Chinurile prin care a trecut Naomi înainte să moară. Adevărul despre viața pe care prima femeie transgender din România o ducea, de fapt, în Germania

3 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Naomi a murit după mai multe zile în care a stat în comă. Prima femeie transgender din România a suferit un AVC, însă nu și-a mai revenit niciodată. Naomi a murit într-un spital din Germania, după o viață chinuită. Chiar și peste hotare, artista a avut perioade în care nu avea bani nici să mănânce și se chinuia să trăiască de pe o zi pe alta.

Naomi Moldovan


Adevărul despre moartea lui Naomi a fost spus de cadrele medicale din Germania, care i-ai declarat decesul după mai multe zile în care prima femeei transgender din România a stat în comă.

Naomi a murit într-un spital din Dortmund, Germania, și avea 47 de ani. Din păcate, în momentul în care Naomi a murit, nicio persoană dragă nu a fost alături de ea.

Naomi a intrat în comă după un AVC agresiv pe care îl suferise, însă organismul ei a cedat. Trupul neînsuflețit al lui Naomi a fost adus în țară la începutul lunii mai și a fost înmormântată luni, 13 mai.

Naomi, înmormântată în rochie albă de mireasă

Cântăreața transgender a fost condusă pe ultimul drum pe 13 mai și a fost înmormântată la Cimitirul Străulești din Capitală. Naomi a murit cu o dorință neîmplinită. Ea își dorea să găsescă fericirea și un bărbat care să o iubească așa cum este.

Naomi a fost înmormântată într-o rochie albă de mireasă, iar trupul fără suflare a fost așezat într-un sicriu tot alb. Banii pentru repatrierea artistei transgender au fost strânși de comunitățile LGBT - de 6.000 de euro a fost nevoie pentru ca Naomi să fie adusă în România din Germania.

La priveghiul lui Naomi au fost ascultate șlagăre celebre din țara noastră, printre care melodia „Salcia” din repertoriul lui Horia Moculescu.

Naomi, o viață plină de chinuri încă de la naștere

Naomi a devenit un nume cunoscut și important pentru comunitatea LGBTQIA+, după ce a devenit prima femeie transgender din România.

Pe numele său real Florin Moldovan, Naomi a fost destul de vocală încă de la începutul carierei sale artistice. În 2014, artista a participat chiar și la Eurovision, unde a interpretat melodia „Dacă tu iubești”.

Nu a fost, însă, prima apariție publică a lui Naomi. Artista a fost chemată de nenumărate ori la TV pentru a face show, însă cele mai multe reprezentații erau asociate cu scandalurile pe tema sexualității sale. Naomi a apărut la TV pentru prima dată în emisiunea lui Dan Diaconescu de la OTV, unde vorbea despre homosexualitate, dar și despre transformarea ei fizică. Pe atunci, aceste subiecte erau TABU, iar majoritatea oamenilor din România nu erau, ca și în zilele noastre, atât de deschiși în privința comunității LGBTQIA+.

În urmă cu 14 ani, Naomi a apărut bătută în emisiunea lui Dan Diaconescu, unde a fost consolată de Nikita. Artista transgender a fost traumatizată după episodul prin care a trecut.

Doi ani mai târziu, în 2012, Naomi a fost pusă față în față cu unul dintre agresorii ei, care a mai amenințat-o încă o dată că o bate și o tunde.

Naomi a avut o viață grea încă de când a venit pe lume. Artista trangender a fost părăsită de mamă încă de la naștere, astfel că a crescut într-un orfelinat din Ludoș.

Naomi a studiat cursurile Școlii Populare de Artă din Târgu Mureș, fiind pasionat de muzică de copil.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine