Buruiana de la marginea drumului cu care femeile pot trata peste 39 de afecțiuni cronice. I se zice și planta femeilor

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Bogdan

Urzica moartă albă, denumită și Lamium album L., este o plantă perenă din familia Lamiaceae, originară din Europa și Asia și este întâlnită frecvent în pășuni, păduri și alte zone însorite. Caracteristicile sale includ frunze verzi, păroase, cu margini zimțate și flori albe sau ușor purpurii, care se formează în formă de spic pe tulpini. Planta este adesea cultivată pentru frumusețea sa ornamentală, iar unele specii sunt utilizate și în medicina tradițională pentru diverse proprietăți medicinale benefice.

Urzica moartă albă, o buruiană care crește peste tot, dar care tratează multe boli, în special afecțiuni ale femeilor. Foto: Unsplash.com


În medicina tradițională, urzica moartă albă a fost utilizată pentru a trata diferite afecțiuni, cum ar fi inflamația și răcelile, dar și pentru a ajuta la vindecarea rănilor externe.

Urzica moartă albă este o plantă care atrage albinele și alte insecte polenizatoare, fiind folosită în crearea biodiversității în grădini și ecosisteme naturale.

Urzica moartă albă, planta femeilor

Pentru că are proprietăți benefice organismului, femeile o folosesc pentru a trata mai multe afecțiuni specifice sexului frumos. Așadar, urizca moartă albă poate fi folosită pentru a ameliora și trata simptome precum cistită, vaginită, tulburări la menopauză, noduli, hemoragii, anxietate, anemie, insomnie, dureri de picioare, dar și alte probleme de sănătate întâmpinate de femei.

Planta femeilor, cunoscută drept urzica moartă albă - Lamium album L., are multe priproietăți benefice. Partea aeriană având o varietate de substanțe nutritive și compuși chimici, inclusiv iridoide, mucilagii, flavonoide, saponine, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, amine biogene, glicozide, vitaminele C și K, carotenoide și săruri minerale.

Aceste substanțe pot contribui la proprietățile benefice atribuite plantei în medicina tradițională și populară. De exemplu, vitamina C este cunoscută pentru rolul său în susținerea sistemului imunitar, în timp ce flavonoidele și taninurile pot avea efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Urzica moartă albă este cunoscută drept planta femeilor. Foto: screenshot paradisverde.ro

Urzica moartă albă se poate fi găsi în Europa și Asia, în special în zonele cu climat temperat. Este întâlnită în mod obișnuit în pășuni, păduri deschise, margini de drumuri și terenuri însorite, locuri părăsite, printre case dărăpănate, ziduri, poieni, căi ferate, de la câmpii până la zonele de munte.

Această buruiană, care uneori o găsești la marginea drumului, poate fi, de asemenea, cultivată și întreținută în grădini ca plantă ornamentală. Urzica moartă albă supraviețuiește la diferite condiții de sol și se adaptează bine la majoritatea mediilor, ceea ce o face o alegere populară pentru grădinari.

Menționăm că sunt gospodine care încearcă frunzele de urciă moartă albă inclusiv în mâncăruri și salate.

Notă de redacție: Recomandat este să încercați tratamentele naturiste după ce discutați cu un medic, pentru ca efectele să nu interfereze cu anumite boli cronica sau să vă provoace alergii.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine