, implicit, la televiziune, pentru a candida la Primăria orașului Câmpulung Muscel, unde locuia deja de 15 ani. Fosta vedetă PRO TV a reușit să devină primar, iar oamenii chiar i-au lăudat implicarea în toți acești ani.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine