În ce afaceri era implicat, de fapt, Virgil Chirică, milionarul care s-a sinucis într-un mod brutal. Cei mai influenți oameni din România erau implicați

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Virgil Chirică, un cunoscut magnat în lumea afacerilor românești, cu operațiuni ce depășeau 4 miliarde de lei, a fost găsit decedat în locuința sa, în urma unui aparent suicid. În ciuda succesului său profesional imens și a vieții de lux, inclusiv călătorii exotice și pasiunea pentru mașinile Porsche, Chirică a ales să își încheie viața la doar 46 de ani.

Milionarul Virgil Chirică a murit prin sinucidere. Foto: Radio Impuls
  • Virgil Chirică a fost implicat în afaceri uriașe alături de elitele antreprenoriale din România și se bucura de un anturaj exclusivist.
  • Ultima sa călătorie l-a purtat în Grecia, pe insula Mykonos, unde a fost surprins într-o fotografie în care părea fericit, contrar destinației sale tragice.

Cât era de bogat Virgil Chirică

La doar 46 de ani, Virgil Chirică a fost descoperit mort de un prieten în impresionanta sa vilă din zona Pipera. Moartea sa, survenită pe 4 februarie, a fost rezultatul unei sinucideri prin intoxicare cu monoxid de carbon și mai multe pastile (mai multe citiți aici). Un sfârșit tragic pentru un om cu o carieră strălucitoare și o viață aparent invidiată de mulți.

De-a lungul anilor, Virgil Chirică a acumulat o avere considerabilă, implicându-se în proiecte majore alături de cei mai influenți antreprenori din țară, cu afaceri ce însumau peste 4 miliarde de lei.

Înainte de a-și lua viața, Chirică a fost angajatul de frunte al Porsche România, ocupând poziția de șef al Direcției Asigurări la Porsche Finance Group Romania din 2007.

În ciuda realizărilor sale profesionale, promovările în funcții de top n-au existat, situație care poate sau nu să fi avut o influență asupra deciziei sale finale. În cadrul companiei în care lucra, e posibil ca Virgil Chirică să fi avut o oarecare frustrare, dat fiind faptul că alți colegi erau promovați, chiar și cei veniți mai târziu în firmă.

Absolvent al ASE București, cu specializare în Finanțe și Contabilitate, a adus o contribuție semnificativă la succesul companiei, care a raportat afaceri impresionante și profituri substanțiale. Mai exact, Porsche a raportat în 2022 afaceri de peste 3,5 miliarde de lei și un profit net de 245 de milioane de lei.

Virgil Chirică nu era străin de lux și viața de înaltă clasă. Pasionat de mașinile Porsche, vacanțele în destinații exotice și iahturile, a dus o viață ce mulți doar visează. Ultima sa postare pe Facebook îl înfățișa zâmbind pe plajele insulei grecești Mykonos, o imagine deloc în contrast profund cu soarta sa. Fotografia a postat-o pe Facebook pe 17 octombrie 2023, fiind și ultima lui poză de profil.

Anturajul său exclusivist includea personalități importante din diferite domenii, de la dezvoltatori imobiliari la fondatori de companii de succes și chiar membri ai elitei financiare.

Pe lângă activitatea sa la Porsche, Chirică era implicat într-un grup select de antreprenori, inițiind proiecte imobiliare ambițioase. A fost co-fondator al Encore Capital Trust SA, alături de alte nume mari din lumea afacerilor, printre care  împreună cu parteneri de renume precum Dan Șucu, cu obiective grandioase de a atinge un portofoliu de 100 de milioane de euro până în 2027.

În companie au mai venit și Marius Hanganu (co-fondator Tremend Software), Iosif Szavuj (fondator Ines Group), Silvana Berciu (fondator BDG Import și Loft), Ahmet Buyukhanli (dezvoltatorul complexului rezidențial Cosmopolis) și Cristian Becheanu (fondatorul lanțului de farmacii Arta), însă mai sunt enumerați printre acționari și Culiță Tărâță Junior (fiul celebrului fermier Culiță Tărâță, mort în 2014), Corneliu și Dragoș Gâdoiu (partenerii lui Cristi Borcea), italianul David Paggio (proprietarul My Sushi), medicul Dan Pătroi (fondatorul DP Dental Group), Alexandri Răbâncă (dezvoltatorul lanțului de magazine Yves Rocher între 2000 și 2016), Emil Vonvea (director în Banca Națională a României), scrie știrileprotv, care citează profit.ro.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

Lovitură pentru Cristina Cioran. Decizia judecătorilor a doborât-o. Mesajul îngrijorător al prezentatoarei TV pe Instagram: „Lasă, mami, că suntem noi două, cât mai suntem împreună...” Actualitate
Lovitură pentru Cristina Cioran. Decizia judecătorilor a doborât-o. Mesajul îngrijorător al prezentatoarei TV pe Instagram: „Lasă, mami, că suntem noi două, cât mai suntem împreună...”
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal Divertisment
Cât de mult s-a schimbat viața Gianinei Corondan, prezentatoarea cu ochi de cristal
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații Actualitate
120 de ani s-au scurs în 10 luni. Podul de la Brăila de jumătate de miliard de euro intră iar în reparații
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani Actualitate
România, ca în Vestul Sălbatic. Tânăr din Baia Mare, împușcat în stradă de un adolescent de 16 ani
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat” Actualitate
Cum reacționează Israelul după atacul Iranului. Liderii lumii condamnă: „Este o escaladare gravă a situației, în niciun caz acceptabilă, de înțeles sau de tolerat”
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual.
Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa Interesant
15 aprilie, ziua în care s-a născut marele Leonardo da Vinci. A fost acuzat de sadomie, iar Freud l-a făcut homosexual. Pictorul renascentist a avut o dorință neobișnuită la moartea sa
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat” Actualitate
Motivul pentru care emisiunea „În gura presei” a fost scoasă din grila de programe. Reacția lui Mircea Badea: „Atac ilegal și neprovocat”
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer Actualitate
Kate Middleton, diagnosticată cu o nouă afecțiune, după ce a aflat că suferă de cancer
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv Actualitate
Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv