Parlamentarii care ne conduc! Scene halucinante cu Dan Vîlceanu în timp ce-l mușcă de nas pe Florin Roman: „L-am găsit plin de sânge”/ „Am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Scene de-a dreptul halucinante au avut loc azi în Parlamentul României, iar protagoniști au fost deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman, cel din urmă fiind agresat „în mod golănesc”, potrivit declarațiilor de pe social media, după incident. Altercația dintre cei doi parlamentari a fost surprinsă de camerele de luat vederi.

Florin Roman şi Dan Vîlceanu, în acțiune


În Parlamentul României au loc dispute mai ceva ca în Vestul Sălbatic, dacă e să ne luăm după evenimentele care au avut loc între doi dintre deputații țării noastre.

„Țara arde și baba se piaptănă”, cam așa stau lucrurile și Parlamentul României, căci politicienii au ajuns să se ia la bătaie din motive total puerile.

Astăzi, în parlament a avut loc scenă demnă de serialul „Las Fierbinți” de la Pro TV. Vorbim despre doi deputați, Dan Vîlceanu și Florin Roman, care au devenit cap de afiș după o altercație mai puțin obișnuită.

Dan Vîlceanu l-a mușcat pe Florin Roman de nas. Prima reacție a parlamentarului agresat

După ce s-a supărat pe colegul său pentru că i-a reproșat că nu are ce căuta „în băncile PNL”, Dan Vîlceanu s-a luat la trântă, la propriu, cu Florin Roman, pe holurile parlamentului. Scenele desprinse parcă din filmele de acțiune au fost surprinse camerele de luat vederi, acum fiind publice pe toate platformele de socializare.

Astfel, pentru că a fost deranjat de comentariile primite, Dan Vîlceanu l-a luat la bătaie pe Florin Roman, căruia i-a aplicat o corecție pe cinste: un picior în nas, după care s-a chinuit să-i muște nasul. A fost cu adevărat palpitant pentru cei aflați în preajmă, căci, siderați, parlamentarii și-au arătat indignarea pe Facebook, dar și pe alte platforme de comunicare.

După ce a fost bătut de Dan Vîlceanu, Florin Roman a lăsat și o declarație pe contul de Facebook, explicând ce s-a întâmplat și cum a fost agasat în Parlamentul României.

Scandalul dintre cei doi parlamentari a avut loc în plenul Camerei Deputaţilor.

„Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vîlceanu, încălcarea regulamentului prin prezența lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la Parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicată în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scris Florin Roman pe contul său de Facebook.

Deputatul Dan Vîlceanu este fost membru PNL și

Reacții după ce Florin Roman a fost mușcat de nas până la sânge de Dan Vîlceanu

La fața locului au fost mai mulți parlamentari, unii dintre ei explicând la TV cum s-a desfășurat întreaga scenă.

„Recunosc că şi eu sunt şocat de ceea ce am reuşit să surprind, nu am întâlnit în activitatea mea de parlamentar, la primul mandat, astfel de comportamente. Practic, după o discuţie verbală care s-a petrecut în banca în care eu stau în mod regulat în plenul Parlamentului, în care şi-au schimbat replici cei doi, au ieşit către ieşirea de la sala de plen. Binenţeles că nu i-am urmat imediat, am ieşit la câteva zeci de secunde, când l-am găsit pe colegul Florin Roman plin de sânge în dreptul nasului şi pe domnul Vîlceanu destul de agitat.

Eu am ieşit când domnul Roman se ridica cumva de jos, cu mâna la nas, plin de sânge în dreptul nasului. Nu am văzut altercaţia în sine şi conflictul în sine.

În momentul în care voi fi întrebat, voi relata cu lux de amănunte ce s-a întâmplat acolo, cert este că la un moment dat, domnul Vîlceanu, folosind nişte cuvinte injurioase s-a ridicat din banca în care stătea alături de mine şi practic l-a luat cumva pe sus pe colegul meu Florin Roman şi au ieşit afară, adresându-i tot felul de cuvinte nepotrivite.”, a spus deputatul PNL Florian Emil Dumitru.


„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază? Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație.”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine