Pfizer, studii pentru un medicament anti-coronavirus. Primele concluzii: are o acţiune puternică împotriva virusului SARS-CoV-2

1 minut
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Pfizer are în studiu un medicament antiviral împotriva coronavirus, care va putea fi administrat pe cale orală pacienților infectați cu COVID-19, potrivit Reuters.

article img

Compania Pfizer lucrează la două medicamente antivirale pentru tratarea coronavirusului

Medicamentul anti-Covid este denumit PF-07321332 și are ca acțiune inhibarea virusului SARS-COVID-19, dar și prevenirea și replicarea coronavirusului în celule. Mai mult, în combinație cu alte antivirale, studiile Pfizer au arătat că medicamentul poate fi folosit și în tratarea virușilor HIV sau hepatita C, anunță Reuters, care citează compania Pfizer.

Compania Pfizer, cea care a lansat pe piață și primul vaccin anti-COVID, susține că medicamentul împotriva coronavirus a fost dezvoltat în ideea în care tratamentele anti-Covid-19 nu dau randament 100% și au provocat frici în rândul oamenilor.

În testele clinice preliminare pe pacienții infectați cu noul coronavirus, compania Pfizer are și un antiviral intravenos. Cele două medicamente, oral și intravenos, pot intra în schema de tratament în combinație cu vaccinul anti-Covid, consideră Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

În studii de laborator mai sunt două tratamente antivirale în etapa intermediară:

  • de Merck & Co împreună cu Ridgeback Bio
  • de Roche Holding şi Atea Pharmaceuticals.

Până la momentul actual, tratamentul cu remdesivir, produs de Gilead Sciences, este singurul tratament anti-COVID-19 aprobat în SUA de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

De altfel, FDA a aprobat în urgențp și terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, bazată pe combinaţia a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, dar și pentru terapia cu anticorpi produsă de Regeneron.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine