Turiști îmbătați și tâlhăriți în Centrul Vechi din București: Cum procedau escrocii?

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

București, 12 iunie 2024 - În această dimineață, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale, au lansat o operațiune majoră de combatere a unei rețele de criminalitate organizată care viza turiști străini și localnici în cluburi de striptease din Centrul Vechi al capitalei.

Operațiunea include 17 percheziții domiciliare și opt mandate de aducere în București și județul Ilfov.


Ancheta a dezvăluit că victimele, majoritatea turiști străini, erau atrase în cluburile Afrodite No Limit și Queen Night Club, unde li se oferea alcool gratuit până la atingerea unui nivel avansat de ebrietate.

În acest stadiu vulnerabil, complicii extrăgeau codurile PIN ale cardurilor bancare ale victimelor și efectuau tranzacții exorbitante.

Unele plăți fictive ajungeau la sume de peste 150.000 de lei, ca în cazul unui turist care a descoperit frauda după ce a fost transportat înapoi la hotel de un taximetrist, parte din aceeași schemă de escrocherie.


Într-un caz grav, un bărbat a fost sechestrat în timp ce se afla la un masaj în clubul Queen Night Club. Acesta a fost deposedat de cardul bancar, iar făptuitorii au retras bani și au efectuat plăți la mai multe ATM-uri și POS-uri din zonă.

Victima a reușit să atragă atenția poliției strigând de la fereastra încăperii în care era ținut captiv.


Autoritățile investighează acum acuzații serioase de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos și tăinuire. În continuare, suspecții vor fi conduși la audieri pentru stabilirea măsurilor legale.


Investigațiile sunt în plină desfășurare, iar poliția subliniază că toate acțiunile din cadrul acestei operațiuni se desfășoară respectând principiul prezumției de nevinovăție și procedurile stabilite de Codul de procedură penală pentru administrarea materialului probator necesar clarificării acestei cauze complexe.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine