fb pixel

Carmen Brumă: Rețetă de slăbit la perimenopauză. Și nu numai

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Carmen Brumă vine în ajutorul femeilor cu o masă, care poate fi atât cină, cât și prânz, gustare sau chiar mic dejun. Prezentatoarea TV indică faptul că această salată este, de fapt, o rețetă de slăbit pentru femeile care se află la perimenopauză. Preparatul poate fi, însă, consumat de oricine, fiind o sursă de fibre și alți nutrienți care ne ajută organismul.

Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Imagine galerie articol
Carmen Brumă a publicat pe social media o rețetă de slăbit pentru femeile aflate la perimenopauză. Sursa foto: captură video gallery1 / 3
„Am aici ton, cu orz, linte, cu morcov și niște boabe de porumb. Orzul este fiert, lintea la fel. Și le-am tras pe toate la tigaie. Și o să pun peste niște brânză tofu și niște sfeclă roșie. Sfecla o s-o tai mărunt. Și vă arăt imediat ce iese
Și am o combinație cu aproape 40 de grame de proteină. Și foarte multe fibre. De toate felurile. Solubile, insolubile, cu efect probiotic. Ăsta este scopul acestei mese.”, menționat Carmen Brumă pe Story Facebook.

Carmen Brumă menționează pe social media că rețeta de slăbit nu este destinată 100% femeilor aflate la perimenopauză, deși poate fi o sursă excelentă de hrană pentru această perioadă.

Prezentatoarea Antena 3 susține că, deși a realizat rețeta cu scopul de a fi destinată femeilor aflate la perimenopauză, salata rețeta publicată poate fi consumată de oricine.

Ce este perimenopauza?

Perimenopauza reprezintă o etapă de tranziție din viața unei femei, perioadă care precede menopauza. În timpul perimenopauzei, nivelul hormonilor sexuali feminini, în special estrogenul, începe să fluctueze și, treptat, scade. Aceasta poate duce la o serie de schimbări și simptome.

Caracteristicile perimenopauzei:

  1. Cicluri menstruale neregulate: Ciclurile pot deveni mai lungi sau mai scurte, mai grele sau mai ușoare, și pot apărea neregulat.
  2. Simptome fizice și emoționale: Multe femei experimentează bufeuri, transpirații nocturne, insomnie, schimbări de dispoziție, depresie, anxietate, probleme de memorie și concentrare, uscăciune vaginală, disconfort în timpul actului sexual și scăderea libidoului.
  3. Scăderea fertilității: Pe măsură ce ovulația devine mai puțin regulată, șansele de a rămâne însărcinată scad, dar sarcina este încă posibilă.
  4. Schimbări în densitatea osoasă: Scăderea nivelurilor de estrogen poate duce la o diminuare a densității osoase, crescând riscul de osteoporoză.
  5. Modificări în colesterol și sănătatea inimii: Riscul de boli de inimă poate crește datorită schimbărilor în nivelurile de colesterol și alte schimbări ale sănătății inimii.

Perimenopauza începe, de obicei, la femei în jurul anilor 40, dar poate începe și mai devreme sau mai târziu. Durata acestei perioade variază de la o femeie la alta, care poate fi, de obicei, între câțiva ani și chiar până la un deceniu. Menopauza este diagnosticată oficial când o femeie nu a avut o menstruație timp de 12 luni consecutive.

Tratamentul și gestionarea simptomelor perimenopauzei pot include terapii hormonale, modificări ale stilului de viață, medicamente pentru ameliorarea simptomelor specifice, și suport psihologic. Este important ca femeile să discute cu un medic despre simptomele lor și despre opțiunile de tratament disponibile.

Urmărește-ne pe Google News

Google News Google News
Ne găsești și aici: Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

🪙 Curs valutar BNR
  • EUR 4.97
  • USD 4.5
  • CHF 5.31
  • GBP 5.89
  • BGN 2.54
  • RUB 0.05
  • MDL 0.26
🌡️ Vremea în România
  • Bucuresti 31°C icon
  • Cluj-Napoca 28°C icon
  • Constanta 24°C icon
  • Iasi 28°C icon
  • Brasov 27°C icon
  • Timisoara 29°C icon
  • Craiova 28°C icon