Motivul real pentru care Petre și Mioara Roman au divorțat după 33 de căsătorie: „Ne-am chinuit prea rău. A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele”

6 minute
Publicat:
Autor: Alexandra Marin

Petre și Mioara Roman au fost căsătoriți 33 de anim, însă au divorțat în 2007. Relația dintre cei doi foști era de multă vreme zdruncinată, astfel că în momentul în care fostul premier a întâlnit-o pe Silvia Chifiriuc nu a fost chiar o surpriză plecarea lui de acasă. Catinca și Oana Roman l-au judecat mulți ani, însă Mioara Roman a dezvăluit că despărțirea lor a avut loc din cu totul alte motive.

  • Mioara Roman a murit la 83 de ani
  • Divorțul dintre Mioara și Petre Roman a fost ani la rând comentat, fiind, poate, unul dintre cele mai mediatizate despărțiri din România
  • Petre și Mioara Roman au dezvăluit motivele despărțirii


Pe 4 ianuarie 2013, Mioara Roman i-a oferit un interviu lui Ion Coja, publicist și scriitor, în care a vorbit despre relația ei cu Petre Roman, pe care l-a considerat mare iubire a vieții ei. Deși relația dintre ei nu a fost mereu funcțională, iar despărțirea a bătut la ușă constant din cauza diferențelor de mentalitate, Mioara Roman a vorbit de fostul soț la superlativ.

„A fost o foarte mare dragoste. Ade­vă­rata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură, şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie. Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a declarat Mioara Roman pentru ioncoja.ro, în 2013.

Mioara Roman nu a fost un fan al aparițiilor publice, ba chiar detesta viața de persoană publică, care venea cu o presiune destul de mare, dreptul la intimitate fiindu-i spulberat. Fosta soție a lui Petre Roman a declarat, în cadrul aceluiași interviu, că s-a lăsat impresionată de modul în care fostul premier al României căuta să o împace și să o convingă să rămână împreună.Ce i-a despărțit, de fapt, pe Mioara și Petre Roman

Din respect pentru relația lor, Mioara Roman nu a dezvăluit la ce tertipuri apela Petre Roman pentru a o convinge să nu divorțeze. În cele din urmă, aceasta nu a mai rezistat și a divorțat de Petre Roman, care începuse deja să aibă și niște derapaje vizibile pe plan amoros. Deși a părut că fostul premier al României a abandonat-o pe nepusă masă, în realitate, Mioara Roman i-a cerut de nenumărate ori divorțul lui Petre Roman.

„Mă copleșeau cei 16 ani de viață publică trăită ca soția unui erou. I-am scris lui Petre că ne despărțim și că problema publică e a lui, descoperind că eu nu trăiesc din publicitate și chiar mă deranjează. Nu este decent să dau detalii despre încercările lui de a mă face să mă răzgândesc. Ajunsesem la o saturație și nu era vorba câtuși de puțin de faptul că era în joc o altă femeie. Se adunaseră în familia noastră presiuni atât de mari și de multe și mai ales atâtea personaje, inclusiv slujbele și banii care ne lipseau. Obosisem, ajunsesem la un capăt.”, a declarat Mioara Roman pentru sursa citată mai sus.

În iunie 2014, la șapte ani de la divorțul de Petre Roman, fosta soție s-a destăinuit ziarului Ring, pentru care a făcut declarații cu privire la adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de soțul ei. Deși toată lumea credea că divorțul dintre Petre Roman și Mioara Roman s-a produs din cauza infidelității acestuia, în realitate, motivele au fost cele menționate mai sus, lucruri care au adus multă nefericire în relația lor de iubire, care, încet, încet, s-a stins.

„Eu şi Petre nu ne-am despărţit din cauza diferenţei de vârstă. Ni s-a umplut paharul că ne-am chinuit prea rău şi punct. Crezi că în 34 de ani, în viața unui bărbat, a fost prima sau ultima? De unde știți că eu nu am mai încercat să divorțez? Lucrurile nu se rup așa brusc pentru Popescu și Ionescu… Cea mai fericită căsnicie pe care am văzut-o a fost între un domn și o doamnă cu 15 ani mai mare, dar care erau la acelaşi nivel cultural. Ea a murit, iar el s-a dus zilnic la mormântul ei.”, a declarat Mioara Roman.

Mioara Roman a murit pe 23 februarie la 83 de ani. Suferea de mai multe boli, printre care și Parkinson, iar în ultimele două luni suferise un stop cardio respirator, avea o mână paralizată și nu mai putea merge.

Fosta traducătoare şi profesoară de Limbă şi Civilizaţia Arabă, dar și jurnalistă, Mioara Roman era un munte de cultură și o femeie inteligentă, după cum chiar Petre Roman declara, într-un interviu pentru Denise Rifai.

Mioara Roman a fost căsătorită cu Iosif Zilahy, cu care a avut o căsnicie de 12 ani, din care a rezultat Catinca, fiica cea mare. În 1974, Mioara Roman s-a căsătorit cu Petre Roman, iar pe 13 aprilie 1976 a fost născută Oana Roman. Singurul copil al cuplului.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu” Actualitate
VIDEO Șase morți în urma unor înjunghieri în masă. Un bebeluș de 9 luni și mama lui, tăiați. Liderii din întreaga lume, inclusiv Regele Charles și Papa de la Roma, îngroziți: „A fost un carnagiu”