Tesla revizuiește estimările de autonomie pentru modelele Y, S și X în contextul unei anchete în SUA

2 minute
Publicat:
Autor: Redacția actualitate.net

Tesla a modificat estimările de autonomie pentru mai multe dintre vehiculele sale în SUA, inclusiv modelele Y, S și X. Aceste ajustări, care implică reduceri de până la șase procente la anumite modele, survin în contextul unei investigații desfășurate de Departamentul de Justiție (DOJ) al SUA cu privire la acuzații de exagerare a autonomiei anunțate de companie.

Mașină Electrică Tesla

Conform Electrek, configuratorul online Tesla arată acum o autonomie estimată redusă la 285 de mile pentru varianta Performance a Modelului Y, în scădere față de estimarea anterioară de 303 mile.

Versiunea Long Range a Modelului Y prezintă acum 310 mile, față de 330, în timp ce autonomia Modelului X Plaid a fost ajustată de la 333 la 326 de mile.

Modelul S Plaid, în special cu configurația de roți de 19 inch, a văzut o scădere a estimării autonomiei de la 396 la 359 de mile.


Aceste schimbări, totuși, nu sunt reflectate în listările Tesla pentru piețele din Marea Britanie și UE. Alte vehicule ale companiei, inclusiv Cybertruck, Modelul 3 și Modelul Y cu Tracțiune Spate, nu au suferit ajustări ale estimărilor de autonomie.


Reputația Tesla de a supraestima autonomia vehiculelor a fost un punct de controversă timp de mai mulți ani.

În 2020, EPA a acuzat CEO-ul Elon Musk de supraestimarea autonomiei de 400 de mile pentru Modelul S Long Range.

În octombrie anul trecut, DOJ a inițiat o investigație asupra estimărilor de autonomie ale Tesla, urmând acuzații umflare de  intenționată a acestor cifre.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine