FOTO Boala de care suferă Miss Univers 2023. Ea este cea mai frumoasă femeie din lume

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Miss Nicaragua, Sheynnis Palacios, a devenit Miss Univers după un răspuns inspirat despre Mary Wollstonecraft, o scriitoare din Marea Britanie care a luptat pentru drepturile femeilor născută în 1759. Palacios, în vârstă de 23 de ani, a câștigat concursul în El Salvador, devenind prima reprezentantă a țării să obțină acest titlu.

Galerie imagini 1 / 4

Sheynnis Palacios intenționează să lucreze pentru promovarea sănătății mintale și pentru reducerea diferenței de salarii dintre sexe. Miss Univers 2023 a avut loc în El Salvador pentru prima dată în 48 de ani și a oferit președintelui Nayib Bukele o ocazie de a prezenta schimbările din țară.

Miss Nicaragua Sheynnis Palacios, câștigătoarea Miss Univers

Sâmbătă seara, în El Salvador, Miss Nicaragua - Sheynnis Palacios a devenit vedeta serii, câștigând coroana Miss Univers și aducând acasă titlul de Miss Univers pentru țara sa pentru prima dată în istorie. La doar 23 de ani, Palacios a impresionat juriul și spectatorii cu un răspuns inspirat la o întrebare importantă.

În timpul competiției, Palacios a fost întrebată în ce pantofi de femeie i-ar plăcea să petreacă un an. Răspunsul ei a fost surprinzător și profund. Ea a menționat că ar alege să petreacă un an în pielea lui Mary Wollstonecraft, o scriitoare și filozoafă engleză din secolul al XVII-lea, cunoscută pentru susținerea drepturilor femeilor și pentru contribuția sa la mișcarea feministă.

Mary Wollstonecraft este considerată una dintre precursoarele feminismului și a pledat pentru egalitatea de gen și educația femeilor într-o perioadă în care astfel de idei erau puțin obișnuite.

Răspunsul lui Palacios a subliniat angajamentul ei pentru promovarea drepturilor femeilor și a egalității de gen, indicând că vrea să lucreze pentru reducerea diferenței de salarii între sexe și pentru a crea un mediu în care femeile să poată lucra în orice domeniu.

Miss Nicaragua a primit aprecieri pentru discursul ei puternic și încrederea cu care a abordat întrebarea, ceea ce a contribuit semnificativ la victoria sa în competiție.

Tânăra de 23 de ani a avut un parcurs impresionant în competiție, demonstrând atât frumusețea sa exterioară, cât și inteligența sa și angajamentul pentru cauze importante.

După Miss Univers, locul întâi a fost ocupat de Miss Thailanda, Anntonia Porsild, în timp ce Miss Australia, Moraya Wilson, a obținut locul al doilea. Competiția a inclus 84 de femei din întreaga lume, iar Miss Nicaragua a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor și să impresioneze juriul cu răspunsul său inspirat și cu prezența sa scenica.

Sheynnis Palacios, discus impresionant la Miss Univers

În discursul său de după câștig, Sheynnis Palacios a dezvăluit că dorește să folosească această platformă pentru a promova sănătatea mintală. Ea însăși a trecut prin momente dificile, confruntându-se cu crize de anxietate debilitante.

Prin experiența sa personală, Palacios înțelege importanța conștientizării și a sprijinului pentru sănătatea mintală, și intenționează să folosească statutul său de Miss Univers pentru a sensibiliza oamenii cu privire la această problemă.

Sănătatea mintală este o problemă globală și este adesea subevaluată sau stigmatizată. Angajamentul lui Palacios de a aduce această problemă în atenția publicului este lăudabil și ar putea avea un impact pozitiv semnificativ în comunități din întreaga lume.

El Salvador găzduiește din nou Miss Univers după 48 de ani

Această ediție a Miss Univers este remarcabilă nu doar datorită victoriei istorice a Miss Nicaragua, ci și pentru faptul că evenimentul s-a desfășurat în El Salvador pentru prima dată în 48 de ani. Aceasta a fost o oportunitate pentru președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, de a prezenta schimbările și îmbunătățirile pe care le-a adus țării în timpul administrației sale.

În discursul său de la eveniment, președintele Bukele a subliniat îmbunătățirea considerabilă a siguranței în țară sub conducerea sa. El Salvador a fost intens comentat, de-a lungul timpului, pentru problemele sale legate de infracționalitate și violență, dar guvernul lui Bukele a luat măsuri dure împotriva bandelor criminale și a reușit să reducă semnificativ rata criminalității.

„El Salvador s-a schimbat în bine și am demonstrat-o din nou.”, a declarat Bukele în fața auditoriului. „Miss Univers ne-a oferit ocazia de a arăta lumii de ce suntem capabili. Vă mulțumesc că ați ales să faceți parte din renașterea El Salvadorului.”

Cu toate acestea, administrația lui Bukele a fost criticată la nivel internațional pentru erodarea controalelor și echilibrului puterii în stat și pentru nerespectarea drepturilor omului.

Potrivit rapoartelor, peste 72.000 de persoane au fost arestate fără un proces echitabil de când a fost declarată starea de urgență în martie 2022, ca răspuns la o creștere a violenței între bande, scrie NBC.com.

Sursa foto: benjaminaskinas

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine