Jamila, în lacrimi pe Youtube. Dezvăluiri despre trauma prin care a trecut și cum a fost hărțuită

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Jamila a povestit cu ochii în lacrimi despre trauma prin care a trecut de când și-a lansat blogul cu rețețe. După ce a devenit celebră în toată țara pentru preparatele sale, Jamila susține că a devenit victima bullyingului, fiind zilnic asaltată cu mesaje hărțuitoare. Într-o lungă dispută online cu Laura Laurențiu pentru o rețetă de „ecler la tavă”, Jamila a pierdut procesul intentat colegei sale de breaslă și a mărturisit cu lacrimi în ochi cum a afectat-o întregul scandal.

Jamila a început să plângă în momentul în care a povestit despre suferințele pe care le-a avut în cei cinci ani


Jamila a povestit într-un video pe Youtube despre trauma care a marcat-o de-a lungul anilor și care a împiedicat-o de multe ori să se bucure de succes.

Jamila vs. Laura Laurențiu și povestea „eclerului la tavă”

În urmă cu cinci ani, mai exact în 2019, Jamila a dat-o în judecat-o pe Laura Laurențiu, după ce colega ei de breaslă a raportat pe Youtube o rețetă de „ecler la tavă”, despre care a spus că îi aparține, iar Jamila i-ar fi furat-o.

Au urmat postări în care Jamila era făcută hoață, însă și multe mesaje hărțuitoare. Clipul cu rețeta a fost dat jos de pe Youtube, însă, ulterior, a fost public după 17 zile. Până la acest moment, clipul a adunat peste 700 de mii de vizualizări.

La momentul respectiv, Jamila a demonstrat că rețeta de pe Youtube făcea parte dintr-o companie publicitară de 2.000 de euro, bani pe care i-ar fi pierdut în urma depublicării rețetei de pe Youtube.

Pe lângă asta, Jamila a mai cerut 1.000 de euro daune morale pentru că a fost hăituită de oameni în mediul online, fiind făcută „hoață de rețete”.

În 2021, judecătorii au respins cererea în instanță făcută de Jamila, însă blogerița a făcut recurs. În martie 2024, Jamila a pierdut procesul cu Laura Laurențiu, decizia fiind definitivă și irevocabilă.

Jamila a povestit cu ochii în lacrimi era jignită la orice pas

După verdictul judecătorilor, Jamila a publicat un clip pe Youtube în care povestește trauma trăită de-a lungul anilor, de când a început scandalul cu „eclerul la tavă”.

„Când Jamila Cusine a început să crească, în jurul meu oamenii au început să se poarte diferit. Oamenii din aceeași industrie au început să fie deranjați de acest succes. Li se părea că succesul meu e mult prea rapid și, din punctul lor de vedere, nemeritat. Dintre acești oameni, această doamnă cu care eu am avut proces în instanță și cu prietena ei cea mai bună, au fost cele două care, în repetate rânduri au avut ceva de comentat despre mine.

Tot timpul eram făcută proastă, rețetele mele erau proaste, eram grasă, oamenii care mă urmăreau pe mine erau proști. Tot ce făceam eu era rău. De fiecare dată când eu participam la o emisiune, aveam un succes sau mi se întâmpla ceva bun, aceste două doamne simțeau nevoia să dea în mine.

Din nou și din nou. Șicanele acestea, ca să înțelegeți, nu au fost o săptămână, o lună, șicanele acestea au durat ani. Și după cum puteți observa, pe mine m-a marcat foarte mult lucrul acesta, pentru că m-am simțit exact cum se simte un copil la școală care are parte de bullying. Eu m-am simțit la aproape 30 de ani ai mei ca un copil care are parte de bullying la școală și nu știe cum să reacționeze”, a povestit Jamila pe Youtube.

„Înalta Curte de Casație și Justiție a publicat decizia finală în procesul "Eclerelor la tavă". Partea adversă a pierdut procesul și de această dată (la a treia instanță), epuizând, în final, toate căile de atac. La începuturile blogosferei culinare în limba română, exista practica să se menționeze, cu link, locul de unde autorul unei postări s-a inspirat. Cu timpul, această practică s-a pierdut, reclamanta, prin soțul dânsei, chiar exprimându-se public că ar fi opțională menționarea sursei. Iată că instanța este de părere nu doar că ar fi indicat, ci chiar necesar.”, a scris Laura Laurențiu, după ce s-a dat sentința.

Acum, Jamila trebuie să-i plătească 10.000 de lei Laurei Laurențiu, reprezentând cheltuielile de judecată.

Cine este Jamila, celebra bucătăreasă de pe Youtube?

Jamila, pe numele ei real Geanina Staicu-Avram, este căsătorită cu un bărbat de origine marocană pe nume Mohamed, cu care are doi copii, și, dintr-o joacă, a început să scrie rețețe pe blog în 2012, publicând rețete din bucătăria marocană. Ulterior, soțul a convins-o să facă mai mult de atât.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine