Gabriela Firea, suspendată din PSD, în urma scandalului cu azilele groazei, însă e susținută de partidul lui Dan Voiculescu și al lui Piedone la alegerile pentru Primăria București

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Gabriela Firea a fost suspendată din funcțiile pe care le are în cadrul organizației PSD, a anunțat luni, 17 iulie, Marcel Ciolacu, președintele partidului. Cu câteva zile în urmă, PUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu și Piedone, a anunțat pe pagina oficială de Facebook, într-un comunicat de presă, că o susține pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria București. Pandele nu este de acord să candideze.

Gabriela Firea, suspendată din PSD, a anunțat Marcel Ciolacu

Gabriela Firea a fost suspendată din funcțiile de conducere din PSD, a anunțat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt PSD, potrivit News.ro, „până în momentul în care se lămuresc toate lucrurile”.

Cât despre candidatura Gabrielei Firea la candidatura pentru Primăria Capitalei, din 2024, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că „de multe ori v-am spus că în acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Sunt ferm convins că la momentul respectiv o să vorbim despre acest lucru”.

Cu toate astea, în plin scandal cu azilele de bătrâni din Voluntari, Lucian Romașcanu a enunțat că „nu excludem nimic, lucrurile sunt în dinamică şi, aşa cum v-a spus şi domnul preşedinte, mai avem un an şi două luni până la alegerile locale, în politică şi o săptămână este foarte mult”, a scrie News.ro.

PUSL o susține pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2024

Într-un comunicat de presă remis în urmă cu o săptămână, PUSL a anunțat că o va susține pe Gabriela Firea la alegerile din 2024, pentru Primăria Capitalei. Fostul ministru a mai avut un mandat, câștigat în 2016, urmată apoi de Nicușor Dan. Firea este prima femeie care a devenit primar general al Capitalei.

„În cadrul ședinței Forului de Conducere Colegială, s-a stabilit că la alegerile locale din 2024 pentru funcția de Primar General al Capitalei, Partidul Umanist Social Liberal o va susține pe doamna senator Gabriela Firea.”, scrie în comunicatul PUSL semnat de Cristian Popescu Piedone, președintele executiv al partidului, și de Grațiela Gavrilescu, președinte PUSL.

Înainte de scandalul cu azilele groazei din Voluntari, Gabriela Firea a anunțat că va candida la Primăria Capitalei, pentru un nou mandat. PUSL o sprijină pe Gabriela Firea în plin scandal, deși fostul șofer al Primăriei București este cel care controla cele trei azile în care bătrânii erau maltratați și ținuți ca într-un lagăr, fără medicație, apă, mâncare și adormiți cu orele. De altfel, printre fondatorii asociației care opera azilele groazei se numără și Ligia Gheorghe, prietenă și consilieră a Gabrielei Firea.

Partidul Umanist Social Liberal (n.r. PUSL) a fost înființat în 2015, de către membrii Partidului Conservator care nu doreau fuziunea cu Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu-Tăriceanu. PUSL a dorit preluarea doctrinei umaniste, doctrină susținută de către fondatorul PC, Dani Voiculescu.

Poate e de interes și: Gabriela Firea, în costum de baie. Cum s-a distrat cu Pandele la malul mării

Pandele nu o susține pe Gabriela Firea pentru o nouă candidatură la Primăria București

Florentin Pandele a avut o intervenție televizată, joi, 13 iulie, la România TV, unde a spus că se duce o campanie împotriva soției lui, Gabriela Firea, și a lui. Întregul scandal cu azilele groazei l-a făcut să se gândească serios la încă un mandat la Primăria Voluntari.

„Nu au făcut decât să mă ambiționeze! Ei cred că mă pot speria pe mine?! E mâna USR-ului, clar. Eu am fost 12 ani pe mare, căpitan de navă, am văzut valuri uriașe, incendii, și ei cred că mă sperie pe mine?! Eu aveam de gând să ma retrag și să îmi trăiesc tihnit bătrânețile, dar uite că ma ambiționez și mai candidez pentru un mandat la primărie.”, a spus Pandele la RTV.

Deși își mai dorește încă un mandat ca primar în Voluntari, Florentin Pandele nu o susține pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, asta după ce, în mandatul din 2016, aceasta a vut grave probleme de sănătate cauzate pe stres. „Gabriela a pierdut 52 de cm de colon, nu mai vreau sa candideze.”, a declarat Florentin Pandele.

Activitatea politică a lui Florentin Pandele este foarte interesantă, căci a migrat dintr-un partid în altul. Primarrul comunei Voluntari s-a înscris pe 12 ianuarie 1990 în PNL (n.r. Partidul Național Liberal), iar între 1997-2004 a fost ales vicepreședinte al organizației județene Ilfov PNL. Din 2004, Pandele s-a înscris în PSD (n.r. Partidul Social Democrat), timp în care a fost ales, în același an, și vicepreședinte al Organizației Județene Ilfov PSD.

Din 1 mai 2010, Florentin Pandele face parte din partidul UNP  (n.r. Uniunea Națională pentru Progresul României), unde are funcția de vicepreședinte.

(Autor: Larisa Ciută)

Pe noi poți să ne urmărești pe Facebook și Instagram.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine