Erica Robin, prima Miss Pakistan, apariție neașteptată pe scena de la Miss Univers. Revoltă în lumea arabă, după participare

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

În cea de-a 72-a ediție a concursului Miss Univers, Erica Robin, prima Miss Pakistan, a impresionat publicul purtând un burkini roz în timpul competiției de costume de baie. Cu o apariție impresionantă, Robin a câștigat admirația mulțimii prin această apariție prin care a dorit să aducă un tribut țării musulmane în care trăiește.

Într-un decor impresionant din capitala San Salvador din El Salvador, Erica Robin a stârnit ropote de aplauze din partea mulțimii prezente la Miss Univers.

Erica Robin, pe scena Miss Univers

În locul costumului de baie tradițional, Erica Robin a ales să apară pe scenă într-un costum inedit. Burkini-ul său de un roz delicat nu avea decolteu deloc. Ținuta i-a acoperit cea mai mare parte a corpului. O apariție în contrast cu celelalte concurente care au ales costume de baie metalice cu decupaje care lăsau trupul la vedere.

Erica Robin, care s-a clasat în top 20, a devenit creat mare vâlvă cu apariția sa, reprezentând cu mândrie Pakistanul la Miss Universe, deși a trebuit să facă față unor comentarii acide în țara sa natală.

„Sunt mândră că am luptat pentru ceea ce cred în viața mea. Recent, imediat după ce am fost anunțată ca fiind noua deținătoare a titlului de Miss Universe Pakistan, am primit unele reacții negative din partea diferitelor sectoare ale comunității, dar aș vrea să susțin ceea ce cred.”, a spus Erica Robin.

„În ciuda acestor critici, am fost pregătită să fac față oricăror provocări care mă așteaptă, păstrându-mi în același timp valorile de tânără pakistaneză modernă, reprezentând cultura și moștenirea noastră bogată și arătând lumii că Pakistanul poate sărbători succesul femeilor.”, a mai spus Miss Pakistan.

Erica Robin, un exemplu pentru multe femei musulmane

Erica Robin este cunoscută pentru apartenența sa la minoritatea religioasă creștină din Pakistan, care reprezintă aproximativ 1% din populația țării. Ea a reușit să-și folosească platforma de socializare pentru a milita pentru egalitatea de gen la locul de muncă și pentru a susține organizația non-profit Karachi Down Syndrome Program, ca voluntar.

Erica Robin nu a fost singura femeie din top 20 care a făcut istorie la ediția din acest an a concursului Miss Universe. Alături de ea, au mai fost și alte tinere participante.

Miss Nepal - Jane Dipika Garrett: A fost prima concurentă care a participat la Miss Universe, este primul model plus-size care a concurat în competiția mondială, aducând un mesaj de diversitate și acceptare.

Miss Columbia - Camila Avella: A fost prima femeie căsătorită și mamă care s-a clasat în competiție de când Miss Universe și-a schimbat regulile în august 2022, demonstrând că frumusețea și ambiția nu cunosc limite.

Miss Portugalia - Marina Machete: A fost prima concurentă transsexuală care s-a clasat în top 20, arătând că diversitatea este pe deplin apreciată în lumea concursurilor de frumusețe.

Aceste reprezentante ale diversității și ale femeilor puternice au adus un aer nou și inspirațional la Miss Universe 2023, demonstrând că frumusețea se găsește în variate forme și experiențe de viață și că ele sunt aici pentru a schimba lumea cu vocea și prezența lor.

Ediția din acest an a concursului Miss Univers a fost cu adevărat una istorică, în care Erica Robin, Miss Pakistan, dar și alte concurente au reușit să impresioneze cu apariții și mesaje puternice de diversitate.

Aceste momente rămân în memoria publicului ca simboluri ale curajului și schimbării, arătând că frumusețea vine într-o varietate de forme și culori, și că fiecare femeie are puterea de a se face auzită și de a face o diferență în lume.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine