Cum scăpăm de răceala care ne dă bătăi de cap. Costă doar 2 lei antibioticul natural care luptă cu virușii

Publicat:
5 minute

Pentru a scăpa de răceală și pentru a-ți întări imunitatea, poți combina remedii naturale și măsuri preventive, iar o rutină de sănătate bine structurată îți va ajuta organismul să răspundă mai eficient în fața virusurilor.

Remedii pentru combaterea răcelii. Foto: Freepick.com

Nimănui nu-i place să fie răcit, mai ales că starea generală este de una în care ne simțim lipsiți de energie, tușim, strănutăm, ne simțim corpul greu și avem dureri de cap. Pentru răcelile de sezon sunt și remedii, unele naturiste, altele au nevoie de o atenție mai mare.

Pentru a gestiona simptomele răcelii și a pentru grăbi vindecarea este important să vizităm și un medic specialist, care să ne recomande ce trebuie să facem pentru a scăpa de răceală.



Ce să faci ca să scapi de răceală

Lichidele calde, precum ceaiurile (de exemplu, ceai verde bogat în antioxidanți), supele sau băuturile cu miere și lămâie, ajută la reducerea inflamației și la ameliorarea durerilor în gât. Bea mult apă pentru a te hidrata corespunzător în perioada asta, mai ales dacă ai febră și corpul este deshidratat.

De altfel, dacă ai nasul înfundat și respiri greu, ghimbirul, mierea, propolisul și inhalarea de aburi cu sare sau eucalipt pot decongestiona căile respiratorii și reduce inflamația.

Antioxidanții și vitamina C din fructe precum afinele, citricele sau ardeiul gras sunt aliați puternici în stimularea imunității. În lunile reci, suplimentarea cu vitamina D poate contribui la întărirea imunității și la reducerea gravității simptomelor.

Usturoiul este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula producția de anticorpi. Consumul zilnic de usturoi întărește răspunsul imun, iar în cazul răcelii, poate ajuta la decongestionare​.

Combinate, mierea și propolisul au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, esențiale pentru a susține organismul în perioada răcelii. O linguriță de miere pe zi, de preferință în combinație cu ceaiul, poate ușura simptomele și oferi o sursă sănătoasă de energie​.

Chiar dacă nu simți nevoia să faci sport, exercițiile fizice ajută la starea de bine. Odihnește-te și evită stresul excesiv.

Umidificatoarele și vaporii din apa fierbinte pot ajuta la reducerea congestiei nazale și la eliberarea sinusurilor.

Spray-urile saline nazale sau clătirea nazală cu soluție salină au arătat că reduc semnificativ congestia, durerile de gât și tusea asociate cu răceala, facilitând curățarea secrețiilor și reducând inflamația locală.

În ceea ce privește remediile naturiste, ghimbirul și ananasul au proprietăți antivirale și antiinflamatoare. Ghimbirul poate fi adăugat în ceaiuri sau consumat proaspăt, iar ananasul conține bromelaină, o enzimă care poate ușura inflamația și ameliora tusea.

Pătrunjelul este un alt aliat, bogat în vitamina C, care poate fi consumat atât în supe, cât și în salate pentru un aport nutritiv considerabil.

Totuși, înainte de a începe orice tratament, fie medicamentos sau naturist, este recomandat să vizitați medicul de familie sau specialist pentru un tratament corespunzător.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine