Avion F-35 dispărut în SUA. A fost cerut ajutorul populației americane în găsirea acestuia

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Într-o serie neașteptată de evenimente, capacitățile de camuflare ale unui avion de luptă american par să fi funcționat prea bine, creând o situație neobișnuită pentru autorități. Un avion modern F-35B Lightning II a dispărut deasupra Carolinei de Sud în urma unui "incident", determinând oficialii să ceară asistența publicului în localizarea aeronavei.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază când pilotul a reușit să se catapulteze în siguranță din F-35 și a fost transportat ulterior la un spital local, fiind în stare stabilă, conform anunțului făcut pe Facebook de către baza militară la ora 5:35 p.m (00:35 ora României)

Jeremy Huggins, reprezentant al Bazei Militare Charleston, a menționat într-o conversație telefonică cu NBC News că avionul era setat pe pilot automat în momentul în care pilotul s-a catapultat. Prin urmare, există o posibilitate ca jetul să fie încă în zbor. Eforturile de căutare au fost concentrate în principal la nord de bază, în special în jurul lacurilor Moultrie și Marion, având în vedere ultima localizare confirmată a aeronavei și comunicările cu Administrația Federală a Aviației (FAA).

Deși Huggins a evitat să speculeze dacă avionul ar fi putut să se prăbușească, a asigurat că mai multe detalii vor fi furnizate în curând. Până în prezent, FAA - Federal Aviation Administration -  nu a oferit comentarii despre situație.

Transponderul aeronavei, în mod tipic responsabil pentru urmărirea acesteia, a fost raportat ca nefuncțional, potrivit unei declarații din The Washington Post atribuite lui Huggins. Cu toate acestea, nu s-a oferit nicio confirmare în această privință.

Lockheed Martin, gigantul aero-spațial din spatele F-35, descrie avionul ca fiind "cel mai avansat avion de luptă din lume", subliniind caracteristicile sale letale, de camuflare și de durabilitate. Gama F-35 include trei modele unice cu un singur loc, incluzând F-35A, F-35B și varianta F-35C.


Avionul de luptă F-35 Lightning II

F-35 Lightning II este un avion de vânătoare  de generația a cincea, produs de concernul american Lockheed Martin. Acesta este destinat să înlocuiască o serie de avioane de luptă mai vechi în serviciul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, precum și în serviciul forțelor aeriene ale aliaților SUA.

F-35 vine în trei variante principale: F-35A (varianta convențională de decolare și aterizare), F-35B (varianta cu decolare scurtă și aterizare verticală) și F-35C (varianta pentru portavioane). Printre caracteristicile sale cheie se numără stealth-ul avansat, senzorii integrați, capacitatea de interoperabilitate și tehnologia informațională avansată.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine